fbpx

The Hunger Games – Lydbøgerne om de store bestsellere


The Hunger Games – Trilogien om et utopisk samfund, hvor teenagere sendes i kamp til døden til underholdning for regeringen. Landet Panem er det eneste tilbage på jorden, og det er delt op i 12 distrikter og Capitol – og Capitol har den fulde og nådesløse magt over resten af landet. Suzanne Collins’ bøger er en fortælling om en ung piges oprør mod et korrupt samfund samtidig med at være en smuk, og tragisk kærlighedshistorie. 

Trilogien består af “Dødsspillet”, “Løbeild” og “Oprør“.

Lyder det som noget for dig, kan du høre bøgerne på BookBeat her – det er gratis de første 14 dage. Derefter kun 79 kr. om måneden

Om bøgerne

Vi kastes ind i historien få dage før udvælgelsen af deltagerne ved det firehalvfjersenstyvende dødsspil. Hvert år udvælges to konkurrenter fra hvert distrikt – én dreng og én pige i alderen 12 til 18 år -, som skal kæmpe mod deltagerne fra de andre distrikter. Den sidste overlevende vinder spillet. 

Det absurde magtforhold mellem Capitols og distrikternes borgere er tydeligt repræsenteret i spillet, som bruges som underholdning for de velhavende i Capitol – som i øvrigt ikke selv sender deres børn i kamp.

Undervejs i bøgerne hører vi om, hvordan Katniss, hendes elskere, Peta og Gale, og de andre borgere i distrikterne står sammen om at gøre oprør mod Capitol. Men præsidenten, Snow, vil gøre alt for ikke at miste sin magt – koste hvad det vil. 

Trilogien udkom i hhv. 2008, 2009 og 2010, og vandt hurtigt manges hjerter. Det er en medrivende pageturner, som skildrer et absurd og ubarmhjertigt samfunds fordrejede syn på klassen under. Det er en fortælling, hvor man kan grine, græde og skælde ud over karakterernes handlinger. Bøgerne har vundet flere priser, bl.a. Cyblis Award for Fantasy & Science Fiction – Young Adult i 2010, og er siden blevet filmatiseret til tre spillefilm. Den første udkom i 2012 og alle tre har samme navn, som bøgerne.

Om forfatteren

Suzanne Collins er født i 1962 i Connecticut, USA. Hun tilbragte det meste af sin barndom med at flytte rundt, som følge af hendes fars job. En periode boede familien Collins i Bruxelles, hvor faderen arbejdede i det amerikanske luftvåben. Her boede de i et lille hus, hvor der ikke var fjernsyn – men der var masser af bøger! Suzanne brugte derfor meget af sin tid på at læse, og af den grund – og pga. hendes fars udstationering i Vietnam – blev hun hurtigt introduceret til krigens rædsler.

Gennem årene har Collins taget flere uddannelser, såsom dramatiker og manuskriptforfatter, og hun har bl.a. haft job som tekstforfatter på Nickelodeon.

Hendes første bøger var ungdomsromanerne om “Gregor and the Overlander”, der i alt har fem bind og hvor den første udkom i 2003. Hun slog dog for alvor først igennem med “The Hunger Games” og skrev selv på manuskriptet til filmene.

Lyt med

Vil du høre om, hvordan Katniss og Peta klarer sig gennem dødsspillene og vender op og ned på Panems verden, kan du klikke her for at høre bøgerne på BookBeat. De første 14 dage kan du høre dem gratis, hvorefter det koster 129kr./måned.

Melanie

Lad mig bare sige, at streaming er en uundværlig del af min hverdag. Podcasts til togturene, musik under opvasken og ikke mindst film eller serier til aftenerne. Ellers er der kun tilbage at sige, at jeg altid har været meget kreativt anlagt og derfor har brugt maaange timer med en blyant i hånden, hvilket ligger til grund for min rolle her på Streamingsiden

Seneste artikler