fbpx

Gratis lydbøger – Din ultimative guide til gratis lydbøger i 2021


Hvis du gerne vil have en oversigt over alle de gode artikler vi her på streamingsiden har skrevet om lydbøger, så tryk på linket nedenfor og du kan se alle vores artikler, der omhandler lydbøger:

Er du på udgik efter en rigtig god lydbog, så er du langt fra den eneste. Er du til og med på udkig efter en gratis lydbog, så er du havnet det helt rigtige sted.

Gratis lydbøger og e-bøger er mere populære end nogensinde før. Følelsen af at sætte sig ned i en blød lænestol og læse en god gammeldags fysisk bog er selvfølgelig rar. Men faktum er bare, at ved brug af lydbog kan du læse en bog i mange forskellige situationer, hvor du ikke er begrænset af den fysiske paperback bog.

På lydbogs-streamingtjenester kan du vælge mellem hundredtusindvis af lydbøger. Du kan vælge en afslappende bog for at kickstarte din nattesøvn eller en uhyggelig bog for at sætte fut i krop og sind.

Der findes flere forskellige lyd- og e-bogstjenester i Danmark. Du kan i denne artikel læse om diverse bog-tjenester, som alle udbyder lydbøger gratis.

Du vil blive præsenteret for de forskellige tjenesters fordele og ulemper, så du kan vælge lige netop den lydbogstjeneste, som passer bedst til dine præferencer og til din hverdag.

Historien om lydbogen

En lydbog er et elektrisk supplement til den fysiske trykte bog. Lydbøger omfatter derfor både skøn- og faglitterære tekster, som bliver oplæst af enten forfatteren selv eller af en kendt eller ukendt oplæser.

Bøger og andre typer af skriftlig formidling har eksisteret i flere tusind år. Det var dog først, da den trykte bog indtog verden i 1450, at udbredelsen af bogen gik stærkt, og blev nogenlunde tilgængelig for det offentlige

Der er ikke sket meget med bogen siden. Og i næsten 400 år sås der ingen ændring i, hvordan en bog blev formet i facon. Det var først i 1888, at lydbogen så småt fandt sin vej ind i hverdagen hos den den almene borger.

Grammofonen blev da opfundet. Nu kunne man lytte til forskellige typer af indspillede optagelser. I midten af 1900-tallet kom der et banebrydende tilbud på markedet. Hele den hellige bibel blev indspillet og optaget på en grammofonplade, og gjorde det derfor muligt for blinde at lytte til religionens helligste bog.

Den indlæste bibel og grammofon-teknologien nåede dog ikke til Danmark før i 1950’erne. Men da blev det i Danmark muligt for synshandicappede at låne spolebånd, som var til formål at oplyse den lyttende. Et spolebånd var ikke et snuptag. Sådan en fætter kunne nemt veje op til 5 kg.

Kassettebåndet kom på markedet i 60’erne og blev hurtigt sat i masseproduktion. Optaget lyd blev dermed endnu mere tilgængeligt for den almene. Op igennem 80’erne kom CD’en på markedet. Denne fikse lille flade sag udkonkurrerede fuldstændig grammofonpladen.

Den egentlige lydbog blev først en trend i starten af 2010’erne. Internet-teknologien havde udviklet sig nok til, at det kunne indeholde og transportere den mængde bites, som er nødvendigt, for at nettet kan fyldes med god underholdning for den almindelig borger.

Lydbøger er i dag en kæmpe trend. Det er nemt og bekvemt, og der kommer hele tiden nye lydbøger ind på diverse streamingtjenester.

Der findes mange gode lydbogstjenester i dag heriblandt Mofibo, BookBeat og Nextory. Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om de oplæste bøgers uendelige verden, kan du i denne artikel læse en masse omkring lige netop disse tre lydbogstjenester.

Gratis streaming af lydbøger

De fleste lydbogstjenester udbyder en form for gratis prøveperiode. Det kan variere mellem 14 og 30 dages fri afbenyttelse. I de 14-30 dage kan du lytte til så mange forskellige lydbøger, som du vil. Du kan også ved de fleste tjenester, lytte så længe du vil.

Hvis du finder en lydbogstjeneste interessant, kan du bare beholde dit abonnement og blive ved med at finde nye og spændende bøger at lytte til.

Hvis du tænker, at en specifik lydbogstjeneste eller lydbøger generelt ikke er noget for dig, kan du lige så nemt opsige abonnementet før prøveperioden er gået. Så har du ikke betalt en rød reje for at lytte og være en del af en hel verden af bøger.

Du kan nedenunder læse om tre forskellige udbydere, som alle har noget til enhver smag. Prøvperioderne er varierende, men alle udbydere har stadig et hav af interessante, gode og opslugende bøger.

Mofibo

Mofibo er Danmarks største e- og lydbogs-samling. Med Mofibo kan du læse og lytte, lige når det passer dig. Du kan derfor lytte, lige når du vil, og lige så meget som du vil. Mofibo kan bruges når du vasker op, går en tur, pendler eller når du bare gerne, vil lytte til en rigtig god bog.

Mofibo har en kæmpe udvalg af bøger i deres kartotek. Du finder nemlig et udvalg, som tæller over 250.000 lyd og e-bøger. Her er der indhold for hele familien. Du finder bl.a. søde godnathistorier, skræmmende gysere og kærlige romaner.

Udover en masse indhold på dansk, udbyder Mofibo desuden også tusindvis af bøger på engelsk, svensk og arabisk.

Du kommer aldrig til at kede dig med Mofibo. Med en nem og overskuelig app finder du frem til din ønskede bog. Herefter kan du gemme din favoritbog offline. At gemme bøger offline gør, at du kan lytte, selv når du er derude, hvor kragerne vender, og internetforbindelsen halter.

Mofibo udbyder forskellige typer for abonnementer. Du kan se følgende pakker her:

  • Mofibo Unlimited til 129,-/md. Du kan lytte til over 250.000 lyd og e-bøger ubegrænset. Her får du 30 dages gratis prøveperiode.
  • Mofibo Unlimited Family 159,-/md. Du kan lytte ubegrænset og samtidig have to brugere på samme abonnement. Ingen prøveperiode.
  • Mofibo Unlimited Family Plus 189,-/md. Ubegrænset lytning og kan deles mellem tre personer på samme abonnement. Ingen prøveperiode.

Prisen for Mofibo er med 129,-/md som minimum – en tand dyrere end hos de forskellige konkurrenter.

Hvis du endnu ikke er sikker på, om lydbøger er noget, du vil benytte dig af, kan du altid oprette dig gratis og få 30 dages prøveperiode. Du kan oprette dig som abonnent lige her på Mofibo eller ved at trykke på banneret.

Nextory

En ny spiller på det danske marked er Nextory. Her får du ubegrænset adgang til deres store kartotek af e- og lydbøger ligeså snart du har et abonnement.

Det eneste du skal gøre er, at hente Nextorys app ned på din telefon og logge ind – så er du kørerne med de bedste lydbøger i ørerne. Appen findes naturligvis både til android og iPhone.

Hvis du er lidt i tvivl om Nextory er noget for dig, så kan du helt gratis få 30 dages abonnement, så du kan prøve kræfter med deres store bibliotek af de bedste bøger. Du får de 30 dages gratis prøveperiode ved at klikke lige her.

Hos Nextory er der både bøger til børnene, men også til både de voksne og de ældre. Kort sagt har Nextory alt til enhver smag.

Det unikke ved Nextory er, at der er en lille spil inde i appen, hvor man kan udfordrer sin familie og venner til at komme igennem flest bøger. Hvis du også vil give Nextory et skud, så kan du prøve et gratis abonnement lige her.

Der er tre forskellige abonnementer hos Nextory. Sølv, Guld og Familie.

I sølvabonnementet har du én bruger, hvor du kan lytte ubegrænset til bøgerne, som er mere end 6 måneder gamle. Så hvis du er mest til de lidt ældre bøger, så er sølvabonnementet noget for dig. Det koster 99 kr./måneden, men du kan få 30 dage gratis lige her.

Hvis du er mere til de nyudgivne titler, så er guldabonnementet mere dig. Her får du adgang til alle bøgerne lige med det samme og kan lytte ubegrænset. Abonnementet Guld koster 129 kr./måneden, men du kan få 30 dage gratis her.

Det sidste abonnement som Nextory har, er familieabonnementet. Som navnet angiver, så er dette abonnement til familien, som er tosset med lyd- og e-bøger. Her får man 2-4 brugere og kan læse og lytte til de nyeste bøger med det samme. Du kan få familieabonnementet fra 159 kr./måneden, men du får de 30 første dage gratis ved at trykke her.

BookBeat

Det svenske Bonnier Publications står bag lydbogstjenesten BookBeat. Med et abonnement hos BookBeat åbner din litterære verden sig op for mere end hundredtusinde lyd- og e-bøger.

BookBeat har et kæmpe udvalg af de bedste bøger. Du finder både gode gamle klassikere, det nyeste af det nye og alle de bøger du måske ikke vidste fandtes.   

Du kan vælge følgende pakker:

  • Basis: 79,- /md med 20 timers lytning/md.
  • Standard: 109,-/md med 100 timers lytning
  • Premium: 149,-/md med ubegrænset streaming

BookBeat kan bruges på en enhed. Hvis du ønsker at splitte dit abonnement med en ven eller et familiemedlem, koster dette 49,- ekstra pr. bruger. Du kan have op til fem brugere pr. abonnement.

BookBeat er et af de billigste lydbogstjenester på markedet, og selvom BookBeat er billig, går de ikke ned på lydbogskvalitet. Du kan stadig lytte til de mere end 100.000 bøger, som allerede er at finde i BookBeats bibliotek.

Du kan oprette dig på BookBeat lige her og træde ind i en verden af hammer gode lydbøger eller du kan klikke på banneret.

Hvilken lydbog passer til dig?

Hvorfor vælge Mofibo

Mofibo er lydbøger typisk også tilbudt som e-bog. Du kan derfor nemt skifte mellem de to typer, hvis du gerne vil læse med, mens du lytter.

Hos Mofibo kan du justere på oplæsningshastigheden. Du kan justere oplæsningen fra normal tempo til 0,75, eller hvis du foretrækker læsehastigheden hurtigere, kan du indstille afspilningshastigheden til det dobbelte af normal hastighed. Du kan derfor altid lytte til lige den hastighed, som du føler, passer til dig.

Du kan nemt falde i søvn eller til ro med en lydbog på Mofibo. Mofibo har udviklet et sleep-timer, så du kan få en god bog til at lulle dig i søvn. Du behøver derfor ikke at vågne op for at slukke for lydbogen, når du bliver træt. Du kan sætte timeren op til 60 min.

Mofibo giver unikke anbefalinger, og giver læseren mulighed for at komme med personlig feedback. Når du er færdig med en lydbog, får du straks anbefalet andre populære lydbøger i samme genre. Du kan også finde en lydbog ud fra ratings og anmeldelser fra andre Mofibo-brugere.

Du kan downloade alle dine lydbøger og høre dem offline. Med den funktion kan du lytte hvornår og hvorhenne det skal være.

Hvorfor vælge Nextory?

Med Nextory kan du ligeledes lytte til en god bog, mens du læser den som e-bog. Du kan derfor også bytte mellem de to streaming-muligheder, hvis behovet for at læse opstår.

Du kan downloade dine bøger til offline brug, hvilket gør dine muligheder større for at bruge lydbøgerne. Denne funktion er til stor fordel, hvis du skal på ferie eller til et sted, hvor der er begrænset dækning. Funktionen gør, at du kan lytte til din yndlingsbog uden at være begrænset af manglende net.

Nextory tilbyder 30 dages gratis prøveperiode. Med Nextorys lange prøveperiode får du god tid til at finde ud af, om det med lydbøger er noget for dig.

Hvis du afmelder dit abbonement, inden prøveperioden slutter, betaler du i alt 0,- for at have benyttet denne tjeneste.

Hvorfor vælge BookBeat?

BookBeat kan du som hos Nextory og Mofibo også lytte, mens du læser. Du har også mulighed for at downloade dine favoritbøger, så du kan lytte til lydbøger fra BookBeat, hvor og hvornår det skal være.

Der hvor BookBeat skiller sig ud fra de andre lyd- og e-bogsudbydere er prisen. For hos BookBeat får du mere end 100.000 bøger til bare 79,- om måneden. For denne pris kan du lytte til dine yndlingsbøger i 20 timer hver måned.

BookBeat understøttes af Apple Watch og CarPlay. Du kan derfor lytte til en bog enten ved brug af data eller ved at downloade bogen ned og derefter caste den via din telefon til dit Apple Watch eller til CarPlay.  

BookBeat giver også muligheden for at sætte en sleep-timer eller at ændre på oplæserens hastighed. Hvis du lytter til en lydbog, hvor du samtidig læser med i en e-bog, kan du ændre på både skriftstørrelse, farve og skrifttype.

Når du har lyttet til en bog på BookBeat, kan du give din bog en anmeldelse fra 1-5. Denne funktion er så andre læsere og lyttere, har mulighed for at finde den rette bog.

Hvis du synes BookBeat passer til dine behov kan du oprette dig lige her.

Inspiration til valg af lydbog

Det kan være svært, at finde den type bog du har allermest lyst til at lytte til. Der findes jo flere hundrede tusinde muligheder i valg af lydbog.

Hvis du er nysgerrig efter, at finde den lydbog du skal starte din gratis prøveperiode med, får du her en lang liste af artikler, som er skrevet til streamingsiden.dk.

I artiklerne finder du ud af, hvad bogen i grove træk handler om, hvem forfatteren er, og hvor du kan lytte til bogen henne.

Lydbøger på Mofibo

Hvis du finder nogle af disse artikeloverskrifter interessante, kan du oprette dig på Mofibo lige her. Mofibo er en lydbogsverden, som vil åbne op for et magisk univers og føre dig ud på nye fortryllende eventyr, farlige efterforskninger og hjertevarmende møder.

Artikler om krimier på Mofibo

Mofibo har nogle af de mest pirrende krimier. Du kan blive inspireret i valg af lydbogskrimi lige her.

Artikler om bøger for børn og unge på Mofibo

Mofibo omfavner alle aldersgrupper. Her får du artikler skrevet til børn og unge. Sæt de små derhjemme i gang med at lytte til en medrivende børnefortælling ved at lade dig blive inspireret her.

Artikler om bogserier på Mofibo

Mofibo samler altid et hav at forskellige bogserier, så du ikke går glip af noget af en fortælling. Du kan her læse mere om forskellige bogserie, som Mofibo udbyder.

Artikler om bøger for voksne på Mofibo

Mofibo har ikke kun skønlitteratur. Her finder du en masse artikler om både gode romaner, men også faglitterære bøger og biografier.

Hvis du fandt nogle af disse overskrifter interessante kan du oprette din gratis prøveperiode på Mofibo lige her.

Lydbøger gennem Nextory

Hvis du tænker at Nextory opfylder alle dine præferencer, får du en masse lækre fordele.

Du kan for bare 99,- i måneden benytte dig af Nexstorys fordele, og få glæde af hele den verden som følger med. Du får i første omgang 30 dages gratis prøveperiode, hvor du kan lytte lige så meget du vil.

Du kan ved at klikke lige her, se hele Nextorys kæmpe kartotek. Opret din gratis prøveperiode, og få en smag af Nextorys fede fordele.

Lydbøger på BookBeat

Hvis du tænker BookBeat er lydbogstjenesten for dig, kan du i følgende artikler blive inspireret til at vælge netop den bog du finder allermest interessant.

BookBeat har en helt masse lækkert materiale og udgivelser. Du kan lige her oprette dig som abonnent hos BookBeat. Det koster som skrevet 79,- om måneden, men lad dig først gøre brug af de 14 dages gratis prøveperiode.

Artikler om krimier og gysere på BookBeat

BookBeat er vilde med krimier. Du finder krimier skrevet af blandt andet danske, svenske og engelske krimiforfattere. Læs mere her:

Artikler om bedste lydbøger på BookBeat

Mangler du en generel oversigt over hvilke bøger der findes på BookBeat? Så kan du i disse to artikler finde en lang række rigtig gode bøger. Læs mere herunder.

Artikler om romaner på BookBeat

BookBeat har noget for enhver smag, du kan oprette din gratis prøveperiode ved at klikke her.

Fordele ved brug af lydbøger

Da lydbøger blev en realitet, var det en nødvendighed at skulle købe en CD som kunne afspilles derhjemme eller på en discman. På baggrund af dette var lydbøger ikke just et hit.

Eftersom teknologien har ændret sig, er lydbogsuniverset blevet kæmpestort. Fordelen ved at lytte til en bog ved fx sengetid har gjort, at udsigten til at skulle gennemføre en bog er blevet langt mere overskueligt.

Du får her tre overordnede fordele ved at bruge lydbøger.

1. Afslapning

Bogverdenen er kæmpestor og der findes mange forskellige bog-genre. Du finder krimier, fantasy, erotik, bibliografier, fagbøger og meget andet.

Nogle genrer kræver din fulde opmærksomhed, mens andre lader dig slappe af, mens du sidder og lytter. Afslapning er derfor en vigtig del af hele essensen af lydbøger. At du får mulighed for at lytte, lære og nyde imens du slapper helt af.

Lydbøger giver derfor dig som lytter den helt unikke mulighed for at sætte eller lægge dig ned, lukke øjnene og bare fordybe dig i spændende fortællinger.

2. Viden

Det smarte ved lydbøger er, at det ikke kun behøves at blive brugt som afslapning. De forskellige streamingtjenester har også en masse faglitterære bøger, som gør det muligt at lytte, mens man lærer.

Du behøver ikke bruge decideret energi på at læse, men i stedet overføre energien til at fordybe dig i bogens kontekst. Du kan fx lytte til Svend Brinkmanns bedste bøger eller Det hele handler ikke om dig af Niels Overgaard, imens du laver andre aktiviteter.

Det er sørme nemt at klare to ting, mens du lytter og lærer om Svend Brinkmanns psykologi.

3. Ingen spildt tid

En af de største fordele ved lydbøger er, at du kan opleve bøger på steder, du måske aldrig har troet, ville være muligt. Du kan tage lydbøgerne med på farten, toget, bussen, bilen, flyet og i alle de andre transportmidler som du nu benytter dig af.

Med et par rigtig gode høretelefoner kan du lytte hvorend det skulle være. Du kan derfor udnytte din transporttid på allerbedste vis, og dermed gøre allerbedst brug af den tid du har til at slappe af.

Hvordan lytter jeg?

Du kan helt enkelt benytte de forskellige lydbogsapps over din mobiltelefon. Du kan gennem App Store på iPhone eller Google Play gennem Android downloade sin ønskede lydbogsapp.

Herefter logger du ind på din app. Når du er logget ind, står du overfor en verden, hvor alt kan lade sig gøre. Du vælger den bog, du ønsker at lytte til, og nu kan du lukke hele verden ude og bare nyde at lytte til en rigtig god bog.

Har du endnu ikke besluttet dig?

Er du endnu ikke sikker på, hvilken lydbogstjeneste som passer bedst til dig? Så får du heldigvis enten 14 eller 30 dages gratis prøveperiode ved de forskellige udbydere. Du kan derfor prøve de forskellige tjenester af, og dermed få valgt lige præcis den tjeneste som passer bedst til dig.

De forskellige streamingtjenester har mange af de samme fordele. Det som skiller tjenesterne fra hinanden, er pris, prøveperiode og udbud. Disse tre faktorer spiller alle overens med forskellige forbrugers præferencer.

Du kan fx vælge BookBeat for at få et billigt abonnement med masser af indhold, vælge Nextory hvis du til tider nyder at læse en e-bog, og vælge Mofibo hvis du gerne vil have et kæmpe udvalg af lyd- og e-bøger.

Afsluttende bemærkninger

Lydbøger er geniale. Det er nemt, det er funktionelt og det er absolut ikke tidskrævende. Med forskellige lydbogstjenester er du sikker på, at finde noget som stemmer overens med dine ønsker og behov.

Du kan oprette dig som abonnent på Mofibo og få 30 dages gratis prøveperiode lige her.

Du kan oprette dig på Nextory og få 30 dages gratis prøveperiode lige her

Du kan oprette dig på BookBeat og benytte dig af din 14 dages gratis prøveperiode lige her.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler