Lydbøger til Børn

Lydbøger bliver stadig mere og mere populære blandt de danske forbrugere. Nogle af grundene til at de talte bøger vinder frem, er blandt andet man kan tage lydbogen med på farten. Derudover er lydbøger for hele familien, inklusiv de helt unge. Alle de mange børnebøger, der er skrevet igennem tiden, er nemlig blevet indlæst og tilgængelige på streamingtjenesterne.

Du kan lytte til lydbøger, når du skal til og fra arbejde, når du går, løber eller cykler en tur. Det kan faktisk blive en ren fornøjelse at vaske tøj eller rydde op, når man har en god lydbog i ørene.

Lydbøger med hovedtelefon på

Forskning fra UC Berkeley viser at lydbøger giver samme aktivitet i hjernen, som når du læser en bog. Det vil sige at du med god samvittighed kan lytte til dine bøger på samme fod som at læse dem. Du kan altså frigøre mere tid, samtidig med at du stimulere hjernen med en god bog. Ifølge Time Magazine vandre vores tanker når vi læser eller lytter til bøger, så hvis du multitasker, er der risiko for at du ikke får alt med. Når du har brug for at gå tilbage til et afsnit eller passage, du måske ikke fik helt fat, er det ofte nemmere i den trykte bog.

Lydbøger for hele familien

Det leder os hen til hvorfor lydbøger til børn kan være en god idé, til når familien er på farten og der er brug for underholdning på bagsædet. Eller du ønsker at dit barn skal have samme oplevelse med en bog du læste da du var lille.

En anden fordel ved at lytte til lydbøger er at du kan udvide dit ordforråd og udtalelse af ord. Det gør sig især gældende hvis man skal forsøge sig med en bog, hvor sværhedsgraden er lidt over det man er vant til.

Med den store vækst der er sket inde for lydbogbranchen, findes der i dag et hav af udbydere og indhold. Der findes bøger til alle aldersgrupper inden for alle genre. Uanset om du er til krimi, historie, portræt, kostbøger eller noget helt andet.

De bedste lydbøger til børn

De største og bedste forfattere kan vække følelser i os alle, unge som gamle. Derfor kommer vi her med et bud på de bedste børnebøger, der altid kan klare et genlæs.

Harry Potter

Harry Potter Audio Book fan art

JK Rowling har skabt et magisk univers omkring de 3 venner, Harry, Hermione og Ron. Eventyret består af i alt 7 bøger der følger de unge elever i deres liv på Hogwarts og i kampen mod ondets fyrste. Historien starter med at Harry får besked på at han skal møde op på skolen i lære som en ung troldmand.

Et eventyr med fantastiske væsner, besværgelser og dramatik, som de 3 skal lære at kende og navigere rundt i.

Find Harry Potter som lydbog på Mofibo

Læs vores guide til streaming, hvor du kan finde tjenester med klassisk dansk indhold

Peter Pedal

Peter Pedal bager pizza lydbog

Følg Peter Pedal og manden med den gule hat, når de tager på eventyr og oplever en masse forskellige ting. Han er blandt andet i dyreparken, på stranden, i luftballonen og i storbyen.

Skaberen bag Peter Pedal er H.A. Rey, der sammen med sin kone har skrevet og illustreret alle bøgerne om den nysgerrige abe.

Du kan finde mere end 30 forskellige Peter Pedal lydbøger på Mofibo

Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe Bogen om pippi

Astrid Lindgrens tidsløse klassiker om verdens stærkeste pige. Hun bor i sit hus Villa Villekulla sammen med sin hest og abe Hr. Nilsson. Lyt eller læs med når Pippi får besøg af sine venner eller løser problemer med hesten og aben.

Lyt til Pippi Langstrømpe på Mofibo.

Brødrene Løvehjerte

Brødrene Løvehjerte, Astrid Lindgren

Astrid Lindgrens mesterværk om de to brødre Jonathan og Tvebak blev udgivet første gang i 1973. Lige siden udgivelsen har det været en obligatorisk børnebog for mange i Danmark og norden. Bogen kan til tiden være lidt barsk og trist, så selv voksne får en tåre i øjenkrogen, så det er måske ikke en bog for de aller yngste børn.

Bogen handler om de to brødre der kæmper for det gode med værdier som tro, håb og kærlighed.

Lyt til Brødrene Løvehjerte her.

Orla Frøsnapper

Orla Frøsnapper lydbog, Ole Lund Kirkegaard

Orla Frøsnapper handler om den farlige bølle, der engang har spist en levende frø. Han er altid efter de små drenge i byen, der holder sig væk fra bøllen. Men nogle gange lykkedes det de små at narre den store.

Bogen er skrevet af en af de mest kendte børnebogsforfattere i Danmark, nemlig Ole Lund Kirkegaard. Han står bag titler, der på tværs af flere generationer bliver ved med at være populære. Udover Orla Frøsnapper, har han blandt andet skrevet “Lille Virgin”, “Otto er et næsehorn” og “Gummi-Tarzan”.

Find Orla Frøsnapper og alle de andre bøger fra Ole Lund Kirkegaard på Mofibo

2 tanker om “Lydbøger til Børn

  1. Pingback:Harry Potter Lydbog - Gratis Streaming af Harry Potter - Streamingsiden

  2. Pingback:Bedste Lydbøger 2019 - Streamingsiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *