fbpx

Streaming af de 20 bedste film hos Viaplay – 2021 guide


Fiks fredagsstemningen, togturen og sofahyggen på Viaplay. For på Viaplay får du alt det, du skal bruge for at slå tiden ihjel eller måske bare for at smide benene op og nyde en rigtig god film.

I denne artikel bliver du præsenteret for 20 af de bedste film, som alle kan findes på Viaplay.

Der er lidt for enhver. Om du er til neglebidende gysere, søde familiefilm eller gæve film om de gamle dage, så finder du det hele på Viaplay.

For at få adgang til alle disse skønne film, skal du blot oprette dig som abonnent hos Viaplay. Det er ganske gratis, og så får du endda også 14 dages prøveperiode – herefter koster et abonnement hos Viaplay som minimum 99,- i måneden.

De Amerikanske Blockbusters

Le Mans 66

Det episke 24-timers løb er tilbage i en ny og særdeles fremragende film om optakten til Le Mans-løbet i 1966. Løbet bød på en dyst mellem sin tids største og hurtigste biler fra Ford Motors og Ferrari.

Bildesigneren Carroll Shelby bliver hyret af Ford til at skabe en racerbil, som ingen før har set. Bilen skal ikke være endnu et samlebåndskøretøj til den amerikanske befolkning. Nej, bilen skal være specielt udviklet til racerløbet Le Mans.

Konkurrencen er hård, og Ferrari er de forsvarende mestre. Ferrari har biler med knald i, og så ved de, hvordan man vælger den helt rigtige racerkører. Det hele handler nemlig ikke kun om det mest aerodynamiske design.

Shelby hyrer derfor den uregerlige Ken Milles. Ken Milles er dygtig, rigtig dygtig og sammen vil de slå Ferrari.

Christian Bale og Matt Damon spiller de to autentiske hovedpersoner i Le Mans-filmen, som modtog en Oscar for bedste klipning og lydredigering.

Du kan du finde filmen lige her på Viaplay.

21 Bridges

Andre Davis (Chadwick Boseman) er betjent hos NYPD. På et kup går det helt galt, da to narkotyve ender med at skyde en hel flok politifolk. Andre Davis kommer derfor på en menneskejagt, som fører ham gennem de mørkeste kanter af New York City.

Hele Manhattan bliver spærret af, og en hel hær af politifolk går på jagt med Andre Davis i spids. Med Manhattan indespærret kan ingen slippe ind eller ud af den store bydel.

21 Bridges er en neglebidende actionthriller, som med Black Panther-stjernen og nu desværre afdøde skuespiller Chadwick Boseman, tager genren til helt nye højder.

Instruktøren bag filmen er manden, som også står bag flere episoder af Game of Thrones samt filmen Luther. De kendte Russo-brødre, brødrene som producerer Marvel-universet, er producerne bag dette nye stjerneskud af en actionthriller.

Du finder 21 Bridges på Viaplay lige her.

Spider-Man – Far From Home

Halvdelen af universets befolkning er atter kommet tilbage til livet efter Thanos’ nederlag. Skoledrengen Peter Parker skal nu tilbage på skolebænken.

Men Peter er ikke bare hvilken som helst dreng – han er også en superhelt. Sammen med The Avengers har Peter, også kaldet Spider-Man, reddet verden fra den fuldkomne udslettelse.

Peter skal med sin klasse på sommerekskursion til Europa. Han glæder sig enormt og ikke mindst til at komme lidt tættere på søde Mary Jane.

Men Peter når ikke at få mere end et øjebliks ro fra superhelte-jobbet. Nick Fury kontakter ham, og sætter stakkels Peter på en opgave sammen med superhelten Mysterio.

Sammen skal de to superhelte bekæmpe de ukendte fjender The Elementalts, som lurer bag kulissen.

Spider-Man er opfundet af Stan Lee og Steve Ditko i 1962. Spider-Man – Far From Home er anden film i den nyere Spider-Man film-serie, hvor handlingen spiller overens med Marvel og Avengers universet.

Spider-Man optrådte for første gang i tegneserier, men blev for alvor kendt da Tobey Maguire levendegjorde helten i hele tre film i starten af 00’erne. Efter Tobey tog skuespilleren Andrew Garfield over, og nu er stafetten givet videre til den unge britiske Tom Holland.

Du finder den sjove vægkravlerfilm lige her på Viaplay.

Zombieland: Double Tap

Zombieland er tilbage – skuespillerne fra gyser-komedien fra 2009 er tilbage med Zombieland: Double Tap.

De fire venner Columbus, Tallahasse, Wichita og Little Rock forsøger stadig at overleve i en verden, hvor de levende døde har overtaget jorden. På deres rejse gennem et postapokalyptisk USA støder gruppen ind i flere overlevende. De nye overlevende slutter sig efterhånden til den før lille gruppe.

Men noget er ikke som før. Zombierne har udviklet sig, og en ny superzombie er på spil. Zombierne er både stærkere og klogere. Heldigvis er den lille familie tætpakket med de vildeste våben.

Med Zombieland: Double tap får du humor i topklasse – også når vilde zombiefights går amok omkring selveste det forladte Hvide Hus.

Du finder gyser-komedien lige her på Viaplay

One Upon a Time in Hollywood

Den postmoderne og vilde filminstruktør Quentin Tarantino er tilbage. I den nye film Once Upon a Time… in Hollywood ser du nogle af Hollywoods største skuespillere boltre sig i fortidens Hollywoodunivers.

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og Margot Robbie er blandt listen af skuespillere i denne Oscarvindende film.

Skuespilleren Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) var engang Hollywoods største og mest skinnende stjerne. Han var frontmand i alle de store filmproduktioner, men nu er han gået i forfald. Hans primære arbejde er at spille gæsteskurk i diverse tv-serier og mildest talt, så er det ikke nok for den før verdenskendte stjerne.

Rick har en fast stuntmand ved navn Cliff Booth (Brad Pitt). Cliff følger Rick i tyk og tyndt. Da Rick så småt begynder at miste selvtilliden grundet manglende arbejde, hjælper Cliff gerne til med alt andet end stunts.

Once Upon a Time… in Hollywood er Quentin Tarantions niende film, og er blevet skabt som en hyldest til filmbyens gyldne æra.

Du finder denne Oscarvindende film på Viaplay lige her.

De Gode Danske

Er du vild med danske film, kan du i artiklen De bedste danske film gennem tiderne læse mere om alle de allerbedste danske film.

Kollision

Leo (Nikolaj Lie Kaas) er leder i en stor olievirksomhed. Han er godt gift, og har to dejlige og dygtige unger, men Leos liv falder snart fra hinanden. Den ene tragedie overtræffer den anden. Alt kolliderer og Leos liv begynder så småt at være langt fra, hvad han havde forestillet sig, det skulle være.

Tragedierne ender i skilsmisse og utryghed. Familien glider efterfølgende fuldstændig fra hinanden, da sønnen kommer til skade. Alle disse tragedier går stærkt ud over parrets datter, som begynder at få det umådeligt svært.

I dette følelsesladet danske drama bliver familieopløsning sat i fokus. Filmen udforsker en mands kamp mod systemet samt en mands desperate forsøg på, at finde mening med livet når alt kolliderer.

Det er brødrene Mehdi, Milad og Misan Avaz, som står bag denne danske storfilm. Filmen er inspireret af virkelige hændelser og med Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil i front, bliver man ramt dybt, lige der hvor hjertet slår.

Se denne bevægende danske dramafilm lige her på Viaplay.

Blinkende Lygter

Thorkild (Søren Pilmark) er smugler. Han er en tyv og han er mildest talt ikke et særligt godt menneske. Men han har venner – rigtig gode venner. For sammen med hans tre bedste venner stjæler de fire millioner kroner i et sidste kup, som skal afslutte forbryderlivet og gøre ham gældfri.

Men med den mængde penge på hånden bliver tilværelsen ikke nemmere, og bestemt ikke når en gangster er efter dig.

De fire venner beslutter derfor, at deres eneste redning er at flygte. Vennerne finder en forladt kro, og bestemmer sig for at prøve at gøre kroen til et nyt lækkert spisested.

Med ringe erfaring i restaurantbranchen og med lidt for mange vilde våben liggende, træder de fire venner ind i en verden, som de slet ikke kender til.

Vennerne vil ud af smuglermiljøet, og ind i en verden hvor regler bliver fulgt og hvor maden er god.

Du finder filmen, som er blevet vurderet til en af de bedste danske film nogensinde lige her på Viaplay.

Ser Du Månen, Daniel

Daniel Rye (Esben Smed) en dansk gymnast og fotograf som i 2013 blev taget som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i 398 dage.

Filmen er baseret på Puk Damgårds roman Ser du månen, Daniel, og er skrevet i samarbejde med Daniel.

I Daniels fangenskab må han ihærdigt forsøge at skabe rutiner og finde godhed blandt hans medfanger for ikke at miste forstanden. Heldigvis er den amerikanske journalist James Foley fanget sammen med Daniel.

James Foley er tilfangetaget og har været det længe. Men trods den mørke og den dystopiske verden som gidslerne er fanget i, finder Foley lys.

Filmen følger både Daniels kamp for overlevelse, og familiens kamp hjemme i Danmark. Familien kæmper mod frygten, for aldrig at skulle se deres søn og bror igen.

Udover den stærke frygt må familien indse, at den eneste måde de kan komme til at se deres søn og bror på, er ved at betale en umenneskeligt stor løsesum.

Heldigvis får familien hjælp af den danske gidselforhandler Arthur. Med Arthurs hjælp og stor støtte fra det gymnastiske Danmark får de befriet Daniel i sidste øjeblik.

Se Ser du månen, Daniel på Viaplay lige her.

Filmene om en anden tid

Green Book

I denne fortælling som er baseret på virkelige hændelser, skabes et meget uventet venskab mellem en sofistikeret afroamerikansk musiker og en snæversynet italiensk-amerikansk mand fra arbejderklassen.

Fortællingen foregår i 1960’erne, hvor raceadskillelse var på sit højeste. Den afroamerikanske musiker Dr. Don Shirley er på turnè gennem det nordamerikanske land, og skal nu gennem USA’s mest racistiske sydstater.

For at komme sikkert gennem staterne hyrer musikeren en chauffør. Chaufføren ender med at blive den umættelige muskelmand Tony Vallelonga også kaldet ”The Lip”.

I de raceadskilte 60’ere var det en nødvendighed at medbringe sig en lille grøn guide. Guiden viste hvor landets sorte borgere var berettiget til at overnatte, spise og danse.

Det var ikke sydstaternes ubarmhjertighed, som blev turens største udfordring, men de to hovedpersoners tålmodighed overfor hinanden. Med fordomme fra begge parter blev turen i første omgang en anstrengt fornøjelse. Med tiden opdagede de dog, at de måske ikke var så forskellige endda.

Dansk-amerikanske Viggo Mortensen spiller motor-munden Tony. Viggo Mortensen præsterer i denne store amerikanske film nok sin karrieres hidtil bedste præstation.

Green Book blev Oscar-nomineret i fem kategorier. Filmen er desuden skrevet af den virkelige Tony Vallelongas egen søn.

Du kan se denne feel good-film, som tager datidens alvorlige tematikker op på en yderst velbalanceret måde lige her på Viaplay.

Jojo Rabbit

Den unge nazist Johannes ’Jojo Rabbit’ Betzler er kommet slemt til skade under en lejrtur for unge nazister. For at komme igennem krigens hårde og ubarmhjertige tider har Jojo fantaseret sig til at have Hitler som sin usynlige fantasiven.

Men fordi Hitler er i Jojos hoved, er Hitler af en fjollet støbning. Den fjollede Hitler hjælper Jojo med at håndtere alle de tåbeligheder og ubehageligheder, som de andre ældre nazister kræver af lille 10-årige Jojo.

En dag opdager Jojo, at hans mor har gemt en ung jødepige i deres hjem. Mødet med jøden virker først skræmmende for Jojo, da han har fået en helt anden forståelse af jøder, end hvad faktisk er sandt.

Jojo og jødepigen Elsa kæmper for ikke at blive opdaget under de vanlige jøderazziaer. Under hemmelighedskræmmeriet blomstrer der sig et usædvanligt venskab.

Denne satiriske Anden Verdenskrigs-film er instrueret af Taika Waititi, som også står bag blockbuster-filmen Thor: Ragnarok.

Jojo Rabbit og Taiki Waititi vandt en Oscar for bedste manuskript. Skuespillerholdet bag filmen tæller Marvel-skuespillerinden Scarlett Johanson, den skøre og til tider skønne Hitlerjugend spilles af oscarvinder Sam Rockwell og Jojos fantasi-Hitler spilles af instruktøren selv, Taika Waititi.

Du finder denne skønne satire på Viaplay lige her.

Bohemian Rhapsody

Den flotte og autentiske Bohemian Rhapsody handler om et af de største rockbands nogensinde. Filmen tager sin start i 70’erne, hvor den unge immigrant Freddie møder et lille band, som mangler en forsanger. Bandet kalder sig for Queen, og sammen prøver de at spare nok op til at kunne indspille et album.

Med Freddies imponerende vokal og hans ikke mindst lidt ekstraordinære fremtoning kommer Queen hurtigt frem i verden. Bandets sange bevæger sig hurtigt over på alles læber, og sangene ryger til tops på diverse hitlister verden over.

De unge briter er nu opsatte på at skabe det største mesterværk inden for rockmusik nogensinde. De lukker sig derfor inde på en bondegård for at gå i en kreativ proces. Her begynder de at eksperimentere med sangen Bohemian Rhapsody.

Med storhed kommer også nederlag. Freddie kæmper ikke kun for at komme frem i verden, men også for at finde sig selv, sin seksualitet og i sidste ende føle at han er elsket.

Bohemian Rhapsody er en autentisk og musikalsk hyldest, til et band som fik hele jorden til at skælve med deres banebrydende musik. Den karismatiske Freddie Mercury bliver spillet af skuespiller Rami Malek, som slog igennem med tv-serien Mr. Robot. Malek præsterer yderst fremragende i sin skildring af den afdøde Freddie.

Du kan se den nostalgiske musikhyldest lige her på Viaplay.

De Uforglemmelige

The Godfather

Se The Godfather online - Viaplay.dk

The Godfather en klassiker uden lige. Filmen behøver ingen introduktion. Den taler for sig selv. Den første The Godfather-film tog verden med storm i 1972, hvor filmen skildrer sin samtidsproblemer og mafiaverden helt umådeligt godt.

Filmen satte Al Pacino på alles læber, og gjorde ham til en kæmpe stjerne fra den ene dag til den anden.

Du finder den legendariske filmserie om den italienske mafia lige her på Viaplay.

Saving Private Ryan

Se Saving Private Ryan online - Viaplay.dk

Denne klassiske film foregår under Anden Verdenskrig. Filmen er instrueret af Steven Spielberg, og er en hård fortælling om en umulig mission.

En lille deling soldater bliver sendt på en mission, som synes værende helt umuligt. Missionen bringer soldaterne gennem det ødelagte europæiske land for at søge efter soldaten Ryan.

Ryan er den sidste overlevende i en søskendeflok, og er derfor blevet beordret til at vende hjem til sin familie. Men for at videregive denne besked må Ryan først blive fundet.

Du finder denne tankevækkende film om Anden Verdenskrig lige her på Viaplay

The Pianist

Se The Pianist online - Viaplay.dk

Wladyslaw Szpilman er en talentfuld, høj og smuk mand, som tryllebinder alle med sin smukke musik. Sammen med sin intellektuelle familie bor han i det centrale Warzawa i Polen.

Men da det nazistiske helvede bryder løs under Hitlers holocaust, bliver 360.000 jøder tvunget sammen i en lille ende af byen.

Under Anden Verdenskrig ender flere millioner jøder med at sulte eller slide sig til døde. Hvis ikke dette tager livet af de stakkels mennesker, vil de nazistiske og frygtelige koncentrationslejre gøre det.

Szpilman flygter fra jødernes ghetto, og finder nu sig selv midt i brændpunktet af den tyske jødeforfølgelse. Han må nu finde en måde at overleve på uden at blive opdaget af de hadefulde nazister.

Filmen er baseret på virkelige hændelser, og modtog tre Oscars heriblandt en Oscar for bedste filmatisering.

Du ser den tankevækkende film på Viaplay lige her.

Django Unchained

Se Django Unchained online - Viaplay.dk

Slaven Django bliver befriet af dusørjægeren Dr. Schultz, som har brug for hjælp til at fange nogle farlige og berygtede kriminelle brødre.

Django har været slave længe, men får nu muligheden for at blive oplært som dusørjæger.

På de to mænds rejse bliver Django oplært i dusørjægerens fine fag. Denne oplæring giver nytte, da de to skal mødes med sydstaternes mest modbydelige plantageejer Calvin Candie.

Calvin Candie er i besiddelse af Djangos smukke hustru, Broomhilda. Shultz og Django bestemmer sig derfor for at infiltrere plantagen med det formål at befri Djangos skønne kone.

Men Candies gamle og gnavne husslave Stephen får mistanke, og gør nu alt, hvad der står i hans magt for at få redningsforsøget til at mislykkes.

Django Unchained er Quentin Tarantinos syvende film. Filmen er inspireret af klassikeren Django fra 1966. Westerngenren er ikke ny for Tarantino, som før har vist hans forkærlighed for det gamle Amerika.

Django Unchained er fyldt med A-liste skuespillere såsom Leonardo DiCaprio, Christoffer Waltz, Jaime Foxx og Samuel L. Jackson. Filmen vandt en Oscar for både bedste manuskript og for bedste mandlige birolle.

Du finder Django Unchained lige her på Viaplay.

Shutter Island

Se Shutter Island online - Viaplay.dk

Eks-soldaten Teddy Daniels fra U.S Marshall er blevet sat på en mærkværdig sag. En sag om kriminelle sindssyge som holdes til fange i et statsfængsel på Shutter Island.

Da Teddy kommer til øen, bliver han præsenteret for en ny opgave.

En indsat ved navn Rachel Solando er forsvundet. Rachel var i hendes celle kl. 22 aftenen før, men ved celletjek to timer senere er hun forsvundet.

Teddy går straks i gang med at undersøge og lede efter spor. Der er intet der tyder på, at Rachel Solando har fået hjælp udefra, men jo dybere Teddy graver i stedets og de ansattes fortid, desto mere tyder det på, at alt ikke er, som det bør være.

Shutter Island er en skræmmende gyser, som får dig helt frem på kanten af sofaen. Leonardo DiCaprio spiller den unge eks-soldat Teddy, og man må sige, at DiCaprio gør et enestående job i sin skildring af Teddy Daniels.

Se filmen som er baseret på romanen af samme navn lige her på Viaplay

Dem for hele Familien

A Dog’s Journey

Se A Dog's Journey online - Viaplay.dk

I A Dog’s Journey ser du hunden Bailey leve det rigtige gode hundeliv. Han lever på en stor gård, hvor han leger med sin nyeste kammerat – hans ejer Ethans barnebarn, CJ.

Men CJs mor, Gloria, vil gerne flytte væk, og beslutter derfor at rejse væk med CJ.

Den beslutning kan Bailey slet ikke forstå. Da Baileys sjæl melder klar til at forlade den gamle krop, lover Bailey at han vil finde CJ og beskytte hende for enhver pris.

Baileys krop går til grunde, men hans sjæl lever videre. Sjælerejsen bliver starten på et nyt venskab, som blomstrer sig over flere liv, og som aldrig vil slutte.

Denne søde familiefilm er efterfølgeren til den populære A Dog’s Purpose. Udover A Dog’s Purpose og A Dog’s Journey findes også filmen A Dog’s Way Home, som er den sidste film i filmserien.

Se alle de skønne hundefilm som er baseret på W. Bruce Camerons bog af samme navn lige her på Viaplay

DreamWorks Shrek

Se Shrek online - Viaplay.dk

Ah, Shrek. DreamWorks animationsfilmsserie som er kendt og elsket af flere millioner mennesker.

Filmserien handler om trolden Shrek. Han er glad, gnaven, alene og lykkelig. Ja, ikke ligefrem ord som ligefrem passer sammen og dog.

Shrek nyder nemlig sin alenetid. For når Shrek er alene i sin sump, har han alt den tid i verden, til at gøre lige det han har lyst til.

Men freden holder ikke længe. Den ondskabsfulde og hjerteløse Lord Farquaad vil regere over hele landet. Han gør derfor alle eventyrlige væsener ulovlige og forbyder enhver magiske sammenhæng.

I Lord Faquaards søgen efter evig succes mangler han en hustru, som vil stå ved hans siden. Til denne tjans vælger han den skønne prinsesse Fiona.

Men Fiona er fanget på et slot omringet af lava og ikke mindst en stor og ildsprudlende drage. Shrek vinder æren og muligheden for at rejse ud i eventyrlandet for at befri Fiona.

Sammen med hans trofaste ganger og evige irriterende nye ven, Æslet, drager de to heltemodige venner ud på en rejse efter den benhårde og smukke prinsesse Fiona.

Shrek er den første i en filmserie på fire film. Du finder dem alle lige her på Viaplay

Grusomme Mig

Se Grusomme mig online - Viaplay.dk

Gru, verdens største skurk, står overfor sit livs største udfordring. Udfordringen har tre navne: Margo, Edith og Agnes.

Gru bor i et flot villakvarter, men hans hjem passer ikke ligefrem ind i glansbilledet. For midt i de flotte blomstrende rosenbuske og hvidmalede stakitter rejser der sig et mærkeligt og dystert hus.

Her bor Gru sammen med hans håndlangere, de skøre og gule minions. I dette mørke hus skal Gru nu bo med de tre små søstre.

Gru elsker at være ond og allerhelst den ondeste. Med frysestråler, armerede køretøjer og kæmpe eksplosive våben bliver Gru nu stillet overfor tre forældreløse piger.

Pigerne får Grus ondskab til at svaje. Han mærker godhed, og begynder at se sig selv om en potentiel far.

Find alle film i denne skønne familiefilmserie lige her på Viaplay

DreamWorks Kung Fu Panda

Kung Fu Panda

Po er en stor og klodset, men elskværdig Panda. Han er vild med nudler, men allervildest er han med Kung Fu.

Pos største drøm er at blive udvalgt som Dragekæmper.

Men Po har alt imod sig. Han er ikke ligefrem fit for fight. Han spiser lidt for mange nudler, og så er han lidt for starstruck til at kunne kæmpe ved siden af de legendariske Kung Fu-krigere.

Drømmen går i dog opfyldelse, da Po bliver udvalgt til at opfylde den gamle profeti om Dragekrigeren. Nu står han overfor sit livs største udfordring – at bekæmpe sneleoparden Tai-Lung og at få hele sit korpus med på ideen.

Du finder denne skønne familiefilmserie lige her på Viaplay

Se med

Jo jo – på Viaplay er der lidt for enhver smag. Hvis du føler mere for at se en rigtig god serie, kan du i denne artikel læse om nogle af de bedste serier på Viaplay.

Du kan også leje en hammer god film på Viaplay. Hvis du mangler god inspiration til netop dette, kan du læse artiklen her, som er skrevet til streamingsiden.dk. På Viaplay kan du leje en film helt uden at være abonnent.

Alle disse skønne film, som er at finde i denne artikel, kan findes på Viaplay. Hvis du endnu ikke har et abonnement hos Viaplay så fortvivl ikke.

Lige her kan du oprette dig ganske gratis. Du får 14 dage helt frit, hvorefter det som minimum koster 99,- i måneden. Rigtig god fornøjelse.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler