fbpx

Suzanne Brøgger – Spændende lydbøger


Suzanne Brøgger; kærlighedens og erotikkens frontkæmper.
En feministjuvel i dansk litteratur, som siden 1973 har præget og udfordret de morderne danske samlivsformer gennem hendes skelsættende og ærlige skriverier. 

Med inspiration fra Danmarks nationale litterære-skat Karen Blixen og fra det oldnordiske, skaber Suzanne Brøgger debat med vort samtids kulturforståelse.

Nu kan du læse og høre mange af Suzanne Brøggers banebrydende romaner og essays på Mofibo. Det er ganske gratis, for du får de første 14 dage helt uden omkostninger. Herefter koster et abonnement 129,- pr/md. 

Om bøgerne

Suzanne Brøgger har ikke bare selv skrevet mange interessante bøger, hun er også medforfatter på flere tankevækkende og spændende samlinger, som også kan findes på Mofibo. 

Du får her et lille udpluk i Suzannes bibliografi.

Fri os fra kærligheden 1973

Suzanne Brøggers debut udgivelse, bragte rører i sin samtids samfundstro. Bogen kritiserer den moderne kernefamilie, parforhold og den vestlige verdens kulturelle livsform.

Med ”Fri os fra kærligheden” sætter Suzanne sit navn på manges læber og sætter dermed barren for hendes fremtidige udgivelser.
Debutbogen bliver et kendetegn for Suzanne Brøggers velkendte fandenivoldske humor og hendes sproglige finurligheder, bliver gjort til udtryk gennem feminisme, køn og kærlighed.

Bogen argumenterer en unavngivet kvindes ønske om, at mennesket skal blive befriet fra kærligheden. Kvinden uden navn skulle menes at være Brøgger selv og bogen skulle eftersigende være en form for selvreflekterende. 

”Fri os fra kærligheden” er en provokerende og overvejet bog, som nemmere kan betegnes med Suzannes egne ord: ” Den bouillonterning, der indeholder ingredienserne til resten af mit forfatterskab”. 

Du kan finde Suzanne Brøggers banebrydende debutbog som lydbog lige her på Mofibo.

Sølve – 2006

Sølve er mosekonens erindringer. Hun funderer over, om et hus mon husker betydningsfulde øjeblikke gennem flere generationer, gennem krig, kærlighed og sorg.
Sølve er det væsen, som bevæger sig gennem landskabet, men skal forstås som et mentalt overblik over det land, vi alle kender til. 

Sølve er lokalhistorie og en sorgfuld kærlighedserklæring til Danmark. Bogen bliver beskrevet gennem essays, breve, hymner og kan sammenlignes med en dagbogslignende antropologisk skildring.

En ting er sikkert med Sølve, hun bærer på mindst én hemmelighed.

Vil du, finde ud af hvilke hemmeligheder Sølve bærer på, så hop ind på Mofibo lige her og hør Suzanne Brøggers ”Sølve”.

Jeg har set den gamle verden forsvinde – hvor er mine øreringe? – 2010

”Jeg har set den gamle verden forsvinde – hvor er mine øreringe” er en brevsamling, skrevet af Fru Z til Prinsen af Mogadonien.

Mogadonien er et fantasiland opkaldt efter det gamle stærkt vanedannende sovemiddel Mogadon.

Fru Z findes ikke indenfor almindelig tid, hendes menneskesyn er forældet, og hun følger normen med sine meninger i behold.

Ifølge Fru Z lever i en middelmådig forfaldskultur, som bliver henrettet af ræset blandt medier. Den kulturelle overklasse er forsvundet på lige fod med intellekt, kunst og kritik. 

Fru Z´s beskrivelse af landet er helt uden vrede eller afsky, men nærmere med undring og medlidenhed. Hun håber og ønsker for en bedre verden, som hun mener, kun kan blive realiseret gennem politiske reformer, økonomisk ansvarlighed, litterær dannelse og gode manerer. 

Brevene er skrevet over flere år og kommenterer flere begivenheder i den tidsperiode. Brevene virker oplagte, livlige, skæve og humoristiske.

Med en snert af tristhed i indholdet, er brevene skrevet som en slags klage og kritik til landet Mogadonien. Landet minder bemærkelsesværdigt meget om Danmark, men landet er i en dyb søvn.

Fru Z mission er at vække landet fra sin søvn og lade det forblive vågen.

Du kan på Mofibo høre Suzanne Brøggers provokerende brevsamling og selv prøve at finde hoved og hale i, hvad meningen med brevsamlingen egentlig er lige her.

Til T – 2013

En sommerdag i 1953 skal en familie på skovtur. Men så nemt er det ikke, for der er så meget, familien ikke kan finde ud af. De voksne kan ikke tage sig af deres børn og børnene er for små til at tage sig af sig selv og ikke alene de voksne.

Mor ønsker ikke at være tilstede på jorden og far vil rigtig gerne til Asien, for redde den tredje verden. Men kan man redde den tredje verden, når man ikke kan tage sig af sig selv? Nej, skulle jo menes at være svaret.

Familien skal ses og forstås som en institution, en form for koncentrationslejr. Alle der lever i den, lever i en identitetsløs frihed. 

Du kan læse mere om familiens uduelighed lige her på Mofibo

Koral – 2017

Med romanbiografien “Koral” laver Suzanne en sammenkogt og tankevækkende version af hendes tre epokegørende autofiktive føjletonbind, nemlig ”Creme fraiche“, ”Ja” og ”Transparence”.

”Koral” er en autofiktiv biografi og omhandler opvækst i Thailand, kostskole i Silkeborg og kontrasterne herimellem. Bogen tilser alt hvad der blev frigjort op gennem de eksperimenterende 60’ere og 70’ere og der bliver lagt fokus på frihedslængsel, identitetsanerkendelse, livslyst, kærlighed og mental sundhed.

Alt i alt en romanbiografi som sætter fut i tankespindet og stiller spørgsmålstegn ved den verden og det samfund, vi som individer lever i. 

Har du mod på at få sat spørgsmålstegn ved din samfundsforståelse, så kan du finde Suzanne Brøggers bog ”Koral” som lydbog på Mofibo lige her.

Om forfatteren

Suzanne Brøgger er en dansk forfatter, som siden 1997 har været medlem af Det Danske Akademi, hvis formål er at ”Virke for dansk ånd og sprog specielt inden for litteraturen”.

Suzanne debuterede i 1973 med hendes epokevækkende litterære værk ”Fri os fra kærligheden”. Bogen satte spørgsmålstegn ved almen dansk kulturforståelse. Siden da er Suzanne Brøgger blevet en anerkendt provokatør og feminist.

Mange af Suzannes bøger er skrevet med inspiration fra hendes eget liv, bøgerne er derfor en form for reflekterende selvanerkendelse.

Hendes vej til forfatterskabet og inspirationskilde dertil forklarer hun således: ”Takket være en rodløs opvækst levede jeg mere og mere af mit egentlige liv gennem skriften. Korrespondancer, breve og dagbøger. Gradvis blev mit liv til skrift” .

Efter hendes 70-års fødselsdag i 2014, lovede Brøgger at indstille forfatterkarrieren.
Hun kunne heldigvis ikke holde, hvad hun lovede og har efterfølgende udgivet flere bøger bla. bogen “Koral” i 2017.

Lyt med

Om du er til feministisk og provokerende litteratur eller om du føler for at sætte spørgsmålstegn ved tilstedeværelsen, så er Suzanne Brøggers bøger en god mulighed for begge dele. 

Du kan høre nogle af Suzanne Brøgger mest kendte litterære værker lige her på Mofibo.

Det er helt kvit og frit de første 14 dage, hvorefter det vil koste 129,- pr/md.

God lyttelyst.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler