fbpx

Harry Potter Lydbøger


Nu kan du streame alle Harry Potter bøgerne som lydbog. De fleste kender efterhånden Harry Potter og hans trofaste venner Hermione og Ron, der går på troldmandsskolen Hogwarts. Nu kan du streame den spændende serie som lydbog, lige når det passer dig.

Alt i alt er der 129 timers spændende lytning samlet i de 7 originale Harry Potter lydbøger. Så hvis du eller familien har mod på at fordybe jer i den medrivende fortælling om troldmands universet, skal du læse med herunder.

Harry Potter lydbog originale bøger
De 7 originale Harry Potter som lydbog

Historien om Harry Potter

J.k. rowling harry potter forfatter
J.K. Rowling – Forfatteren bag Harry Potter bøgerne

Bog serien er blevet til en kæmpe franchise, der omfatter bøger, film, spil, apps, brætspil, museer, merchandise og nu også lydbøger.

Eventyret begyndte da den britiske forfatter J.K. Rowling i 1997 udgav den første Harry Potter bog De Vises Sten. Siden er bogserien blevet ekstremt populær og har til dato solgt over 500 mio. eksemplarer og er dermed den bedst sælgende bogserie nogensinde.

Selvom Harry Potter bøgerne nu er over 20 år gamle, bliver de ved med at være aktuelle. Med emner som fordomme, korruption og døden behandler J.K. Rowling samfundsrelevante omner, der stadig har betydning for mange mennesker. Bøgerne og filmene findes allerede i mange hjem, hvorfor det er spændende at opleve bogserien på en praktisk og nem måde ved at lytte til Harry Potter som lydbog.

Harry Potter: Bogserien som lydbog

De originale 7 bøger om det eventyrlige troldmandsunivers er blevet indspillet som lydbøger, som du nu kan lytte til når det passer dig:

Du kan lytte gratis til alle Harry Potter fortællingerne som lydbog på både dansk og engelsk

Harry Potter Spin-off

Efterfølgende har J.K. Rowling været med til at skrive endnu en historie, der finder sted 19 år efter Harry Potter og Dødsregalierne. Harry Potter og Det Forbandede Barn fik præmiere i 2016 som et skuespil opført i London. I den 8. bog følger vi Harry Potter, der nu er ansat i ministeriet for magi og hans søn Albus Potter.

Fantastiske skabninger… og hvor de findes

Tilbage i 2001 skrev J.K. Rowling Fantastiske skabninger og hvor de findes til en velgørenhedsorganisation, for at samle penge ind til fattige børn i hele verden. 80% af overskuddet for hver enkelt bog går således til det velgørende formål.

Da den britiske forfatter allerede havde udviklet et univers omkring Harry Potter, faldt det hende meget naturligt, at skrive mere om de sjove skabninger. Efterfølgende er historien blevet filmatiseret og havde præmiere i 2016.

Den originale bogserie som lydbog

Harry Potter og De Vises Sten lydbog

harry potter og de vises sten lydbog

Harry Potter og de vises sten er den første bog i serien om det magiske univers. I denne lydbog bliver du introduceret til alle karaktererne og den eventyrlige skole, Hogwarts.

I denne bog følger vi Harry og hans venner på deres første år på den nye skole. Er du helt ny til Potter bøgerne er dette stedet at starte din færd ind i det fortryllende og hjertevarme univers om loyalitet og venskab.

Rowlings fantasi, humor og direkte fortællerstil kommer virkelig til udtryk, når du sætter denne anmelderroste lydbog i ørene.

 • Harry Potter lydbog – 1
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 9 timer og 41 minutter

Som lydbog er Harry Potter et godt emne til børn og unge. Her kan du finde inspiration til andre lydbøger, for det yngre segment

Harry Potter og hemmelighedernes kammer lydbog

harry potter og hemmelighedernes kammer lydbog

Anden roman i serien om den unge troldmand er Hemmelighedens kammer og handler om det andet år på Hogwarts. I denne fortælling bliver der åbnet op for hemmelighedernes kammer, og det går ud over elever med Muggle-blod i årene. Efter en række angreb på skolen undersøger Harry, Hermione og Ron sagen, som ender med en konfrontation med det ondes fyrste.

 • Harry Potter lydbog – 2
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 11 timer og 4 minutter

Harry Potter og fangen fra Azkaban lydbog

harry potter og fangen fra azkaban lydbog

Den tredje bog i serien handler om en farlig fange, der undslipper det højbevogtede fængsel Azkaban.

Fortællingen starter med, at Harry er tilbage på Ligustervænget hos sin plejefamilie, der mildest talt ikke er begejstret for troldmandsverdenen. I forbindelse med et besøg fra familiens tante, får Harry en underskrift på at han må besøge et skjult troldmands område kaldet Hogsmeade. Tantens besøg kulminerer da hun bagtaler Harrys forældre, og han bruger magi til at puste tanten op som en ballon.

Tilbage på skolen skal eleverne i gang med en masse nye spændende fag som forsvar mod mørkets kræfter, magiske dyrs pasning og pleje og muggle studier.

Du finder Fangen fra Azkaban som lydbog her.

 • Harry Potter lydbog – 3
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 12 timer og 54 minutter

Harry Potter og Flammernes Pokal lydbog

harry potter og flammernes pokal lydbog

Harry er igen tilbage hos sin onkel, tante og fætter i muggle-verdenen, men bliver i løbet af sommerferien hentet af Weasley-familien. Resten af sommerferien bliver brugt sammen med Ron og Hermione, hvor de blandt andet er inde og se verdensmesterskaberne i quidditch.

Tilbage på skolen bliver eleverne præsenteret for turneringen i magisk trekamp. Her skal Hogwarts dyste mod to andre skoler, om den eftertragtede trekampspokal. I løbet af turneringen udsættes Harry og de øvrige deltagende elever for en række udfordrende discipliner, der indeholder drager, en søuhyrer og en magisk labyrint, hvor intet er som det burde være.

Lyt til Harry Potter og flammernes pokal her

 • Harry Potter lydbog – 4
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 22 timer og 33 minutter

Harry Potter og Fønixordenen

harry potter og fønixordenen lydbog

Femte fortælling om troldmanden starter med at Harry og hans fætter bliver angrebet af dementorer, der normalvis vogter over Azkaban-fængslet og suger al livsglæde ud af deres ofre. Harry er nødsaget til at bruge magi for at redde sig selv og fætteren Dudley, hvilket får ham smidt ud af troldmandsskolen Hogwarts.

Hjemme hos sin gudfar Sirius Black bliver Harry introduceret til en hemmelig orden med både nye og kendte ansigter. En ny lærer på skolen indfører nye regler og diktaturlignende tilstande, der gør det svært for eleverne at øve sig i forsvar mod mørke kræfter. Heldigvis er Harry, Hermione og Ron opfindsomme og starter deres egen hemmelige gruppe, hvor eleverne kan øve.

Lyt til Harry Potter og Fønixordenen her.

 • Harry Potter lydbog – 5
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 29 timer og 35 minutter

Harry Potter og Halvblodsprinsen lydbog

harry potter og halvblodsprinsen lydbog

Krigen mellem det gode og det onde er for alvor ved at blusse op, og de tre hovedpersoner har en central rolle i opgøret. Harry er nemlig blevet identificeret som den udvalgte, der skal tage det endelige opgør med mørkets fyrste.

I løbet af året opstår flere og flere spørgsmål som Harry forsøger at finde svar på, selvfølgelig med god hjælp fra sine trofaste følgesvende Ron og Hermione. Dumbledore giver Harry ene-undervisning, hvor de udforsker rektorens hukommelse via et særligt mindekar for bedre at forstå deres modstander.

Du kan lytte til Harry Potter og halvblodsprinsen lige her

 • Harry Potter lydbog – 6
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 19 timer og 50 minutter

Harry Potter og Dødsregalierne

harry potter og dødregalierne lydbog

Den syvende og sidste bog i serien om Harry Potter er kulminationen på den eventyrlige og medrivende fortælling om de tre venner, der kæmper mod mørkets kræfter. Den sidste fortælling følger direkte efter Halvblodsprinsen, og fører til den endelige konfrontation mellem Harry og Voldemort.

Harry bliver endelig myndig, og kan langt om længe tage sin afsked med den frygtelige plejefamilie Dursley. Sammen med Dumbledore drager Harry ud for at finde Horcruxer, hvor Voldemort har gemt små stykker af sin sjæl for at blive udødelig. Det vil sige, at alle Horcrux skal tilintetgøres, før Harry kan udslette Voldemort en gang for alle.

Lyt til Harry Potter og Dødsregalierne her, og find ud af hvordan Harrys rejse i jagten på Horcruxer udvikler sig.

 • Harry Potter lydbog – 7
 • Oplæst af Jesper Christensen
 • Længde – 23 timer og 45 minutter

Marco

Jeg elsker streaming og vil gerne hjælpe andre brugere med at finde det bedste indhold. Personligt er jeg meget til serier og podcast. Men lytter også til lydbøger og ser film.

Recent Content