fbpx

VPN i din browser


VPN kan bruges på mange forskellige måder. Det mest normale er, at man installerer et program på sin computer eller en app på din telefon. Der er dog også andre måder, hvor du kan få gavn af en VPN. En af de mere alternative måder er direkte gennem din browser, hvor det ikke er et program på computeren, men selve browser-forbindelsen, der laver en VPN, så du kan komme uden om forskellige restriktioner på baggrund af din geografiske placering.

Opera

Den mest populære browser, hvor der er indbygget VPN, er Opera. De har fra start fokuseret på din privatlivssikkerhed og har udvikling en browser, hvor det er svært at blive sporet igennem. Opera er ganske gratis og kan downloades ved at klikke her.

Men hvordan kan Opera være gratis, når de fleste VPN-løsninger koster penge? Opera er 100% gratis fra start til slut og du kommer aldrig til at skulle hive kreditkortet op af lommen for at bruge denne browser. Opera kan lave det gratis, fordi det har været deres mål fra start og samtidig så fungerer deres VPN-løsning heller ikke lige så godt som de betalte. Der er også nogle begrænsninger i Operas VPN-løsning, som du ikke finder i andre løsninger.

Fordelen ved Opera er, at VPN-løsningen er en integreret løsning og du skal derfor ikke hente et ekstra program eller tilføje udvidelser til Opera før du kan bruge deres VPN og surfe på nettet – uden nogen kigger dig over skulderen.

Det er nemlig ikke kun sporing som bliver blokeret ved at bruge Opera-browseren. De har nemlig også arbejdet hårdt på at minimere antallet af cookies, som der kan lagres på din enhed og som hjemmesiderne bruger for at spore din færden. Så hvis du gerne vil minimere antallet af cookies, så er Opera browseren for dig.

Den sidste fordel vi vil nævne hos Opera er, at browseren laver en virtuel IP-adresse. Det gør, at din lokation er meget sværere at spore end ved mange andre browsere. Når der ikke er nogen som kan se din lokation, så får du også et øget privatliv online, så du kan surfe i ro og fred.

For at aktivere VPN i Opera skal du trykke Menu -> Indstillinger -> Privatliv -> VPN. Her skal du aktivere VPN og du vil i fremtiden kunne se status på din VPN oppe i højre hjørne af browseren. Det gør det simpelt og nemt at sætte VPN til og slå det fra. Med Operas VPN-løsning kan du også selv vælge hvor i verden du gerne vil have din VPN til at komme fra og du kan også følge med i den datamængde du får brugt i din VPN.

En lille ekstra ting ved Operas VPN er, at den også kan bruges i inkognito-tilstand.

Google Chrome

Verdens mest benyttede browser har selvfølgelig også fundet ud af, at mange gerne vil have et privatliv online og derfor har du i Google Chrome også mulighed for at få en VPN installeret ganske gratis. Det er dog ikke Google selv som tilbyder denne service, men VPN er tilgængelig som tilføjelsesprogrammer, som tredjepartsudviklere har lavet.

Der er mange om buddet, men eftersom de fleste er gratis tilføjelser, så er kvaliteten også derefter. Hvis du gerne vil have en bedste VPN-oplevelse gennem en browser, så anbefaler vi, at du bruger Opera. Hvis du sværger til at bruge Google Chrome, så har vi også fundet det tilføjelsesprogram, som vi mener er det bedste bud hos Google Chrome.

Tilføjelsen hedder Browsec VPN og er en gratis VPN-løsning for Google Chrome brugere. Det er en af de bedste VPN-løsninger i denne browser, hvis vi kigger på anmeldelserne, hvor den scorer flotte 4,5 stjerner ud af 5 ud fra hele 25.000 anmeldelser.

Denne udvidelse er brugt af over 3 millioner brugere verden rundt, men hvis du vil have deres fulde udgave, så skal du til at bruge penge. Den gratis version af Browsec VPN er en såkaldt light version, hvor du kun kan lave begrænsede ting. Hvis du vil bruge en gratis VPN via Google Chrome browseren, så er Browsec VPN vores bedste anbefaling. Du kan tilføje udvidelsen til Google Chrome ved at klikke lige her.

Hola VPN

Hola VPN er en af de mest populære applikationer til både computer og telefoner, hvor programmet altså fungerer på samme måde som andre tilføjelsesprogrammer såsom Browsec VPN. Hola VPN har siden 2007 været heftig kritiseret for at sælge brugerdata videre og dermed går meget af VPN-idéen væk.

Hola VPN er opbygget således, at det er brugerne som deler lokation med hinanden og derfor kan du komme hvorhen i verden du vil, fordi du forbinder til andre brugere, der er online. Du har altid andre online i næsten alle lande, for Hola VPN bliver brugt af mere end 220 millioner brugere.

At Hola VPN sælger brugerdata til tredjepart har fået nogle til at søge væk, men mange synes stadig, at Hola VPN er en rigtig god løsning, fordi man stadig kan komme ind på sider, som man normalt selv er udelukket fra på grund af sit geografiske opholdssted.

Vi er slet ikke vilde med idéen om at Hola VPN sælger dine data til tredjepart, men hvis du er ligeglad med denne faktor og kun vil bruge VPN til at undgå blokering på grund af geografi, så er Hola VPN et rigtig godt bud. Du kommer til deres hjemmeside ved at klikke lige her.

Hide.me

Den sidste VPN vi gerne vil anbefale i browsere, er den der hedder Hide.me. Igen er der tale om et program udviklet af tredjepart og er derfor noget du skal installere i din browser. Deres service er også gratis i de første 10 GB forbrug, men efter dette skal du betale for deres service.

Vi anbefaler der ikke, at du bruger Hide.me til at streame film og serier, da du hurtigt får brugt dine 10 GB. Hvis du derimod bare gerne vil surfe anonymt rundt på internettet uden at skulle betale for det, så er Hide.me et rigtig godt bud.

Hide.me markedsføre sig på, at være den hurtigste gratis VPN-service du kan bruge. Hide.me er også god til at få på alle dine enheder, for du kan både downloade et program til din PC, men du kan også bare lave tilføjelser til din browser eller som app på telefonen.

Det program du henter ned på din computer, kommer til at fungere som de betalte VPN-programmer, hvor du nemt og overskueligt kan skifte lokation. Men lige så snart du rammer loftet på de 10 GB, så skal du enten betale for programmet eller afinstallere.

På samme måde fungerer deres udvidelser til både Google Chrome og Mozilla Firefox. Her kan du nemt tilføje Hide.me og du mærker slet ikke, at du bruger en VPN-løsning, for hastigheden er helt i top hos Hide.me

En af de helt store fordele ved Hide.me er, at de ikke laver nogle logs på dine handlinger online. Det vil altså sige, at selvom de engang ville have lyst til at sælge dine data til tredjeparts, så kan de ikke, fordi de ikke har indsamlet noget data fra deres brugere. Det er utrolig dejligt, at du ikke bliver sporet og det er en sjældenhed i disse gratis versioner af VPN-løsninger.

Men det er ikke kun os der er imponeret af Hide.me. De har i øjeblikket over 20 millioner brugere over hele kloden og det er både nybegyndere og hardcore nørder som bruger deres service. Det gode ved Hide.me er også, at du kan bruge deres VPN-service på næsten alle enheder. Både Windows, Mac, Smartphones og endda på Apple TV.

Så hvis du er ude efter en VPN-løsning der både kan bruges via browser eller direkte på enheden, så er Hide.me et rigtig godt bud. Vi er specielt imponerede over, at en gratis VPN-service ikke laver logs af sine brugere.

Du kan finde Hide.me og deres hjemmeside lige her.

Afsluttende bemærkninger

VPN via browsere er en meget populær måde at komme rundt på internettet uden at blive sporet og samtidig kan det fjerne de geografiske blokeringer, som der kan være på nogle hjemmesider. Vi har i denne artikel udvalgt det bedste af de forskellige alternativer, hvor vi har anbefalet de fire programmer og browsere som vi mener er dem der er bedst, hurtigst og dem som bekymrer sig mest om dit privatliv.

Som vi også har nævnt, så virker de gratis VPN ikke lige så godt som de betalte og det er også gældende i VPN-løsninger igennem browsere. Vi du gerne have en hurtig, sikker og stabil VPN-forbindelse, så anbefaler vi stadig, at du køber en løsning, fremfor disse gratis alternativer.

Du kan læse vores store guide til de bedste VPN-løsninger lige nu i vores artikel som du finder lige her:

Hvis du derimod kun vil bruge en VPN til at komme udenom diverse geografiske blokeringer og du er ligeglad med at dine data bliver solgt videre til tredjepart, så er mange af de gratis VPN-løsninger rigtig fine. Vi værner meget om vores læseres privatliv og derfor vil vi også anbefale en VPN-løsning, hvor der ikke bliver lavet logs på, hvad du laver online. Derfor anbefaler vi Hide.me eller lignende VPN-løsninger, hvis du vil have en gratis løsning gennem din browser.

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler