fbpx

Streaming af alle etaper fra Tour de France


Tour de France – Højdepunktet for alle cykelfans over hele verden. Rundturen i Frankrig og omegn er ikke bare en sportsbegivenhed, men er indbegrebet af sommer og ferie for mange danskere.

Tour de France er et af de tre store Grand Tours indenfor cykling. Det betyder, at hele setup’et omkring disse tre løb er meget større end hvad vi ellers ser på løbskalenderen. De tre Grand Tours har flest tilskuere på vejene og flest tv-seere. 

Historien om Tour de France

Det første Tour de France blev afholdt i 1903 og har altså i mere end 100 år givet spænding til franskmændene og siden tv-signalet – til alle os andre verden over. Tour de France startede som en udfordring om hvad, der fysisk var muligt for menneskeheden at gennemføre på en cykel. Man mente, at det var umenneskeligt, at kunne bestige de stejle franske bjerge – uden brug af andet end sin jernhest.

Når man snakker om Tour de France, så tænker man også på doping og alt det snyd, som har været i cykelsporten de seneste 30 år. Men snyd har altid været en del af Tour de France, hvor løbets anden omgang havde så meget snyd og usikkerhed, at løbsdirektøren sagde, at han aldrig ville arrangere cykelløbet igen. 

Der er både set snyd med bil, tog, snore og meget andet. Tour de France deltagerne har også altid været med i løbet med livet som indsats, hvor touren flere gange er prøvet saboteret med glasskår smidt ud på vejen og andre metoder for at ødelægge cykelløbet. 

Selvom løbsdirektøren havde droppet Tour de France efter de mange skandaler, fortsatte touren allerede året efter. Man forbød cykling om natten, så meget af det snyd fra tidligere kunne undgås, da det i 1904 var om natten at langt de fleste snød sig rundt i Frankrig.

Det hårdeste Tour de France var i 1919, hvor kun sølle 10 ryttere kom i mål ud af de 155, der stillede til start i konkurrencen. Det var lige efter 1. verdenskrig og mange veje var ikke repareret efter krigen, så rytterne skulle flere steder vade gennem vand med cyklen. Landskabet var hårdt præget efter krigen, hvor turen rundt i Frankrig bedst blev husket for runierne, mudderet og kraterne fra bombenedslagene.

Tour de France i 1919 blev også første gang, at man kæmpede om den karakteristiske gule førertrøje, der sidenhen har været et symbol på Tour de France. Den første til at iklæde sig den gule førertrøje var franskmanden Eugéne Christophe, der fik den på den 19. juli 1919 efter en etape fra Grenoble til Geneve.

I år er det den 107. udgave af Tour de France og den bliver afholdt fra den 29. august til den 20. september. Touren er fordelt over 21 etaper, hvor der skal tilbagelægges hele 3.470 kilometer. Rundturen i Frankrig starter i Nice og slutter på den legendariske Champs Elysees inde midt i Paris.

Der stiller 22 hold til start. Som noget nyt i år har holdene kun 8 ryttere med og derfor stiller 176 ryttere op. Der har de seneste år været rigtig mange danskere til start i Tour de France, hvor Jakob Fuglsang har kæmpet med om sejren de seneste år – uden dog at vinde. Det er kun Bjarne Riis i 1996, der formåede som den eneste dansker, at vinde Tour de France. 

Hvor og hvornår kan jeg se Tour de France?

Tour de France bliver normalt afholdt i de første tre uger af juli, men i 2020 er det en smule anderledes. Grundet corona-pandemien er alt sport blevet lukket ned og udskudt. Først troede man, at Tour de France helt blev aflyst, men da corona-pandemien kom nogenlunde under kontrol, besluttede man, at touren kunne nøjes med at blive udskudt til senere på sommeren. 

Tour de France er en kæmpe tv-begivenhed og har været sendt i dansk tv siden 1989. Her var det TV2 som havde købt rettighederne til at vise løbet og det har de gjort lige siden. Derfor kan du se alle etaper af Tour de France på TV2. Hvis du gerne vil have et alternativ, så har Eurosport også købt rettighederne til at sende Tour de France. Derfor kan du også se løbet hos Eurosport.

Hvis du ligesom os elsker streaming og gerne vil streame touren, så har du også flere muligheder. Hvis du vil se touren med danske kommentatorer, så har du to muligheder indenfor streaming. Det første er hos TV2, hvor du kan streame alle etaper fra deres streamingtjeneste TV2 Play. Du skal have TV2 Play Favorit abonnement som minimum, for at du kan se live-tv. Det koster 109 kr./md. med reklamer og 139 kr./md. uden reklamer. Du kan oprette dig ved at klikke lige her.

Hvis du vil have et lidt billigere alternativ, så kan du benytte Eurosports streamingtjeneste der hedder Eurosport Player. Her kan du få første måned for 99 kr. og 129 kr./md. efterfølgende. Du kan oprette dig hos Eurosport lige her. Her får du adgang til alle Eurosports kanaler og adgang til et kæmpe arkiv, hvis du nu vil se nogle gamle etaper på en hviledag. Den service har TV2 Play selvfølgelig også. 

Det vil du ikke gå glip af

Hvis du går meget op i cykling og specielt i Tour de France er der sådan set ikke noget du vil gå glip af. Men der er mange timers cykling og hvis du bare gerne vil se det spændende, så har vi et par etaper, hvor du skal sidde klar foran skærmen.

Du skal holde øje med danskerne gennem alle etaperne, hvor du normalt specielt skulle holde øje med Jakob Fuglsang. Han har været med i kampen om løbets sejr de sidste par år, men i år skal han ikke køre Tour de France. Men hvem skal så stå øverst på skamlen i Paris iklædt den gule førertrøje? Favoritterne i årets Tour de France er blandt andet sidste års vinder Egan Bernal. Ellers er favoritterne slovenske Primož Roglic, walisiske Geraint Thomas og franske Thibaut Pinot.

Vores anbefalinger

Der er også nogle spændende etaper, som vi gerne vil anbefale, at du ser. Allerede på 6. etape får vi det første fingerpeg om, hvordan favoritterne står. Men det er først de sidste 15 km. som begynder for alvor at gå opad. Derfor anbefaler vi, at du ser slutningen af denne etape, der cykles den 3. september.

Vores anden anbefalede etape er 14. etape, der bliver kørt den 12. september fra Clermont-Ferrand til storbyen Lyon. Det er ikke fordi der er de store bjerge, men mere fordi det er en rigtig udbryder-etape, hvor danskerne måske vil prøve at komme med.

Lars Bak har været med i opløbet om sejren i dette område og i år tror vi, at Magnus Cort er et godt bud på en dansk etapesejr. Magnus Cort har før prøvet at være først over målstregen i Tour de France. Det skete i 2018, hvor han vandt en sprintduel på 15. etape. Det var første danske etapesejr i Tour de France siden 2009, hvor Nicki Sørensen vandt 12. etape. 

Slaget om den gule trøje skal for alvor stå på 20. etape, der køres den 19. september. Det er en enkeltstart, der går fra Lure til La Planche des Belles Filles. Enkeltstarten er på 36,2 km. men de sidste 6 kilometer er direkte op i luften, hvor La Planche des Belles Filles har en gennemsnitlig stigning på 8,5%, men har steder, hvor den stiger med ekstreme 15%.

Måske er løbet afgjort her, men hvis det ikke er, så bliver det en dag, hvor man vil sidde klistret til skærmen, for alt kan ske på den sidste stigning og det er mand mod mand. Ingen hjælperyttere – kun ren råstyrke. Specielt det sidste stykke mod mål bliver hårdt, da rytterne er trætte efter tre ugers cykelløb og en 15% stigning kan slå selv de bedste cykelryttere ud. 

Den sidste etape vi vil anbefale er også den sidste etape i dette års Tour de France. Etapen går fra Mantes-la-Jolie til det ikoniske Champs Elysees inde i midten af Paris. Kampen om den gule førertrøje er højst sandsynligt afgjort og det er kun etapesejren tilbage at køre om. Men det er ikke en hvilken som helst etapesejr. Champs Elysees er ikonisk i Tour de France og er enhver sprinters drøm at vinde her. 

Flere gange er sprinterne dog blevet snydt, fordi et udbrud har fået for stort et forspring og ikke kunne hentes. Det er dog yderst svært at køre hjem i et udbrud netop her, for turen rundt i Paris gader er flade og sprinterholdene er ekstra opmærksomme denne dag.

Det var vores anbefalinger her på Streamingsiden og vi håber, at du vil få set en masse Tour de France. Selvfølgelig på streaming, hvilket også gør det muligt at se Tour de France, når man er fanget på arbejdet eller i skolen. 

Find streaming af meget andet her på Streamingsiden

Hvis du som os elsker streaming, så har vi her på streamingsiden også mange andre anbefalinger til hvad du skal streame. Vi har skrevet om alt indenfor streaming såsom film, serier, lydbøger og podcasts. Du kan for eksempel klikke her og læse vores store guide om mulighederne for gratis streaming af indhold fra både ind- og udland. God fornøjelse.

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler