fbpx

Lydbøger til Børn


Lydbøger bliver stadig mere og mere populære blandt de danske forbrugere. Nogle af grundene til at de indtalte bøger vinder frem er blandt andet, at du kan tage lydbogen med på farten. Derudover er lydbøger for hele familien – også de små. De mange børnebøger, der er skrevet over årernes løb, er nemlig blevet indlæst og er nu tilgængelige på streamingtjenesterne.

Lydbøger til børn er faktisk ikke noget nyt – sidst 80’erne og 90’erne havde lydbøger på kasettebånd og dertilhørende små bøger. 00’erne og start 10’erne havde lydbøger til børn på CD – og nu fås lydbøger til børn selvefølgelig også på streamingtjenesterne. Der er uanede muligheder for, at underholde de små med gode fortællinger, og du kan desuden også få glæde af streamingtjenesternes store udvalg.

Du kan lytte til lydbøger, når du skal til og fra arbejde, når du går, løber eller cykler en tur. Det kan faktisk blive en ren fornøjelse at vaske tøj eller rydde op, når du har en god lydbog i ørene.

Forskning om lydbøger

Lydbøger med hovedtelefon på

Forskning fra University of California, UC Berkley, viser, at lydbøger giver samme aktivitet i hjernen, som når du læser en bog. Du kan altså med god samvittighed lytte til dine bøger på lige fod med læsning. Med lydbøger kan du frigøre mere tid samtidg med, at du stimulerer hjernen med en god bog. Ifølge Time Magazine vandrer vores tanker, når vi læser eller lytter til bøger, så hvis du multitasker, er der risiko for, at du faktisk ikke får alt med. Heldigvis viser det sig, at forståelsen af det oplæste og læste faktisk er den samme så længe, at der er tale om lydbøger versus e-bøger. Du går altså ikke glip af noget, vælger du det “talte” ord frem for det skrevne.


Lydbøger for hele familien

Lydbøger til børn er en rigtig god idé til, når familien er på farten, og der er brug for underholdning på bagsædet, eller du ønsker at introducere de små til en bog, du selv elskede, da du var lille. Det er en nem måde at stimulerer deres hjerner på – og så er lydbøger faktisk også med til at udvide børnenes ordforråd ligesom, hvis de læste en almindelig bog. Almindelige bøger kommer dog til kort, når det kommer til udtalelse af de nyerhvervede ord. Her er lydbøger et rigtig godt værktøj, særligt for de helt små, der endnu ikke kan læse helt endnu, eller for dem, der skal udfordres med en bog/lydbog af en sværhedsgrad lidt over det, de er vant til.

Med den store vækst, der er sket inde for lydbogs branchen, findes der i dag et hav af udbydere og indhold. Der findes bøger til alle aldersgrupper inden for alle genre – uanset om du er til krimi, historie, biografier, kostbøger eller noget helt andet.

De bedste lydbøger til børn

De største og bedste forfattere kan vække følelser i os alle – unge som gamle. Derfor kommer vi her med et bud på de bedste børnelydbøger, der altid kan klare et ekstra lyt.

Harry Potter

Harry Potter Audio Book fan art

JK Rowling har skabt et magisk univers omkring de tre venner, Harry, Hermione og Ron. Eventyret består af i alt syv bøger, der følger de unge elever i deres liv på Hogwarts og i kampen mod ondets fyrste. Historien starter med, at Harry får at vide, at han kan magi og er blevet optaget på troldmandskolen.

Gå ombord i JK Rowlings magiske og rørende univers, der er spækket med fantastiske væsner, kreative besværegelser og masser af drama, kærlighed og venskab. Følg med i de tre venners rejse fra børn til teenagere, og oplev, hvordan de lærer at navigere i en verden fyldt med udfordringer.

Du finder alle Harry Potter-lydbøger på Mofibo.

Læs vores guide til streaming, hvor du kan finde tjenester med klassisk, dansk indhold.

Peter Pedal

Peter Pedal bager pizza lydbog

Følg Peter Pedal og manden med den gule hat, når de tager på eventyr og oplever en masse sjove ting. Peter Pedal er blandt andet i dyreparken, på stranden, i luftballonen og i storbyen. Skaberen bag Peter Pedal er H.A. Rey, der sammen med sin kone har skrevet og illustreret alle bøgerne om den søde, nysgerrige abe.

Du finder mere end 30 forskellige Peter Pedal lydbøger på Mofibo


Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe Bogen om pippi

Astrid Lindgrens tidsløse klassiker om verdens stærkeste pige, Pippi Langstrømpe, findes selvfølgelig også som lydbog. Pippi bor i sit hus, Villa Villekulla, sammen med sin hest og abe Hr. Nilsson. Lyt eller læs med, når Pippi får besøg af sine venner, løser problemer med hesten og aben, og inviterer indenfor i sit skøre og skæve univers.

Lyt til Pippi Langstrømpe på Mofibo

Brødrene Løvehjerte

Brødrene Løvehjerte, Astrid Lindgren

Astrid Lindgrens mesterværk om de to brødre Jonathan og Tvebak blev udgivet første gang i 1973. Lige siden udgivelsen har det været en obligatorisk børnebog for mange i Danmark og Norden. Bogen er en vidunderlig fortælling om to brødre, der kæmper for det gode centreret omkring temaerne tro, håb og kærlighed. Fortællingen er smuk, men også trist og barsk. Den portræterer livets realiteter for børn og kan få selv voksne til at knibe en tåre med sin medrivende beskrivelse af søskendeforholdet – det er måske ikke en bog for de aller yngste.

Lyt til Brødrene Løvehjerte her.


Orla Frøsnapper

Orla Frøsnapper lydbog, Ole Lund Kirkegaard

Orla Frøsnapper handler om den farlige bølle, der engang har spist en levende frø. Han er altid efter de små drenge i byen, der normalt holder sig langt væk, men nogle gange laver de ballade og prøver at narre ham.

Bogen er skrevet af en af de mest kendte børnebogsforfattere i Danmark, nemlig Ole Lund Kirkegaard. Han står bag titler, der på tværs af flere generationer bliver ved med at være populære. Udover Orla Frøsnapper, har han blandt andet skrevet “Lille Virgil“, “Otto er et næsehorn” og “Gummi-Tarzan“.

Find Orla Frøsnapper og alle de andre bøger fra Ole Lund Kirkegaard på Mofibo

Marco

Jeg elsker streaming og vil gerne hjælpe andre brugere med at finde det bedste indhold. Personligt er jeg meget til serier og podcast. Men lytter også til lydbøger og ser film.

Seneste artikler