fbpx

VPN på dit Apple TV


Apple TV er som meget andet Apple utrolig populært i Danmark. Apple TV fungerer ved, at du kobler det op til dit fjernsyn og så fungerer det som en form for lille computer, hvor du kan hente forskellige apps til streaming ned på Apple TV.

Det kan for eksempel være DR TV, TV2 Play, Viaplay eller Netflix. Mulighederne er mange og med de nyeste versioner af Apple TV er det muligt at se streaming i knivskarpt 4K-opløsning. Men når du først har lært dit Apple TV at kende og begejstringen er faldet en smule, så opdager du måske, at flere af de programmer du godt kunne tænke dig at se, er blokeret på grund af din geografiske lokation.

Især Netflix er kendt for at have forskelligt indhold tilgængeligt, alt efter hvor i verden du befinder dig. Netflix er en amerikansk virksomhed, så derfor er det meste indhold også tilgængeligt fra USA. Det kan også være, at du har været på ferie i udlandet og har taget dit Apple TV med eller at du bor fast i udlandet. Hvis du prøver at tilgå mange af de danske streamingtjenester såsom DR TV og TV2 Play, så vil du også blive blokeret adgang, da det kun er lokationer i Danmark der har adgang til disse tjenester.

Du kan dog få det kæmpe udvalg som både de danske og internationale streamingtjenester indeholder ved blot at installeret en VPN på dit Apple TV. Hvis du ikke helt ved hvad VPN er, så har vi her på streamingsiden skrevet en god lang artikel om emnet, så du er helt sikker, inden du begiver dig ud i nyt farvand. Du finder artiklen her:

Når vi skriver, at du skal installere VPN på dit Apple TV, så er det faktisk en sandhed med modifikationer. Apple er kendt som en it-gigant, som ikke lader brugeren få for mange muligheder og det gælder også deres Apple TV. Derfor er det ikke muligt at installere en VPN på selve Apple Tv’et.

Dog kan du installere din VPN-løsning på den router, som dit Apple TV får sit internet fra.

Der skal ikke herskes nogen tvivl om, at det kræver lidt ekstra arbejde og du skal læse guiden tydeligt igennem, men når du har fået din router sat op med VPN, så åbner der ser mange muligheder med dit Apple TV og samtidig har du en sikkerhed, så du kan surfe på streamingtjenesterne i fred uden noget kigger dig over skulderen.

Sådan sætter du VPN op til dit Apple TV

Inden vi går i gang, så er det vigtigt at pointere, at VPN laver krypterede forbindelser for ikke at kunne spores. Derfor kan nogle meget billige eller gamle routere godt have problemer med at få installeret VPN, da krypteringsniveauet er for højt hos din VPN-udbyder end hvad routeren kan håndtere. Derfor anbefaler vi at du tjekker hvor gammel din router er og om den opfylder de tekniske krav.

Normalt finder ud svaret i din manual, men hvis du ikke har manualen længere, så kan en hurtig Google-søgning give dig svaret. Du skal blot søge på din routers modelnavn og så ”VPN compatability”. Så skulle du gerne hurtigt få et klar ja eller nej.

Hvis din router enten er for gammel eller for billig til at have VPN, så anbefaler vi, at du finder en nyere router, da hastighederne og sikkerheden er langt bedre end de var for bare ti år siden.

Man kan få VPN til sit Apple TV på flere måder, hvor vores anbefaling er, at man gør det igennem sin router. Ikke nok med at vi synes det er den nemmeste måde, så er det også nemt for alle dine andre enheder at bruge VPN, da de bare skal logge på internettet fra routeren og vupti – så er der VPN.

Måderne man kan sætte VPN op til et Apple TV er:

 1. Gennem en router, som vi har fortalt
 2. Brug AirPlay-funktionen fra din iPhone eller iPad
 3. Gennem en computer
 4. Ved hjælp af Smart DNS

Vi vil nu gennemgå, hvordan man laver de forskellige opsætninger, men vi anbefaler, at man sætter det op via din router.

Opsætning af VPN til Apple TV med en router

Denne guide er til DD-WRT-routere, som er de mest anvendte routere i Danmark.

Først skal du have adgang til indstillingerne på din router. Det gør du nemmest ved at åbne en browser på en af dine enheder. Vi anbefaler en computer, tablet eller mobil. I søgefeltet skriver du 192.168.1.1 og din browser skulle gerne vise login-skærmen til din router.

Det er ikke alle routere som har 192.168.1.1. Hvis det ikke virker, så kan du prøve at skrive 192.168.0.1 i søgefeltet. Hvis der stadig ikke kommer en login-skærm, så kan du nemt finde din egen kode. Åben Kommandoprompt på din PC ved at søge på cmd og trykke enter. Derefter skriver du ipconfig og trykker enter. Nu kommer der en del tal op på skærmen, men du skal bruge det der står under Wireless LAN adapter Wi-Fi. Her ser du din egen kode under Default Gateway, som også er markeret på billedet herunder.

Hvis du har glemt dit brugernavn og kode til din router eller du aldrig har pillet ved det, så kan du prøve at skrive admin i både brugernavn og kode. Hvis det ikke virker, er du nødt til at lave en reset på din router, ve at trykke på den lille reset-knap og holde den i bund i 10 sekunder. Når den har genstartet, er dit brugernavn og kode formentlig admin. Hvis ikke kan du søge hjælp på din routers fabrikant. Når du er logget ind på din router, skal du følge disse skridt.

 1. Tryk på Opsætning
 2. Klik derefter på Grundlæggende opsætning
 3. Under fanen Forbindelsestype klikker du på PPTP
 4. Under Gateway PPTP Server skriver du den serveradresse, som du har fået med din VPN-service.
  • Hvis du ikke kan finde den, kan du skrive til din VPN-udbyder.
 5. Herefter skriver du brugernavn og adgangskode til din VPN-login.
 6. Tryk Tillad Brug af DHCP
 7. Åben Valgfrie indstillinger og se efter om din VPN-tjeneste skal bruge MTU-indstillinger.
 8. Find Indstillinger for netværksadresseserver (DHCP) længere nede på siden
 9. Vælg DHCP Server under DHCP Type alternativer og klik på godkend
 10. Nu skal du indtaste de DNS-adresser, som du har fået af din VPN-udbyder.
 11. Tjek at du ikke giver tilladelse til brug af DNS Masq til både DHCP og DNS.
 12. Til sidst skal du blot gennem indstillingerne for at bruge VPN på dit Apple TV.

Nu skulle du gerne kunne bruge din router igen og opret forbindelse igen til dit Apple TV. Evt. skal du genstarte dit Apple TV for at ændringerne træder i kraft.

Hvis du hellere vil se en video af, hvordan det skal gøres, så har Express VPN lavet denne brugbare video.

Som du kan læse i vores VPN-guide, så er Express VPN nogle af de største på markedet og har en super hastighed. Hvis du endnu ikke har valgt hvor du skal have din VPN fra, så er ExpressVPN et godt bud. Du kan finde vores anmeldelser af alle de store VPN-løsninger lige her.

Ny router?

Hvis din gamle router står foran en udskiftning, fordi du skal have VPN eller vil du bare gerne have det maksimale ud af din internethastighed, så kommer her nogle routere, som vi gerne vil anbefale til dig.

ASUS RT-AC68U

Vi starter ud med anbefalingen af en af de mest populære routere i Danmark. ASUS har igennem det sidste årti blevet bedre og bedre med deres routere og denne ASUS RT-AC68U er den nuværende kulmination på deres mesterværk.

Det er en dual band router og det vil sige, at den både kan lave Wi-Fi signal med 5 GHz og 2,4 HHz. Og du kommer ikke til at mangle hastigheden, da denne router kan supportere helt op til 1300 Mbps.

Udover at være fantastisk hurtig, så er sikkerheden også i top og denne router understøtter alle de populære VPN-løsninger. Det er ikke kun os der er tossede med denne router. Den høster nemlig priser for årets router hos mange magasiner.

Du kan finde denne fantastiske router hos Proshop til en rigtig god pris lige her.

ASUS RT-AC51U

Den næste router er også fra ASUS. Denne ASUS RT-AC51U er til dem, som godt kan nøjes med det næstbedste, men derfor får du stadig en rigtig god og flot router, som er kompatibel med langt de fleste VPN-krypteringer.

Igen er det en dual band router, så du kan både få Wi-Fi gennem 5GHz og 2,4 GHz. Hvis du har en hastighed under 400 Mbps, så er denne router rigelig, da den understøtter helt op til 433 Mbps på 5 GHz.

Routeren er nok til de fleste hjem og jeg har selv denne router og den fungerer som den skal. Hvis du også skal have en rigtig god router til billige penge, så kan du købe den hos Proshop lige her.

TP-Link Archer C7

Hvis du nægter at købe en ASUS router, så har vi også denne TP-Link Archer C7 med. Igen er det en dual band, så du bestemmer selv om du vil køre 5 GHz eller 2,4 GHz Wi-Fi.

Denne router er blevet kåret af New York Times som den bedste router for de fleste. Igen har vi 1300 Mbps på 5 GHz og er dermed rigeligt for næsten alle i landet. Hvis du gerne vil have lidt længere rækkevidde på din Wi-Fi-forbindelse, så tilbyder denne router også hele 430 Mbps på 2,4 GHz forbindelsen.

Derfor vil vi også gerne anbefale denne TP-Link Archer C7. Det er en mellemting mellem de to ASUS routere og ligger også prismæssigt i midten. Du finder den hos Proshop lige her.

Opsætning af VPN til Apple TV med en PC

Her kommer en kort guide til, hvordan du kan få VPN til dit Apple TV via en PC. Din computer kommer til at fungere som en ekstern router og metoden virker kun på Windows.

 1. Søg efter kontrolpanel
 2. Klik på Netværks- og delingscenter under Netværk og internet
 3. Klik på Rediger adapterindstillinger
 4. Find indstillingen Tap-Win32 Adapter V9 her, hvis din VPN bruger OpenVPN
 5. Herefter trykker du på Egenskaber og fanen Deling
 6. Klik på Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne pc’s internetforbindelse
 7. Vælg den Ethernet-forbindelse, som du har lavet
 8. Genstart din computer for at bruge internettjenester på dit Apple TV

Opsætning af VPN til Apple TV med en Smart DNS

Endnu en måde at få Apple TV med DNS er via Smart DNS. Du får en kort guide her.

 1. Slå dit Apple TV til og gå ind i Indstillinger
 2. Gå ind i Generelt og vælg Netværk
 3. Vælg Wi-Fi eller Ethernet alt efter om du bruger Wi-Fi eller LAN-kabel.
 4. Tryk på Konfigurer DNS og ændre det til Manuel
 5. Indtast nu en Smart DNS-proxy eller Alternativ DNS-server, som du har fået fra din VPN-udbyder. Tryk herefter Bekræft.
 6. Gå tilbage til Indstillinger
 7. Tryk på Generelt og derefter iTunes Store
 8. I menuen skal du finde Placering og trykke hvilket Land du gerne vil se tv fra.
 9. Sæt dit Apple TV i dvale og tag stikket ud i 10 sekunder
 10. Tænd dit Apple TV og du streamer nu fra det land du valgte i punkt 8.

Opsætning af VPN til Apple TV med en AirPlay

Denne opsætning er klart den hurtigste og nemmeste, men grunden til at vi ikke anbefaler denne måde er, at man tager en anden enhed i brug. Først og fremmest skal man have en anden Apple enhed for at denne metode kan lade sig gøre. For det andet så skal den anden Apple-enhed have installeret din VPN-løsning som app og være aktiv.

Når alt dette er på plads så er det meget ligetil. Man kan åbne AirPlay på enheden og dele skærmen med sit Apple TV. Den store ulempe er, at du ikke kan bruge den anden enhed til noget, når den har skærmdeling. Metoden er fin, hvis det er få gange du skal bruge det, men hvis du fremover gerne vil se alt din streaming over VPN, så er denne metode ikke en anbefaling.

Afsluttende bemærkninger

Dette var vores guide til, hvordan du kan få VPN på dit Apple TV. Det er ikke kun for at holde sin online-identitet skjult at vi anbefaler VPN, men du får samtidig et meget større udvalg hos de internationale streamingtjenester, som du i forvejen betaler til.

Vi håber du har fundet artiklen brugbar og hvis der er noget som du har spørgsmål til, så tøv ikke med at kontakte os på kontakt@streamingsiden.dk.

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler