fbpx

Gratis streaming – Det bedste indhold af film og serier


Har du heller ikke lyst til at betale for at streame film, serier og lydbøger? Så er denne artikel perfekt til dig! 

Savner du noget god underholdning men du gider ikke betale mange hundrede kroner, som diverse streamingtjenester kan løbe op i? Så har du det på samme måde som os på streamingsiden.dk.  

ansigter, ansigtsudtryk, bærbar computer

Vi elsker at se en god serie eller en fed film, men vi vil gerne kunne se det uden at skulle betale flere hundrede kroner om måneden for det. Derfor har vi hos streamingsiden.dk lavet en liste med alle de gode og gratis streamingtjenester der findes i Danmark og udlandet. 

Gratis prøveperioder

Mange af streamingtjenesterne der kræver betaling har normaltvis et godt introtilbud, hvor du gratis kan se deres indhold i en kortere periode. Dette gør de, for at lokke flere kunder til, men det muliggør også, at man kan få set de film eller serier, som man gerne vil se og som kun er tilgængelige på de betalende streamingtjenester. Hos de betalende streamingtjenester skal man altid registrere sit kreditkort ved oprettelse, da de kan trække penge, når prøveperioden udløber. Man kan dog til enhver tid afmelde sit abonnement, så der ikke bliver trukket nogen penge fra din konto, men man kan stadig nyde indholdet indtil prøveperioden udløber. Her kommer en liste med streamingtjenester, der tilbyder gratis prøveperioder.

Viaplay 

Viaplay er en streamingtjeneste fra NENT Group der står bag TV3-kanalerne. Derfor indeholder Viaplay også alle programmerne fra TV3, TV3+, TV3 Puls og TV3 Max. Viaplay startede som streamingtjeneste i 2007 og har sidenhen opbygget noget af det største arkiv indenfor underholdning i Danmark. 

Viaplay minder meget om streamingtjenesten Viafree, der er den komplet gratis version hos NENT Group som vi har beskrevet tidligere i denne artikel. Fordelen ved Viaplay er, at man har adgang til programmerne før de bliver sendt i flow-tv og at man undgår alle reklamerne før og under udsendelserne. De mest populære programmer hos Viaplay er Familien fra Bryggen, Greys Hvide Verden, Chicago Fire og Paradise Hotel, som man kan se før de bliver sendt i flow-tv og helt uden reklamer. 

Viaplay Film og Serier koster 99 kr. om måneden, Viaplay Sport koster 309 kr. om måneden, hvor man også får live-fodbold med og Viaplay Total koster 339 kr. om måneden, hvor der både er film, serier og live-fodbold inkluderet. Du kan få 14 dages gratis prøveperiode på Viaplay Film og Serier ved at trykke her. Adgang til Viaplay kræver login med kreditkort og du kan opsige Viaplay når som helst og din adgang forsvinder først, når prøveperioden udløber. Viaplay findes som app til android og iOS og man kan også se indholdet fra deres hjemmeside, ved at trykke her

C More 

C More er Canal Digitals svar på en streamingtjeneste og er målrettet de nordiske lande ligesom HBO Nordic. C More slår sig op på at være stedet, hvor man kan se de nyeste film, serier og børnefilm. De lover, at der hver eneste uge kommer nye film på deres streamingtjeneste og dermed er der altid en ny film man kan gå i gang med at se.  

Nogle af de mest populære serie hos C More er Mystery Road, Love Life og Bäckström. C More koster 99 kr. om måneden, men du kan få 14 dages prøveperiode ved at trykke her. C More kræver oprettelse med kreditkort for at få adgang til indholdet på deres streamingtjeneste, men du kan til enhver tid afmelde igen og stadig have adgang, indtil prøveperioden udløber.  C More findes som app til android og iOS, men du kan også se serierne og filmene direkte på deres hjemmeside ved at trykke her

HBO Nordic 

HBO er en af de største streamingtjenester i verden og blev tilgængeligt i Danmark i 2012, da HBO gik ind i de nordiske lande. Som en af de største streamingtjenester i verden har HBO naturligvis også et kæmpe udvalg af film, serier og dokumentarer. Hos HBO Nordic kan man også se indhold fra de amerikanske udbydere Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC, Starz og andre.  

HBO Nordic har mange populære serier, hvor den største er deres egenproducerede Game of Thrones. Genren er middelalder-fantasy og serien handler om flere ædle familiedynastier, der kæmper om magten i kontinentet Westeros. Alle familier vil gøre krav på magten og kampen om tronen bliver voldelig. Det er en fantastisk serie om magt, vold og drager. HBO tilbyder også andre populære serier som The Wire, The Leftovers, The Sopranos og Sex and the City.  

HBO Nordic koster 99 kr. om måneden, men du kan få to ugers gratis prøveperiode ved at trykke her. HBO Nordic kræver oprettelse af login med kreditkort, men man kan til enhver tid opsige abonnementet og fortsat bruge HBO Nordic til prøveperioden udløber. HBO Nordic virker som app til både android og iOS, men indholdet kan også streames via deres hjemmeside, som du finder her.   

TV2 Play 

TV2 Play er TV2’s bud på en streamingtjeneste, hvor man kan se forskellige serier, dokumentarer og andre programmer. Man kan se alle TV2’s egne programmer og alt hvad der ellers bliver vist på deres tv-kanaler. I en af de betalende versioner kan man også se deres kanaler som live-tv. TV2 Play startede i 2004 som TV2 Sputnik med at sende tv gennem internettet. I 2012 skiftede streamingtjenesten navn til TV2 Play. 

TV2 Play tilbyder 30 dage gratis som prøveperiode, hvor man får adgang til alle TV2’s programmer i deres store arkiv. Hvis man vil se live-tv er man nødt til at betale for servicen. En af de mest populære programmer hos TV2 Play er serien Rita, der handler om den politisk ukorrekte lærer Rita, spillet af Mille Dinesen, der har det meget svært med de gamle regler som skolen indeholder. Hendes utraditionelle måde at gøre tingene på deler vandene blandt elever og lærere. Andre populære programmer hos TV2 Play er Badehotellet, Anna Pihl, SJIT Happens, Stormester og mange andre. 

TV2 Play koster mellem 49 og 149 kr. om måneden, fordi abonnementet til 49 kr. er basisabonnementet og har reklamer før hvert program og abonnementet til 149 kr. er uden reklamer og inkluderer også live-tv. Du kan få 30 dages gratis TV2 Play Basis ved at trykke her. Ligesom hos HBO Nordic, kræver TV2 Play, at man opretter et login med kreditkort. Her kan man også altid afmelde sit abonnement og adgangen til TV2 Play vil stoppe når de 30 dages prøveperiode er slut. TV2 Play findes som app til android og iOS samt på deres hjemmeside, som du kan besøge ved at trykke her.  

Amazon Prime Video 

Amazon Prime Video er den nyeste streamingtjeneste tilgængelig i Danmark, da den først kom i en dansk version i 2019. Amazon Prime Video er Amazons forsøg på en streamingtjeneste, hvor man kan se film og tv-serier. Amazon Prime Video har også deres egenproducerede indhold der hedder Amazon Originals som blandt andet indeholder serien Good Omens.  

Nogle af de mest populære serier er The Grand Tour, The Man in the High Castle og Mozart i junglen. Amazon tilbyder som noget nyt, at alle Amazon-kunder har gratis adgang til et stort udvalg af familiefilm. Så hvis du handler på Amazon, kan du allerede nu helt gratis se familiefilm på Amazon Prime Video. Du kan også prøve Amazon Prime Video gratis i en uge ved at trykke her.  

Amazon Prime Video kræver oprettelse med kreditkort, men du kan opsige abonnementet med det samme og underholdningen stopper først når prøveperioden udløber. Amazon Prime Video findes som app til android og iOS, men du kan også se alt indholdet på hjemmesiden ved at trykke her

MinBio 

MinBio er en streamingtjeneste der tilbyder klassiske danske børnefilm og serier. Alle deres film og serier er med dansk tale. MinBio er fokuseret på, at lave et trygt univers for børn, hvor der ikke er reklamer eller voldsomme scener. MinBio har over 1.000 film og afsnit af serier på deres streamingtjeneste.  

MinBio koster 39 – 49 kr. om måneden alt efter om du betaler årligt, halvårligt eller månedligt. Hos MinBio får du den første måned gratis og du kan komme i gang ved at trykke her. MinBio findes som app til android og iOS og du kan se indholdet direkte på deres hjemmeside ved at trykke her

Dansk Filmskat 

Dansk Filmskat er en streamingtjeneste lavet af Nordisk Film. Her kan du se alle de danske klassikere ét sted og hver fredag kommer der nye film på siden. De mest populære titler hos Dansk Filmskat er Baronessen på Benzintanken, Olsenbanden og Far til Fire. 

Dansk Filmskat koster 39 – 49 kr. om måneden alt efter om du betaler årligt, halvårligt eller månedligt ligesom hos MinBio. Hos Dansk Filmskat får du de første 14 dage gratis og du kan komme i gang ved at trykke her. Dansk Filmskat findes som app til android og iOS og du kan se indholdet direkte på deres hjemmeside ved at trykke her

SF Kids Play

 

SF Kids Play er, ligesom MinBio, en streamingtjeneste der er designet til børn. Hos SF Kids Play er alle film og serier med dansk tale ligesom tilfældet var hos MinBio. Hos SF Kids Play kan du opleve bunkevis af gamle film, der i generationer har spredt glæde hos børn og barnlige sjæle. Du kan også se nye film og serier i den højeste kvalitet.  

SF er et af de ældste filmselskaber i verden og derfor har de produceret mange filmklassikere og serier for børn over årerne. I over 100 år har SF skabt magiske verdener og spændende historier, der er elsket af både store og små. SF Kids Play er en streamingtjeneste der er fyldt med fantastiske historier og populære nyheder. 

SF Kids Play koster 59 kr. om måneden, men du kan få de første 14 dage gratis ved at trykke her. SF Kids Play kræver oprettelse med kreditkort, men du kan annullere servicen med det samme og se indholdet frem til at prøveperioden udløber. 

hayu 

hayu er en streamingtjeneste der kun fokuserer på reality og derfor tilbyder de også kun reality-programmer i deres streamingtjeneste. Nogle af de mest populære serier hos hayu er Top Chef, Botched, Below Deck Sailing Yacht og Made in Chelsea. Der er over 250 forskellige serier at vælge imellem, så du kan selv vælge, hvilken slags reality du vil se.  

hayu koster 49 kr. om måneden og tilbyder en gratis prøveperiode, men der kræves oprettelse ved kreditkort. Du kan til enhver tid annullere dit abonnement og se indholdet indtil prøveperioden udløber. hayu findes som app til både android og iOS og du kan også se hayu direkte på deres hjemmeside ved at klikke her

GolfTV 

GolfTV er, som navnet selv antyder, en streamingtjeneste der kun streamer golf. GolfTV er skabt af Discovery og kan ses overalt i verden med undtagelse af USA, Kina og Korea. Med GolfTV kan du livestreame golf fra PGA-touren og du kan også se nogle af golfturneringerne i European Tour og Ladies Tour. 

GolfTV koster mellem 49 og 79 kr. om måneden, men man kan få de første syv dage gratis ved at trykke her. For at få adgang til alverdens golf skal du registrere dig med dine kreditkortoplysninger. Du kan til enhver tid annullere abonnementet og fortsætte med at se golf i verdensklasse indtil prøveperioden udløber.  

GolfTV kan ses direkte på deres hjemmeside ved at klikke her. GolfTV er også tilgængelig som app til android og iOS. 

Gratis streaming i Danmark 

Der bliver mere og mere indhold af streaming gjort tilgængeligt for forbrugerne og det gælder også når vi snakker om gratis streaming, hvor udbuddet vokser hvert eneste år. Det meste gratis streaming er underholdningsprogrammer og dokumentarer, hvor gratis streaming af live-sport er næsten en umulighed. At live-sport ikke er gratis tilgængeligt er fordi tv-pengene til sportsudøverne er enorme – specielt i fodbold.- og derfor vil streamingtjenesterne ikke give det gratis videre til forbrugerne. Normalt er de mest populære streaming-programmer betinget af betaling, men hvis en streamingtjeneste er betalt ved hjælp af reklamer, kan det gratis indhold være meget populært. 

I forhold til Danmarks størrelse findes der et utrolig stort og interessant udvalg af gratis streamingtjenester, hvor der er underholdning til flere tusinde timer. Her på streamingsiden.dk vil vi give dig en oversigt over hvilke gratis danske og udenlandske streamingtjenester der er tilgængelige i Danmark. 

DR TV 

DR TV udbydes af Danmarks Radio og er deres svar på en streamingtjeneste. Tjenesten kan tilgås som app til android og iOS eller på deres hjemmeside, hvor man både kan se live-tv og arkivindhold fra alle DR’s kanaler. DR TV er finansieret af medielicensen, der betales af alle med et licenspligtig apperat. 

Her får man adgang til alt hvad DR producerer – også det som ikke bliver sendt i flow-tv. Flow-tv er det, der tidligere var det “normale” tv, man så i fjernsynet og ikke kan pause eller springe evt. reklamer over. Siden DR3, DR Ultra og DR K blev lukket ned i flow-tv, har man kunne finde deres kanaler og programmer online på DR TV. Dermed er der ikke forsvundet noget tv, men er derimod flyttet over på streaming. 

Med DR TV får du DR Ramasjang og DR Ultra som laver tv specielt produceret til børn og unge, så DR TV er perfekt til børnefamilier, hvor børnene kan sidde på bagsædet af bilen og se flere 100 timers børne-tv uden reklamer nemt og gratis. 

DR har haft mange populære programmer i årenes løb såsom Den Store Bagedyst, Nak & Æd, Gift ved første blik og Borgen. Du kan se dem og mange flere på DR TV-app’en eller DR TV-hjemmesiden ved at klikke her. Streaming kræver ikke et login hos DR TV. 

DR Bonanza 

Danmarks Radio tilbyder også en streamingtjeneste, hvor deres ældre indhold befinder sig. Den hedder DR Bonanza og er tilgængelig som app på telefon og tablet eller på deres hjemmeside. Streamingtjenesten kræver ikke login. Der er mange forskellige kategorier såsom børn, dokumentar, kultur, sport og underholdning.  

På DR Bonanza kan man bl.a. se store gamle klassikere som Matador, Rejseholdet og Huset på Christianshavn og til børnene er der Bamses Billedbog, Busters Verden og Bullerfnis. 

DR Bonanza blev oprettet i 2008 og er en del af Danmarks Radios Kulturarvsprojekt, hvor de har fokus på at sikre DR’s arkiver indenfor tv-programmer gennem digitaliseringen og samtidig vil DR prøve på, at øge anvendelsen af arkivets indhold i befolkningen. Du kan se DR Bonanza ved at klikke her

Viafree 

Viafree er en gratis streamingtjeneste, som er finansieret via reklamer. Viafree indeholder programmer fra TV3’s kanaler såsom TV3, TV3+, TV3 Puls og TV3 Max. Man behøves ikke et login, for at kunne bruge Viafree. Viafree tilbyder også programmer fra MTV og Comedy Central samt deres eget eksklusive Viafree-materiale. Nogle af de mest populære programmer hos Viafree er Familien fra Bryggen, Paradise Hotel og Det lille hus på prærien.  

Viafree blev lanceret i 2016 og erstattede TV3 Play og fungerer som en gratis streamingtjeneste sideløbende med Viaplay. Som tidligere nævnt er viafree finansieret via reklamer og derfor vil der ca. hver 10.-15. minut komme en reklameblok i alle udsendelserne. Programmerne bliver lagt op på Viafree typisk dagen efter, at de har været sendt i tv. Viafree er tilgængelig som app til android og iOS og på deres hjemmeside som du kan finde ved at klikke her

dPlay 

dPlay er Discovery Networks’ svar på en streamingtjeneste og minder om Viafree, da dPlay også er finansieret af reklamer. Dog kan man købe dPlay uden reklamer, hvor man får fuld adgang til live-tv og snigpremiere. Den gratis version af dPlay indeholder programmer fra Discovery Networks’ kanaler såsom Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, 9’eren, Eurosport 1 og Eurosport 2 m.fl.. Man skal oprette en gratis bruger på dPlay før man får adgang til indholdet. Det er nemt og kan gøres med sin Facebook-bruger. dPlay har rigtig meget egenproduceret indhold. Det er her, at du kan se det ikoniske De Unge Mødre og du kan bl.a. også se Remee og Mathilde, Ex on the Beach og Politijagt. dPlay har utrolig meget reality-tv, men også stærke dokumentarer, reportageserier og meget andet. 

dPlay blev lanceret i 2015 som erstatning for Discovery Networks gamle streamingtjeneste nu.tv. Brugerfladen på dPlay er nem og overskuelig og dPlay kan bruges via appen til android eller iOS eller via deres hjemmeside, som du kan komme til her

Filmcentralen 

Filmcentralen er streamingtjenesten for Det Danske Filminstitut, hvor der findes mere end 3.000 dokumentar- og kortfilm. Filmcentralen kan bruges af alle, da der er film i mange forskellige genre og film der henvender sig til forskellige målgrupper. Filmcentralen har blandt andet samlet Danmark på film med over 1.000 forskellige klip af Danmark gennem historien. De tilbyder også et stort udvalg til børn, hvor to af deres kategorier er til børn fra tre år og børn fra fem år.

Den mest sete film hos Filmcentralen er den danske kortfilm “Valgaften” der blev produceret i 1998. Filmen handler om en ung idealist, der har glemt at stemme. Vi følger hans vej til afstemningsstedet, hvor snaksagelige taxachauffører tvinger ham til at vælge mellem afstemningen eller diskussion. Filmen vandt i øvrigt en Oscar-statuette i 1999 for bedste kortfilm.  

Filmcentralen findes ikke som app, men kan tilgås via hjemmesiden, som du finder ved at trykke lige her. Indholdet er tilgængeligt uden et login. 

Filmstriben 

Filmstriben er de danske bibliotekers filmtilbud, hvor man med sit bibliotekslogin kan leje film gratis. Ligesom ved Filmcentralen har Filmstriben også dokumentar- og kortfilm, men Filmstriben indeholder også en bred vifte af spillefilm, der giver stof til eftertanke. Der er film som henvender sig til børn, unge og voksne og filmene udvælges af bibliotekernes personale.

Bibliotekerne arbejder hele tiden på, at indgå aftaler med filmselskaberne, så Filmstriben kan få rettighederne til at vise filmene på deres hjemmeside. Derfor bliver Filmstriben løbende opdateret med både nye og gamle film, men Filmstriben er ikke en konkurrent til de normale streamingtjenester, da alle film ikke vil komme på hjemmesiden.  

Filmstriben bestræber sig på, at udvælge de bedste film og være stedet, hvor man finder film, man ikke kan finde andre steder. Bibliotekerne prioriterer europæiske film og kvalitetsfilm, der kan give en god oplevelse og stof til eftertanke fremfor at få de store blockbustere tilgængelige. Man kan skrive til Filmstriben med ønsker til film og så prøver bibliotekerne at skaffe filmene, hvis de falder inden for udvælgelseskriterierne.   

Filmstriben kan kun tilgås via deres hjemmeside, som du finder her

YouTube 

Der er ikke mange, der tænker streamingtjeneste, når de hører om YouTube, men YouTube tilbyder blandt andet også gratis film på deres tjeneste. De fleste bruger YouTube til at se musikvideoer eller kortere filmklip, men der er også hele spillefilm og lange videoklip. En kanal på YouTube der hedder Maverick Movies har lavet en samling på over 200 film, som man kan se ganske gratis. De fleste film under denne kanal vil blive betegnet som B-film.  

Hvis du hellere vil have de nyeste og mest populære film at se, så tilbyder YouTube også muligheden for køb og leje af film hos dem. Her har YouTube samlet mange forskellige genre såsom spænding, action, komedier og thrillere.  

YouTube findes som app til både android og iOS, men man kan også bruge deres hjemmeside, som du kan komme til her. Brugen af YouTube kræver ikke et login, medmindre man vil leje eller købe film. 

ConTV 

ConTV er til dig, der godt kan lide gyserfilm eller anime. ConTV er en engelsk streamingtjeneste, hvor man kan finde gratis film i genre såsom freakshow, heavy metal horror, vampire og family demons. Hvis du ikke er bange for at se blod eller blive forskrækket, så er ConTV lige noget for dig. ConTV tilbyder også mange forskellige og klassiske tegnefilm, så man behøves ikke elske gys og skræk for at nyde at bruge ConTV.

Det er også muligt via ConTV at downloade et stort udvalg af tegneserier, så du kan bladre igennem de klassiske tegneserier såsom Star Trek, Transformers, Back to the Future og Manowar. For at få adgang til ConTV’s store udvalg kræver det et login, som er hurtigt, nemt og gratis. Du kan starte ved at trykke her.

Betydning og historien om streaming 

Streaming betyder “at strømme” oversat direkte til dansk og mediestreaming bliver til mediestrømme. Det vil sige, at det er medier som bliver læst, set eller hørt samtidig med, at mediet bliver leveret. Det modsatte af streaming er, at man kopierer mediet og bruger det efterfølgende. At streame betyder, at et medie bliver distribueret over et datanet, hvor radio og tv-signalerne er en signalstrøm og bøger og CD’er er ikke-signalstrøm.  

Der har været forsøg på at streame helt tilbage fra midten af de 20. århundrede, men dengang var prisen skyhøj og det var begrænset hvor meget computerudstyr der fandtes og man kunne få fat i. Derfor stod streamingteknologien stille i flere årtier indtil nogle akademikere i 1970’erne begyndte at eksperimentere med muligheden for streaming på computere. Igennem 1980’erne kom der flere og flere hjemmecomputere til og til sidst blev de blev kraftige nok til at kunne præsentere mediet. Dog var datanettet stadig meget svagt og det var først i slut 1990’erne at man begyndte at se større båndbredde til slutbrugerne. Det var også først her, at der blev større adgang til datanettet, fordi internettet begyndte at blive kommercialiseret. Disse ting gjorde, at man for første gang kunne streame via hjemmecomputere, da det økonomisk kunne lade sig gøre for almindelige forbrugere i slutningen af det 20. århundrede. 

Afsluttende bemærkninger

Dette var vores liste over hvilke streamingtjenester og underholdning man kan finde i Danmark uden at skulle betale en enkelt krone. Hvis du kender til flere streamingtjenester, der er gratis, er du meget velkommen til at skrive en mail til os eller kommentere på artiklen her. På den måde kan du bidrage til listen og hjælpe andre til at finde mere dejlig underholdning gennem film og serier.

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler