fbpx

VPN – Din komplette guide til et privatliv online


VPN stormer frem i Danmark og resten af verden. Men hvad er VPN egentlig?

VPN står får Virtual Private Network og som det engelske navn antyder, så giver VPN dig en mulighed for at være på nettet privat, så andre ikke kan følge med i, hvad du laver. Det er specielt godt at bruge, hvis du logger på et netværk, som mange andre bruger – såsom offentlige netværk.

VPN i Danmark

Vi har i Danmark altid værnet meget opmærksomme på vores privatlivssikkerhed. Det står sågar i den danske Grundlov, hvor man i paragraf 72 kan læse om privatlivets fred. Det vil sige, at det er ulovligt for andre at følge med i, hvad du går og foretager dig i privaten.

Selv politiet skal have en dommerkendelse, for at det er lovligt for dem at spore mennesker og deres adfærd. Domstolene er dermed de eneste, som kan give midlertidige lempelser for Grundloven og det er noget som vi i Danmark har en stolt tradition for at følge.

Privatlivet har derfor været fredet i mange år. Men siden internettet begyndte at komme ind i de danske hjem i starten af 1990’erne, har der været et smuthul. Danskerne har ikke tænkt så meget over det i starten, da internettet normalt ikke blev brugt så meget og det data som blev brugt, var der ikke de store hemmeligheder i.

De større danske virksomheder har dog altid haft et vågent øje med udviklingen indenfor internettet og it-afdelingerne har været opmærksomme på, at der ikke var andre, som kunne få fat i virksomhedernes informationer online.

Det var dog først i 1996 at VPN blev opfundet, så i den første halvdel af 1990’erne var det meste data på internettet ikke særlig privat. Men i 1996 opfandt en Microsoft-medarbejder teknologien, der senere er blevet til VPN, hvor man har en privat internetforbindelse, så resten af verden ikke kan kigge med.

Der gik ikke lang tid, før de store danske virksomheder implementerede VPN-løsninger, da de var meget lidt interesseret i, at deres forretningshemmeligheder blev delt med resten af verden på internettet. Derfor var VPN i Danmark allerede, da teknologien blev udviklet.

VPN til private

VPN-løsninger var i starten meget dyre og kun designet til virksomheder, der gerne vil være sikre på internettet. Det private marked havde hverken råd eller lyst til at bruge en VPN-løsning, fordi deres begrænsede internetforbrug primært blev brugt på kommunikation via mails, hvor evt. hackere ikke ville få meget ud af at læse med. Derudover brugte man primært internettet til at læse nyheder, spille spil og andre uskyldige ting.

Men i dagens Danmark bruger vi internettet som aldrig før. Hele 93% af den danske befolkning mellem 16 og 89 år har adgang til internettet, hvor hele 91% bruger internettet på daglig basis. Man bruger også internettet til flere ”hemmelige” ting, såsom netbank og andre ting, hvor der ikke skal være nogen, som kigger med.

Man deler mere af sit personlige liv online, hvor især de sociale medier er blevet meget anvendt siden Facebook blev lanceret i midten af 00’erne.

Facebook og andre sociale medier er dog blevet kraftig kritiseret, fordi deres bearbejdning af data ikke har været særlig sikre og at uønskede personer har kunne kigge med på profiler og i chats. Der var en stor skandale i 2015, hvor den engelske journalist Harry Davies, der skriver for The Guardian, afslørede, at analysefirmaet Cambridge Analytica havde brugt Facebooks data til at hjælpe senator Ted Cruz med at blive valgt, da de havde brugt Facebook-data til at reklamere mest for hans potentielle vælgere.

Cambridge Analytica havde fået data fra Facebook, fordi de var blevet hyret af Facebook til at arbejde for dem. Skandalen blev ved med at rulle, fordi Cambridge Analytica havde brugt Facebook-data i deres arbejde for mange andre kunder.

The Guardian og The New York Times udgav på samme tid en artikel i marts 2018, hvor det blev beskrevet i detaljer, hvordan Facebooks data var blevet brugt ulovligt af Cambridge Analytica. Facebooks kapital faldt med over 600 milliarder på denne ene dag og viste hvor meget man går op i privatlivet over hele verden.

Efter denne sag begyndte flere og flere private danskere at interessere sig for og bruge VPN-løsninger, da de gerne vil have deres grundlovssikrede ret til privatliv, også gælder når de er på internettet.

VPN-guide

Hvis du også gerne vil have at din færden på internettet er privat, så kan du også få dig en VPN-løsning. Hvis du gerne vil have en VPN, men du ved ikke hvordan du skal komme i gang, så fortvivl ikke. Vi vil her på streamingsiden give dig den ultimative guide til, hvordan du konfigurerer og bruger din VPN-løsning.

Vi kommer i denne guide til at snakke om vores tests af de forskellige løsninger og hvilke priser de forskellige løsninger har.

Installering af din VPN-løsning

Når du har fundet ud af, hvilken VPN-løsning der passer bedst til dine behov, så skal du i gang med at få VPN-programmet installeret. For langt de fleste VPN-løsninger går du ind på deres hjemmeside og får et link, hvor du kan hente programmet ned på computeren.

Når programmet er kommet på computeren, skal du blot dobbeltklikke på filen og følge instruktionerne på skærmen. Når installationen er færdig, så kan du begynde at bruge din VPN-løsning. Hvordan dit program virker, kommer meget an på, hvilken løsning du har valgt.

I de fleste VPN-løsninger kan du selv vælge hvilken server du vil bruge, hvor det svinger meget, hvor serverne er placeret og hvor mange servere du kan vælge i mellem. Det er ikke kun på antal servere, at der er forskel på de forskellige VPN-løsninger. En anden vigtig ting er hastigheden på de tilgængelige servere. Nogle af de helt billige alternativer har det med at halte gevaldigt her, hvor de lidt dyrere har råd til flere servere og dermed også tillader en højere hastighed for brugerne.

Det sidste punkt, som er meget vigtig at tænke med, når man beslutter sig for hvilken VPN-løsning man vil vælge, er sikkerheden. Det virker måske lidt fjollet, at alle VPN-løsninger ikke er sikre. Men der er stor forskel på, hvor nemt det er for uvedkommende at kigge med i hvad du laver – selv hvis du har en aktiv VPN.

Sikkerheden er dog rigtig god på langt de fleste betalte VPN-løsninger, men mange af de gratis VPN-løsninger er enten ubrugelige på grund af enorme mængder reklamer eller fordi de bliver sporet lige så meget af dem der udbyder VPN-løsningen, som du ellers ville blive sporet uden en VPN.

Derfor vil vi i vores guide kun anbefale VPN-løsninger, der både er sikre og som ikke har reklamer.

VPN-løsninger

Der er mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til VPN i Danmark. Der findes danske udbydere af VPN, og så findes der et hav af internationale udbydere af VPN. Vi vil nu gå igennem de bedste og give vores vurdering af dem.

Vi gennemgår 7 forskellige udbydere af VPN-løsninger og giver dem en vurdering fra 1-5.

CyberGhost

CyberGhost er den første VPN-løsning vi vil gennemgå. CyberGhost blev grundlagt i 2011 og er en af de ældste VPN-løsninger, som verden kender til, som stadig er aktiv i dag. Fordi CyberGhost har så mange år på bagen, så er det også en løsning som har fået mange trofaste følgere undervejs.

Faktisk har CyberGhost i øjeblikket over 30 millioner mennesker der bruger deres service. De utrolig mange brugere og den lange levetid hos firmaet er begge gode indikatorer for, at CyberGhost er en solid VPN-løsning.

Når vi kigger på brugervenligheden, så er CyberGhost også godt med. Den er dejlig ligetil og hvis man kigger på Trustpilot, så høster den også rigtig fine roser fra hele verden med over 11.000 anmeldelser.

Om du bruger Windows, Mac, iPad, iPhone eller Android, så har CyberGhost din ryg. Den fungerer nemlig rigtig godt på alle platforme og er derfor også god, hvis I er en hel familie, som gerne vil have en VPN-løsning. Du kan nemlig bruge VPN-løsningen på op til 7 enheder.

Som nævnt tidligere, så er det godt, hvis VPN-løsningen heller ikke selv logger hvad du laver. Det er CyberGhost enig i, og derfor kan du være 100% sikker på, at der absolut ikke er nogen, som kigger med i, hvad du laver på internettet.

CyberGhost har servere i 90 lande, fordelt over 111 lokationer og med over 6500 servere. Dermed kan du bruge din VPN til at være overalt i verden og have hurtig VPN-forbindelse overalt i verden. Hvis du tænker på danske servere, så har CyberGhost også over 70 servere placeret i Danmark.

Når vi snakker pris, så er CyberGhost også til at snakke med. Jo længere abonnement du tegner, jo billigere bliver det. Deres anbefalede valgmulighed er 3 år, hvor du får 3 måneder gratis oveni. Her betaler du kun 15 kr. om måneden.

Hvis du synes, at 3 år er lidt for lang tid, så har de 45 dages fortrydelsesret. Hvis du stadig gerne vil have en kortere løsning, så koster en måned 90 kr., et år koster 28 kr. om måneden, mensto2 år koster 24 kr. om måneden.

Vi synes CyberGhost er et rigtig godt bud på en god VPN-løsning og så har de kundeservice døgnet rundt. Dog kun på engelsk.

Hvis du kunne tænke dig at købe VPN-løsningen fra CyberGhost, så kan du klikke lige her.

Vores vurdering af CyberGhost: ★ ★ ★ ★

ExpressVPN

ExpressVPN er endnu en af de helt store indenfor VPN-løsninger i hele verden. Her kan du også få beskyttet alle dine enheder, fordi de tilbyder VPN-løsningen op til 5 enheder. Om det så er til computeren, telefonen, tabletten eller til din spillekonsol, så har ExpressVPN en VPN-løsning.

Hvis vi igen kigger på Trustpilot, så får ExpressVPN flotte ord med på vejen. Sikkerheden bliver rost til skyerne og de har meget hurtige servere. Og en del af serverne befinder sig også i Danmark, så du er sikker på lynhurtig hastighed. Faktisk er du sikret hurtig hastighed verden over, for de har 160 serverplaceringer fordelt på 94 lande.

ExpressVPN er måske den mest populære løsning i øjeblikket, fordi deres hastighed er eminent. Men det koster også lidt at have de hurtigste hastigheder på markedet. Derfor er prisen lidt højere end de fleste andre VPN-løsninger.

Prisen for ExpressVPN er 80 kr., hvis du kun køber en enkelt måned. Prisen for seks måneder er 62 kr. om måneden, mens det billigste er at vælge et år, hvor prisen er 51 kr. om måneden.

Igen har vi her et godt bud på en VPN-løsning og ExpressVPN er dit valg, hvis det vigtigste for dig er hastigheden. De har ligeledes døgnåbent i deres kundesupport, men den er også kun tilgængelig på engelsk.

Klik her hvis du kunne tænke dig at købe VPN-løsningen fra ExpressVPN.

Vores vurdering af ExpressVPN: ★ ★ ★ ★ ✩

PureVPN

PureVPN er ikke så kendt som nogle af de andre, men de fortjener også at komme med her, da de tilbyder en rigtig god sikkerhed og mange brugere på samme tid.

PureVPN har over 6.500 servere spredt over hele kloden, så du kan være sikker på, at der er hurtigt internet til dig, ligemeget om du har en VPN i Danmark eller i USA eller et helt tredje sted. Der er placeret servere langt de fleste steder.

En af de andre gode ting ved PureVPN er, at du kan have 10 enheder online på samme tid og dermed kan det bruges af hele familien og du får maksimal udbytte af din VPN-løsning.

PureVPN slår sig også op på, at være rigtig god til at lave VPN til Netflix, som du kan se deres video om lige her:

PureVPN siger faktisk, at de er den bedste VPN-løsning i verden til Netflix, fordi de anvender en speciel teknik, der hedder Split Tunneling. Det gør, at du undgår buffering og dårlig kvalitet, men samtidig stadig er komplet anonym.

De får også rigtig flotte anmeldelser på Trustpilot, hvor de ligger over 4.5 ud af 5 stjerner baseret på over 11.000 anmeldelser. Deres kundeservice har åbent døgnet rundt – dog kun på engelsk.

Prisen for en måned er 67 kr.. Hvis du køber VPN i et år koster det 25,50 kr. om måneden, mens 5 års abonnement koster 9 kr. om måneden. Det er en fin pris og følger meget konkurrenterne.

Hvis du kunne tænke dig at købe VPN-løsningen fra PureVPN, så kan du klikke lige her.

Vores vurdering af PureVPN: ★ ★ ★ ★ ✩

IPVanish

IPVanish er næste VPN-løsning i rækken. Virksomheden bag servicen er fra USA, men de har lokationer og servere overalt i verden. Faktisk har de over 1600 servere, der er fordelt ud over 75 lokationer. 16 af serverne er placeret i Danmark og sikrer at danskerne får hurtigt internet gennem deres VPN-løsning hos IPVanish. Oveni har de over 40.000 forskellige IP-adresser du kan vælge i mellem.

Hos Trustpilot får de også gode anmeldelser, hvor over 80% af brugerne giver 5 stjerner.

Som de fleste andre anerkendte VPN-løsninger, så har IPVanish en politik om, at der aldrig må laves logs over nogen brugere overhovedet. Du kan også her bruge VPN-løsningen på tværs af alle dine enheder og her er IPVanish speciel. De blander sig nemlig ikke i, hvor mange enheder du bruger deres løsning på. Der er altså ubegrænset brug af din VPN-løsning hos IPVanish på alle dine enheder.

Hos IPVanish udøver de tilfredshedsgaranti på 30 dage, hvor du kan få pengene tilbage. Priserne er også rigtig fine, hvor især en måneds abonnement er blandt de billigste på markedet. Den første måned koster nemlig kun 28 kr. Efterfølgende koster det kun 62 kr. om måneden, hvis du kun tegner abonnement for en måned ad gangen.

Prisen for tre måneder er 25 kr. om måneden og du betaler kun 18 kr. om måneden, hvis du tegner et abonnement for et år.

Hvis du vil have en VPN-løsning, der især er god til at være på det amerikanske marked, så er IPVanish det rigtige valg. Dog er deres døgnåbne kundeservice kun på engelsk.

Hvis IPVanish lød som VPN-løsningen for dig, så kan du klikke lige her.

Vores vurdering af IPVanish: ★ ★ ★ ★ ★

Ivacy

Den næste VPN-løsning, som vi gerne vil præsentere for dig, er Ivacy, som også scorer rigtig flotte anmeldelser på trustpilot. Det er også her, at du får en af de billigste priser, hvis du tegner et langt abonnement på fem år.

Som med de fleste andre VPN-løsninger, så dækker Ivacy mange forskellige enheder, og du kan tilkoble op til 5 enheder med din VPN-løsning. Hastigheden er også rigtig fin hos Ivacy og det kommer fra deres over 100 serverlokationer, hvor der selvfølgelig også er servere i Danmark.

Prisen for Ivacys VPN-løsning er 62 kr. for en enkelt måned, 22 kr. om måneden for et års abonnement og sølle 6,5 kr. om måneden, hvis du tegner et abonnement på fem år.

Hvis du gerne vil have en simpel og billig VPN-løsning, hvor der ikke er de store dikkedarer, så er Ivacy et rigtig godt bud. Det eneste malurt i bægeret er, at supporten kun er på engelsk og at hastigheden ikke er superhurtig på få serverlokationer.

Hvis du kunne tænke dig at købe VPN-løsningen fra Ivacy, så kan du klikke lige her.

Vores vurdering af Ivacy: ★ ★ ★ ★ ✩

NordVPN

NordVPN kan måske lyde som om det er en VPN-løsning, der har fokus på det nordiske marked. Det er dog ikke tilfældet. Selskabet bag er bosiddende i Panama og er en global spiller.

Hvis vi kigger på Trustpilot har NordVPN overordnet fine vurderinger, men der er den sidste tid kommet nogle negative bedømmelser fra danskere, som oplever, at det er svært at opsige sit abonnement, hvis man har tegnet flere år ud i fremtiden.

Om det er brugerne eller NordVPN som laver fejl ved vi af gode grunde ikke, men derfor anbefaler vi kun at tegne abonnementer i en tidsperiode, hvor du er sikker på, at du skal bruge en VPN.

Hvis du ser bort fra deres betalingsproblemer, så er NordVPN en rigtig god løsning. Det er meget brugervenligt og har utrolig hurtige servere, som gør brugen af deres VPN-løsning perfekt til streaming.

Som så mange andre, så er det muligt at dække flere enheder ind under samme abonnement. Faktisk kan du tilslutte helt op til 6 enheder på samme abonnement.

NordVPN er en af de mest populære VPN-løsninger i Danmark og det kommer på baggrund af deres super gode hastighed, når danskerne skal streame.  De har over 5400 servere placeret i 59 lande over hele kloden. I Danmark har de over 70 servere og der er derfor fuld styrke på din hastighed, selvom du bruger NordVPN.

Prisen for en måneds abonnement er på 76 kr., mens et års abonnement koster 32 kr. om måneden og to års abonnement koster kun 24 kr. om måneden.

Du kan også være sikker på, at du er komplet anonym med NordVPN, da de har en meget klar regel om ikke at have nogle logfiler.

Hvis du gerne vil bruge din VPN-løsning til streaming, så er NordVPN et rigtig godt bud. Problemerne med betalingen kan vi ikke udtale os om, men selve løsningen fungerer. Det største minus er, at kundeservice kun er på engelsk.

Klik her hvis du kunne tænke dig at købe VPN-løsningen fra NordVPN.

Vores vurdering af NordVPN: ★ ★ ★ ✩ ✩

HideMyAss

Den næste VPN-løsning vi gerne vil gennemgå er HideMyAss, hvor navnet i sig selv giver, at det er en VPN-løsning der går meget op i dit privatliv og ikke vil have, at nogen kan spore din færden på nettet.

De mener også selv, at de er planetens største VPN-tjeneste og det mener de, fordi HideMyAss har haft en hjemmeside, hvor alle helt gratis har kunne surfe online gennem deres hjemmeside. Det har rigtig mange mennesker gjort før VPN-løsninger blev populære og derfor har de trafikken til at være planetens største.

HideMyAss går ligesom mange af de andre VPN-løsninger meget op i sikkerheden og hastigheden. HideMyAss har over 1000 servere i over 290 lande, hvilket sikrer deres brugere høj hastighed lige meget hvor i verden du lader din VPN køre fra. Derfor er HideMyAss også rigtig god til streaming.

Du kan bruge din VPN-løsning fra HideMyAss på hele 5 enheder samtidig med den almindelige løsning og helt op til 10 enheder på samme tid med deres familieabonnement. Du må hente deres VPN til alle dine enheder, da der kun er loft på, hvor mange enheder ad gangen der må være online.

På Trustpilot får de også en rigtig flot rating, hvor de får over 4 stjerner ud af 5 baseret på 2500 anmeldelser. Prisen er 29 kr. om måneden, hvis du køber 1 års abonnement, 23 kr. om måneden ved års abonnement og 19 kr. om måneden for 3 års abonnement.

Prisen er lige til den høje side i forhold til nogle af de andre, men deres sikkerhed og hastighed er noget, som man gerne vil betale lidt ekstra for.

Klik her hvis du kunne tænke dig at købe VPN-løsningen fra HideMyAss.

Vores vurdering af HideMyAss: ★ ★ ★ ★ ✩

UltraVPN

UltraVPN er endnu en VPN-løsning, som vi gerne vil gennemgå for dig. Deres Trustpilot bedømmelse ligger kun lige over middel, hvor deres kundeservice blive kritiseret. Selve VPN-løsningen er langt de fleste dog tilfredse med.

UltraVPN ser sig selv som en Premium VPN og dermed en VPN i meget høj kvalitet. De lover, at din internetforbindelse ikke bliver langsommere ved brug af deres VPN, fordi de har over 100 servere og lokationer overalt i verden.

UltraVPN har også fokuseret på, at være sikker, når du er på et offentligt netværk som i for eksempel en lufthavn. De mener også, at deres kryptering er umulig at hacke, så derfor kan du med ro i sindet shoppe online – selv på et offentligt netværk.

Prisen for 1 måned er 44,50 kr., 37 kr. om måneden, hvis du tegner et abonnement på 6 måneder. Hvis du vælger et abonnement på et helt år, så er prisen 22,25 kr. om måneden.

Prisen er altså heller ikke blandt de billigste, men du betaler lidt ekstra for at have en Premium VPN.

Hvis du kunne tænke dig at købe VPN-løsningen fra UltraVPN, så kan du klikke lige her.

Vores vurdering af UltraVPN: ★ ★ ★ ✩ ✩

Surfshark

Den sidste internationale VPN-løsning, som vi gerne vil vurdere, er Surfshark. De er en relativ ny spiller på markedet og deres hovedfokus er på, at VPN skal bruges til at se underholdning. Derfor er Surfshark også kendt for at kæmpe for, at lave det mest frie underholdningsmarked og prøve at omgå den censur, der er i nogle lande.

Ligesom hos IPVanish, så er det ikke nogen begrænsning på antallet af enheder du kan bruge din VPN på. Det giver en dejlig frihed og er et stort plus for os. På Trustpilot får de også fine bedømmelser. Dog rapporterer flere brugere om, at deres VPN til Mac ikke fungerer optimalt. Derfor vil vi fraråde Mac-brugere at vælge denne VPN-løsning og i stedet vælge en af de mange andre gode.

Priserne hos Surfshark er også til at overkomme, hvor deres to års abonnement er det billigste. Her betaler du kun 14 kr. om måneden og du får ovenikøbet tre ekstra måneder gratis med. Hvis du kun vil købe en måned, så koster det 80 kr., mens et seks måneders abonnement koster 40 kr. om måneden.

Surfshark er særlig god til dem der gerne vil have mest muligt ud af Netflix. Her har du nemlig muligheden for at tilgå 15 forskellige Netflix-biblioteker, så du får adgang til alt det indhold, som Netflix har.

Brugervenligheden er ikke lige så god som på andre VPN-løsninger og deres support er heller ikke lige så omfattende. Så hvis dette betyder meget for dig, så vil vi anbefale en anden løsning.

Hvis Surfshark lød som VPN-løsningen for dig, så kan du klikke lige her.

Vores vurdering af Surfshark: ★ ★ ★ ✩ ✩

VPN Byen

Hvis du er udenlandsdansker, så er VPN Byens løsning lige noget for dig. Det er testens eneste danske virksomhed og derfor har de også specialiseret sig i, at få udenlandsdanskere til at kunne se dansk tv.

På Trustpilot får VPN Byen ganske gode anmeldelser og dem som ikke er helt tilfredse får hurtigt et hjælpende svar.

Som beskrevet i indledningen, så er VPN Byen dansk og med fokus på, at danskere skal kunne se dansk tv, når de er i udlandet. Derfor er det en lidt skrabet VPN-løsning, da VPN Byen kun har danske servere. Et andet problem med VPN Byen er, at så længe de er et dansk selskab, så er de lovmæssigt forpligtet til at registrere og gemme oplysninger om brugerne.

Det eneste gode ved VPN Byen er, at deres sikkerhed er rigtig fin og de har servere i Danmark, så du er sikker som udenlandsdansker at kunne tilgå de danske streamingtjenester som TV2 Play og DR TV.

Det negative er, at man ikke er anonym; du kan kun bruge deres VPN-løsning på en enhed af gangen og så er prisen i den meget høje ende. Du kan købe VPN-løsningen fra VPN Byen til 60 kr. for en måned, hvor det koster 55 kr., de efterfølgende måneder, hvis du tilmelder automatisk betaling. 90 dage koster 170 kr., 180 dage koster 340 kr. og et helt år koster 600 kr.

Du har muligheden for at tilkøbe en ekstra enhed til dit abonnement. Det koster 20 kr. om måneden.

Hvis du udelukkende vil bruge VPN til at se dansk tv i udlandet, så er VPN Byen måske noget for dig. VPN Byen har specialiseret sig i, at få deres danske servere til at fungere med danske hjemmesider og derfor er denne løsning også den, hvor der er størst sandsynlighed for, at du altid kan se dansk tv i udlandet.

Vi er dog slet ikke positive over hverken prisen eller den begrænsning som løsningen har. Vi mener, at der findes bedre alternativer.

Hvis VPN Byen lød som VPN-løsningen for dig, så kan du klikke lige her.

Vores vurdering af VPN Byen: ★ ✩ ✩ ✩ ✩

Huskeliste inden du køber VPN

Inden du køber en VPN-løsning, så har vi nogle gode råd, som er værd at følge. Det sikrer dig nemlig, at du får en VPN-løsning du er glad for og samtidig er sikker.

 1. Vælg en VPN-løsning der skal downloades på computeren
  • VPN-løsninger igennem en hjemmeside kan både være langsomt og du ved ikke om nogen fra hjemmesiden følger med i din færden.
 2. Inden du køber en VPN, så tjek op på, at programmet kan køre på dit styresystem.
  • Det er ærgerligt at have købt en VPN-løsning til din Mac og du så finder ud af, at den kun virker til Windows. Eller omvendt.
 3. Læs brugerbetingelserne igennem inden du laver dit køb af VPN-løsning
  • Nogle VPN-løsninger kan gemme dine data, så hvis du vil være helt anonym på nettet, så skal du finde en løsning, som ikke gemmer dine data.
 4. Pris og kvalitet hænger næsten altid sammen når vi snakker om VPN.
  • De gratis VPN-løsninger der findes, er tæt på ubrugelige, da de enten er overfyldt med reklamer eller så beskytter de slet ikke dine data, som ellers var lovet. Jo dyrere en VPN-løsning er, jo bedre burde en være. Men pas på! Nogle udenlandske VPN-løsninger kan være dårlige, selvom prisen er høj. Brug evt. Trustpilot.
 5. Tjek op på hastigheden af din VPN-løsning.
  • Nogle billige VPN-løsninger har ikke særlig mange servere og dermed kan du risikere at have en utrolig langsom forbindelse. Igen burde et dyrere abonnement give en hurtigere forbindelse end et billigt abonnement.
 6. Hold øje med, hvilke lande der er servere i.
  • Hvis du rejser meget i udlandet og gerne vil se dansk tv, så skal du finde en VPN-løsning der har en dansk server. Du kan blandt andet kun se TV2 Play og DR TV, hvis din server er i Danmark.
 7. Hvis du bor i Danmark, er en dansk server den hurtigste.
  • Det siger lidt sig selv, at hastigheden er højest ved en server der er tættest på dig. Derfor vil de danske servere ofte være hurtigere end hvis du for eksempel havde en amerikansk server.
 8. Selvom du bruger en VPN-løsning, så skal du stadig bruge nettet med omtanke.
  • En VPN-løsning sikrer dig ikke imod virus, malware mm. Derfor anbefaler vi, at du stadig har et antivirusprogram installeret på computeren.

Afsluttende bemærkninger

Det var hvad vi havde at sige indledningsvist om VPN og du har her fået en guide i, hvordan du skal bruge en VPN-løsning. Samtidig har vi givet dig en test af de 7 VPN-løsninger, som vi mener, er det bedste og dem du kan bruge mest som dansker. Om så du er i Danmark eller i udlandet.

Vores test har hele to vindere. CyberGhost og IPVanish er de to, som vi mener, er der hvor flest danskere får mest for deres penge og VPN-løsninger der virker.

Vi håber, at du har kunne bruge artiklen og er blevet inspireret til at købe en af vores anbefalede VPN-løsninger.

Hvis du har spørgsmål eller forslag til hvad vi kunne skrive om, så tøv ikke med at sende os en mail på kontakt@streamingsiden.dk

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler