fbpx

Harry Potter Lydbøger


Hvis du er mere til Harry Potter som film, så har vi gode nyheder til dig. Du kan lige nu se alle 8 film hos C More helt gratis ved at trykke her. Du får nemlig 14 dages prøveperiode hos C More, så du i god ro og mag kan se filmene og stadig have god tid til at gå op opdagelse i C Mores store underholdningsunivers. Klik her for at se filmene hos C More.

Nu kan du streame alle Harry Potter bøgerne som lydbog. De fleste kender efterhånden Harry Potter og hans trofaste venner Hermione og Ron, der går på troldmandsskolen Hogwarts. Nu kan du streame den spændende bogserie som lydbog – lige når det passer dig.

Alt i alt er der 129 timers spændende lyttetid samlet i de 7 originale Harry Potter lydbøger. Så hvis du eller familien har mod på at fordybe jer i den medrivende fortælling om troldmandsuniverset, så skal du læse med herunder.

Harry Potter lydbog originale bøger
De 7 originale Harry Potter som lydbøger

Historien om Harry Potter

Bogserien er blevet til en kæmpe franchise, der omfatter bøger, film, spil, apps, brætspil, museer, merchandise og nu også lydbøger.

Eventyret begyndte da den britiske forfatter J.K. Rowling i 1997 udgav den første Harry Potter bog De Vises Sten. Siden er bogserien blevet ekstremt populær og har til dato solgt over 500 mio. eksemplarer og er dermed den bedst sælgende bogserie nogensinde.

Selvom evnetyret om Harry Potter startede for over 20 år siden, så bliver de ved med at være aktuelle. Med emner som fordomme, korruption og døden behandler J.K. Rowling samfundsrelevante emner, der stadig har betydning for mange mennesker. Bøgerne og filmene findes allerede i mange hjem, hvorfor det er spændende at opleve bogserien på en praktisk og nem måde ved at lytte til Harry Potter som lydbøger.

Harry Potter: Bogserien som lydbog

De originale 7 bøger om det eventyrlige troldmandsunivers er blevet indspillet som lydbøger, som du nu kan lytte til når det passer dig:

Du kan lytte gratis til alle Harry Potter fortællingerne som lydbog på både dansk og engelsk

Harry Potter Spin-off

Efterfølgende har J.K. Rowling været med til at skrive endnu en historie, der finder sted 19 år efter Harry Potter og Dødsregalierne. Harry Potter og Det Forbandede Barn fik præmiere i 2016 som et skuespil opført i London. I den 8. bog følger vi Harry Potter, der nu er ansat i ministeriet for magi og hans søn Albus Potter.

Fantastiske skabninger og hvor de findes

Tilbage i 2001 skrev J.K. Rowling Fantastiske skabninger og hvor de findes til en velgørenhedsorganisation, for at samle penge ind til fattige børn i hele verden. 80% af overskuddet for hver enkelt bog går således til det velgørende formål.

Da den britiske forfatter allerede havde udviklet et univers omkring Harry Potter, faldt det hende meget naturligt, at skrive mere om de sjove skabninger. Efterfølgende er historien blevet filmatiseret og havde præmiere i 2016. Du kan finde filmen hos Viaplay, som du kommer til, ved at trykke lige her.

Filmen handler om Newt Scamander, som stammer fra Harry Potter bøgerne. Han har været ude på en ekspedition, hvor han har kategoriseret, dokumenteret og indsamlet magiske væsener. Alt ser ud til at være i den skønneste orden, indtil han kommer til New York i 1926 med kufferten fyldt med de magiske væsner.

De magiske væsner slipper ud af Newts kuffert ved et uheld og så har vi balladen. Newt bliver nødt til at finde hjælp og få indfanget de magiske væsner, inden de laver for meget ballade i New Yorks gader.

Filmen er i kategorien eventyr og familiefilm, så alle kan se den og leve sig ind i endnu en forunderlig verden, som J. K. Rowling har lavet.

Filmatiseringen af Fantastiske skabninger og hvor de findes var så succesfuldt, at det hurtigt blev besluttet at lave en opfølger. Faktisk har filmen en utrolig høj rating på IMDb med hele 7,3 stjerne ud af de 10 mulige.

Fantastiske skabninger 2: Grindewalds forbrydelser

Efterfølgeren til den første film i dette univers ramte biografene i 2018 og rammer ligesom forgængeren ned i eventyr og familiengenren. Fantastiske skabninger 2: Grindewalds forbrydelser handler om den onde troldmand Grindewald, der er flygtet fra arresten.

Han begynder med det samme at samle sine tilhængere, men skjuler hans dagsorden. Han vil nemlig have at renblodede troldmænd skal overtage verden og være hævet over de ikke-magiske.

Grindewalds planer møder modstand, da Albus Dumbledore vil forpurre hans planer. Til Albus’ hjælp har han Newt Scamander, der blindt stoler på Dumbledore og ikke ved hvilken farefuld rejse hans skal til at ud på.

Du kan se den spændende opfølger på Fantastiske skabninger og hvor de findes på Viaplay og du kommer derhen ved at trykke lige her.

Lyderbøger af den originale bogserie om Harry Potter

Harry Potter og De Vises Sten som lydbog

harry potter og de vises sten lydbog

Harry Potter og de vises sten er den første bog i serien om det magiske univers. I denne lydbog bliver du introduceret til alle karaktererne og den eventyrlige skole, Hogwarts.

I denne bog følger vi Harry og hans venner på deres første år på den nye skole. Er du helt ny til Potter bøgerne er dette stedet at starte din færd ind i det fortryllende og hjertevarme univers om loyalitet og venskab.

Harry Potter og de vises sten handler om den 11-årige Harry, der bor hos hans onkel, tante og deres irriterende søn Dudley. Harrys forældre er døde og derfor bor han hos dem. Men han har aldrig været en del af deres familie. Han bor i et kosteskab under trappen og får støv over hele skabet, hver gang hans overvægtige fætter går op og ned ad trappen.

Harry begynder at få breve fra Hogwarts, en skole for troldmænd, men hans onkel vil ikke have noget trylleri og smider alle brevene i postkassen. Der bliver sendt flere og flere breve og til sidst flygter familien – inklusiv Harry – til et øde hus midt ude i ingenting, for at slippe for brevene.

Det varer ikke længe før det banker på døren og en kæmpe kommer ind i det lille hus. Det er Hagrid, som har fået til opgave at hente Harry og få ham bragt til Hogwarts. Harrys onkel protestere, men må til sidst overgive sig og Harry begynder sin rejse ind i det magiske univers.

Harry finder ud af, at hans far var en fantastisk troldmand og hans mor var en af de dygtigste hekse i verden. Men inden Harry selv kan begynde på Hogwarts, så må han på shoppetur med kæmpen Hagrid.

Harry skal både bruge tryllestav, troldmandshat og et dyr som han selv må vælge. Han får valgt uglen Hedwig og så snart han ankommer til Hogwarts begynder et nyt og eventyrligt liv for Harry.

Hogwarts lærer Harry en masse nye magiske tricks, hvor han også får vennerne Hermione Granger og Ron Weasley. Inden længe melder det onde sig også, hvor Harry og hans venner skal kæmpe mod Voldemort – den ondeste troldmand der dræbte Harrys forældre.

Rowlings fantasi, humor og direkte fortællerstil kommer virkelig til udtryk, når du sætter denne anmelderroste lydbog i ørene.

 • Harry Potter lydbog – 1
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 9 timer og 41 minutter

Som lydbog er Harry Potter et godt emne til børn og unge. Her kan du finde inspiration til andre lydbøger, for det yngre segment

Hvis du er mere til film end til lydbøger, så er alle Harry Potter bøgerne også blevet filmatiseret. Du kan se Harry Potter og De Vises StenViaplay, og du finder filmen lige her.

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer som lydbog

harry potter og hemmelighedernes kammer lydbog

Anden roman i serien om den unge troldmand er Hemmelighedens kammer og handler om Harry Potters andet år på Hogwarts.

I denne fortælling er vi atter tilbage på Hogwarts efter en lang sommerferie, som Harry har holdt hos hans irriterende fætter Dudley, sammen med hans onkel og tante.

Harry synes det er dejligt at være tilbage på skolen og mødes med vennerne Hermione og Ron. Inden skolestart var Harry sammen med Ron og Rons familie, for at købe skolebøger ind til andetåret. Her møder de Harrys rival Draco Malfoy og hans far i boghandlen, hvor Rons lillesøster Ginny får en bog i kurven fra Malfoy. Dette bliver starten på et hæsblæsende år, hvor forskellen på almindelige mennesker (muglere) og renblodige troldmænd spiller en stor rolle.

De normale rivaliseringer fortsætter, hvor Harry Potters Gryffindor og Draco Malfoys Slytherin altid har en slåskamp lige rundt om hjørnet – om det er på gangene på Hogwarts eller i Quidditch.

Men det er ikke kun blandt eleverne at der sker ting og sager. Hogwarts har en lang og mørk historie, som begynder at røre på sig. Hemmelighederne kammer bliver åbnet og frygten begynder at sprede sig blandt elever og lærere.

Elever bliver fundet angrebet rundt omkring på skolen – forstenede. De er ikke døde, men kan heller ikke blive vakt til live. Men hvem eller hvad har gjort dette mod eleverne? Hvis ikke dette mysterie bliver løst, er Hogwarts nødt til at lukke ned – måske for evigt.

Harry, Hermione og Ron har ikke tænkt sig at vente til skolen bliver lukket eller nogle elever bliver dræbt. Specielt da de opdager, at Rons lillesøster Ginny er blevet taget med ned til hemmelighedernes kammer. Derfor tager de sagen i egen hånd og begynder jagten på Ginny, sandheden og hemmelighedernes kammer.

Selvom Harry kæmpede mod det ondes fyrste – Voldemort, så formår Voldemort stadig at gøre verden og Hogwarts usikker. Derfor må Harry igen stå ansigt til ansigt med den ondeste troldmand i verden.

 • Harry Potter lydbog – 2
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 11 timer og 4 minutter

Hvis du er mere til den filmiske verden, så findes Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer også som film. Du kan finde filmen hos Viaplay ved at trykke lige her.

Harry Potter og fangen fra Azkaban lydbog

harry potter og fangen fra azkaban lydbog

Den tredje bog i serien om Harry Potter hedder Harry Potter og Fangen fra Azkaban. Bogen handler om Sirius Black – en farlig fange, der undslipper det højbevogtede fængsel Azkaban.

Ligesom i sidste sommerferie er Harry er tilbage på Ligustervænget hos sin plejefamilie, der er hans onkel og tante. De er mildest talt ikke særlig begejstret for troldmandsverdenen.

Familien på Ligustervænget får besøg af en tante og Harry får en underskrift, der giver ham tilladelse til at besøge et skjult område kun for troldmænd der hedder Hogsmeade. Tanten afskyr Harry og hans forældre og hendes besøg kulminere, da hun sidder og bagtaler Harrys forældre. Harry bliver rasende og bruger sin magi til at puste tanten op som en stor ballon.

Det skaber en masse ballade, for mindreårige må ikke bruge magi udenfor skolen. Nogle vil have Harry smidt ud af skolen, mens andre forsvarer ham. Harry starter på Hogwarts igen, hvor de skal starte på en masse nye spændende fag. De skal blandt andet begynde på Forsvar mod Mørkests Kræfter, Magiske Dyrs Pasning og Pleje og sidste men ikke mindst Muggler Studier.

Lærerne på Hogwarts er bange for den undslupne Sirius Black og påstår, at det var ham, der var skyld i drabene på Harrys forældre – Lily og James Potter. De frygter, at Serius er ude på at dræbe Harry, så han give hans mester – Lord Voldemort – det som han ønsker allermest i hele verden. Nemlig at Harry Potter er død.

På skolen hører Harry lyde og nogen kalder på ham. Er det Sirius Black, Voldemort eller en helt tredje? Skolen er omringet af dementorer, der leder efter Sirius Black. Men hvilken side er de egentlig på? Og nyder de bare at suge livet ud af enhver?

Harry vil have hævn over sine forældre, så han håber at Sirius Black finder ham, så de kan få afgjort det en gang for alle.

Du finder den spændende lydbog om Fangen fra Azkaban her.

 • Harry Potter lydbog – 3
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 12 timer og 54 minutter

Hvis du hellere vil se historien som film eller bare ikke kan få nok af J. K. Rowlings univers, så kan du se filmen Harry Potter og Fangen fra Azkaban hos Viaplay lige her.

Harry Potter og Flammernes Pokal som lydbog

harry potter og flammernes pokal lydbog

Som så mange gange før holder Harry sin sommerferie fra Hogwarts hjemme hos sin onkel, tante og fætter Dudley på Ligustervænget. Men i år ændrer det sig. Midt i sommerferien bliver Harry hentet af Weasley-familien. Resten af Harrys sommerferie bliver brugt sammen med hans venner Ron og Hermione. Det tager blandt andet til verdensmesterskaberne i Quidditch, hvor der opstår panik, fordi nogle af Voldemorts mænd – dødgardister – pludselig dukker op og brænder festivalpladsen af og samtidig sender de Mørkets Tegn op på himlen.

Da de tre venner atter er tilbage på Hogwarts finder de ud af, at Hogwarts ikke kun er hjem for deres egne elever, men også for eleverne på to andre skoler. Hogwarts skal nemlig afholde tuneringen for magisk trekamp.

Harry ærger sig over at han ikke kan være med, fordi han er for ung, men da deltagerne bliver valgt ud sker der noget mystisk. Selvom hver skole havde fået udvalgt en elev, så spytter Flammernes Pokal endnu et navn ud. Det er Harrys navn og ingen forstår noget, da han ikke selv har lagt hans navn i pokalen.

Der er meget polemik omkring Harrys udtagelse, men han får lov at dyste med. I løbet af turneringen udsættes Harry og de øvrige deltagende elever for en række udfordrende discipliner, der indeholder drager, søuhyrer og en magisk labyrint, hvor intet er som det burde være.

Det bliver en år med kærlighed, drama og kampen mod det onde. Både Ron og Hermione bliver forelskede i elever fra de andre skoler, mens Harry har fået et godt øje til en elev fra Hogwarts.

Hermione bliver forelsket i Viktor Krum, som de tre venner lige har set spille Quidditch ved verdensmesterskaberne. Viktor bliver også udvalgt som repræsentant for bulgarske Durmstrang Instituttet, der er hans egen skole, mens Fleur Delacour bliver valgt fra den franske pigeskole Beauxbatons Akademi for Magi. Den udvalgte fra Hogwarts bliver den populære Cedric Diggory der hører til Hufflepuff kollegiet.

Harry og de andre elever får også en nye lærer. Skrækøje Dunder skal undervise i Forsvar mod Mørkets Kræfter og bringer rædsel og skræk blandt eleverne, da hans undervisningsmetoder er babariske i forhold til, hvad eleverne er vant til på Hogwarts.

Kampen om Flammernes Pokal er ikke kun en kamp om evig hæder, men en kamp om overlevelse, da flere igennem tiderne er blevet dræbt under konkurrencen.

Mens kampen om Flammernes Pokal er i fuld gang, så pønser Voldemort også på at komme tilbage fra de døde. Harry kan mærke i sit ar, at noget er ved at ske, men hans fokus er på turneringen.

Lyt til Harry Potter og Flammernes Pokal her

 • Harry Potter lydbog – 4
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 22 timer og 33 minutter

Du kan også se Harry Potter og Flammernes Pokal som film hos Viaplay, som du finder lige her.

Harry Potter og Fønixordenen som lydbog

harry potter og fønixordenen lydbog

Harry Potter og Fønixordenen er femte fortælling om troldmanden Harry Potter.

Historien starter som altid med, at Harry er tilbage hos hans plejefamilie på Ligustervænget. En aften er Harry ude at gå med hans fætter Dudley, hvor de pludseligt bliver angrebet af dementorer. Dementorerne vogter normalt fængslet Azkaban, hvor du suger alt livsglæden ud af deres ofre, som normalt er fangerne i fængslet.

Harry er nødt til at bruge magi foran hans fætter for at redde begge deres liv, men da han for andet år i træk bruger magi uden for skolen uden tilladelse bliver Harry smidt ud af Hogwarts. Ingen tror på, at der var dementorer i muggler-verdenen og derfor havde skolen ingen anden udvej end at bortvise Harry.

I stedet for at blive på Ligustervænget flytter Harry hen til sin gudfar – Sirius Black og Harry bliver introduceret til en hemmelig orden, hvor der både er nye og kendte ansigter.

Hvis Harry blev trist over bandlysningen fra Hogwarts kommer han hurtigt i bedre humør, da han hører at Hogwarts er blevet en diktaturskole, hvor den nye lærer, Dolores Umbridge, indfører nye og strikse regler. Dolores Umbridge er udsendt af Ministeriet for Magi, der mener, at eleverne på Hogwarts ikke lærer det de skal og at undervisningsstilen er alt for løs.

Alle de nye regler fra Dolores Umbridge gør det tæt på umuligt for eleverne at øve sig i Forsvar mod Mørkets Kræfter. Harry får lov til at komme tilbage til skolen, men er under stærkt opsyn af Dolores.

Det forhindrer heldigvis ikke Harry, Hermione og Ron at starte en hemmelig gruppe, hvor eleverne kan øve sig i smug, fordi faget Forsvar mod Mørkets Kræfter er blevet forbudt af Dolores, fordi Ministeriet for Magi ikke tror på, at Voldemort er tilbage.

Igen i år har Harry et godt øje til Cho Chang, som også begynder at få følelser for ham – specielt når han underviser i Forsvar mod Mørkets Kræfter. Alt dette sker mens Fønixordenen gør oprør mod Ministeriet for Magi og deres benægtelse af, at Mørkets Fyrste – Voldemort – er tilbage.

Harry Potter og Voldemort står igen overfor hinanden – midt inde i Ministeriet for Magi. Hvordan vil det ende? Og forstår Ministeriet for Magi endelig at Voldemort er tilbage?

Lyt til Harry Potter og Fønixordenen her.

 • Harry Potter lydbog – 5
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 29 timer og 35 minutter

Filmen om Harry Potter og Fønixordenen kan ses hos Viaplay, som du finder lige her.

Harry Potter og Halvblodsprinsen som lydbog

harry potter og halvblodsprinsen lydbog

Harry Potter og Halvblodsprinsen starter, hvor Harry Potter og Fønixordenen sluttede. Krigen mellem det gode og det onde er blusset op i åben lige, hvor Harry, Hermione og Ron er i midten af det hele.

Harry er blevet udpeget, som den udvalgte, der skal tage det endelige opgør mod Voldemort, så troldmandsverdenen igen kan være tryg at færdes i.

Der opstår flere og flere spørgsmål som Harry skal finde svar på, men hvem kan man stole på længere og findes der overhovedet et rigtigt svar? Det hjælper hans faste følgesvende, Hermione og Ron, ham med at opklare.

Jagten går ind på Voldemorts horcruxer, der er dele af Voldemort selv. Hvis man kan destruere alle horcruxer, så er Voldemort meget svækket og Harry kan måske vinde over ham.

Dumbledore ved også godt, at det endelige opgør mod Mørkets Fyrste nærmer sig og derfor giver han Harry ene-undervisning, hvor Harry for første gang lærer at udforske rektorens hukommelse. Det gør Harry og Dumbledore ved et særligt mindekar, for at nærstudere deres modstandere, så de er helt forberedte til det endelige slag.

Selvom alvoren står for døren, så kan kærlighed ikke styres. Harry er blevet vild med Rons lillesøster Ginny, hvilket Ron selvfølgelig er meget sur over. Ron er dog selv meget pigeglad og kysser selv med en anden pige. Det bliver Hermione så sur over, fordi hun selv er ved at udvikle følelser for Ron.

Harry Potter og Halvblodsprinsen har både kærlighed, jalousi og drama. Vil alle forelskelser blive til kærlighed? Kan de tre unge mennesker finde og ødelægge alle Voldemorts hurcruxer? Er Voldemort blevet for stærk? Og hvem er egentlig bag navnet Halvblodsprinsen?

Alt dette kan du finde ved af, ved at lytte til den spændende lydbog. Du kan lytte til Harry Potter og halvblodsprinsen lige her

 • Harry Potter lydbog – 6
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 19 timer og 50 minutter

Harry Potter og Halvblodsprinsen findes også som film. Du kan se den fantastisk flotte film hos Viaplay lige her.

Harry Potter og Dødsregalierne som lydbog

harry potter og dødregalierne lydbog

Harry Potter og Dødsregalierne er den syvende og sidste bog om Harry Potter. Det er kulminationen på den eventyrlige og medrivende fortælling om de tre venner, der kæmper mod mørkets kræfter. Den sidste fortælling følger direkte efter Halvblodsprinsen, og fører til den endelige konfrontation mellem Harry og Voldemort.

I denne sidste bog bliver Harry endelig myndig og kan derfor sige farvel og tak til hans plejefamilie en gang for alle. I troldmændenes verden skal Voldemorts horcruxer stadig findes og tilintetgøres og derfor drager Harry ud for at finde dem sammen med Dumbledore.

De små horcruxer er nemlig små stykker af Voldemorts sjæl, som han har gemt overalt i verden for at blive udødelig. Derfor bliver Harry nødt til at finde dem alle og destruere dem, før Voldemort kan blive dræbt en gang for alle.

Harry Potter og Dødsregalierne byder på det endelige opgør mellem det gode og det onde i troldmændenes verden. Det internationale fænomen Harry Potter slutter af med denne fantastiske fortælling om kærlighed, magt, loyalitet og magi.

Hvem overlever det endelige opgør? Vinder det gode eller det onde? Kan Harry overleve, når hele den mørke side af troldmandsverdenen er efter ham?

Lyt til den sidste fortælling om Harry Potter hos Mofibo i Harry Potter og Dødsregalierne som du finder lige her. Find ud af, hvordan Harrys rejse i jagten på horcruxer udvikler sig og om han formår at tilintetgøre dem alle og om han formår at dræbe Voldemort, så der atter kan blive fred og harmoni i troldmændenes verden.

 • Harry Potter lydbog – 7
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 23 timer og 45 minutter

Harry Potter og Dødsregalierne findes også som film, men fordi der er så meget action i bogen, så besluttede Warner Brothers, at man var nødt til at splitte bogen op i to film. Derfor findes der både en del 1 og en del 2.

Begge film er et mesterværk der på smukkeste vis afslutter den fanstiske fortælling om Harry Potter – Drengen der overlevede.

Harry Potter og Dødsregalierne – Del 1 findes hos Viaplay, som du kan finde lige her.

Harry Potter og Dødsregalierne – Del 2 findes også hos Viaplay og du kommer derhen ved at trykke lige her.

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler