fbpx

Find alle kampe fra Superligaen på streaming


Superligaen – Danmarks bedste fodboldrække for mænd. Det bedste fodbold man kan finde i Danmark og de største klubber, der kæmper om sejren og om at blive Danmarksmester og komme ud i Europa og forsvare de danske farver. Måske i Champions League, som du kan læse mere om her.

Superligaen er ikke kun stedet hvor kampen om det danske mesterskab foregår. Superligaen giver også stærke følelser hos fans rundt omkring i landet. Der er ikke noget værre, end at møde ind på arbejdspladsen og dit hold lige har tabt til lokalrivalerne. Superligaen er ikke bare fodbold. Det er følelser.

Historien om Superligaen

Superligaen blev grundlagt i 1991, hvor den bedste række hidtil havde hedder 1. division. Ligaen skulle lige finde sin struktur, så de første par sæsoner blev afviklet som et slutspil. I 1995 fandt man modellen som man ville køre med fremover. 

Modellen indebar 12 hold, hvor der skulle spilles mod hinanden tre gange. Derfor blev det til 33 kampe over en sæson. Én vinder og to nedrykkere til den nye 1. division. I 2016 begyndte Superligaen på en ny struktur. Ligaen skulle udvides til 14 hold, hvor man gik tilbage til noget af den tankegang med havde i 1991 med slutspil.

Ligaen blev først afviklet med almindelig ligastruktur, hvor alle hold møder hinanden – både ud og hjemme. Efter de 26 kampe blev holdene delt op i tre grupper. Et mesterskabsspil, hvor top seks skulle spille mod hinanden igen – både ude og hjemme. Det hold der havde flest point, når alle hold i top seks havde spillet mod hinanden to gange, havde vundet Superligaen.

De nederste otte hold blev opdelt i to nedrykningsgrupper, hvor det hele endte med én direkte nedrykker og så skulle 12. og 13. pladsen spille mod nr. 2 og 3 i 1. division. Vinderen af de to kampe kom i Superligaen. Så der kunne være én nedrykker, men der kunne også være tre.

Strukturen blev ændret igen i 2019, hvor man ville ned til igen at have 12 hold. Strukturen var den samme i grundspillet, men i nedrykningsspillet rykkede de to på sidstepladsen i hver sin gruppe direkte ud, mens tredjepladsen i hver nedrykningsgruppe skulle spille mod hinanden om at tage den sidste plads ud af ligaen. Der var desuden kun en enkelt oprykker i denne sæson, som blev den traditionsrige klub Vejle Boldklub.

Superligaen har ændret navn mange gange gennem årene på grund af sponsorer. I sæsonen 1995/1996 hed ligaen for Coca-Cola ligaen, mens den fra sæsonen 1996/1997 til sæsonen 2000/2001 blev navngivet af en anden læskedrik – nemlig Faxe Kondi. I 00’erne var navnet SAS-ligaen, fordi det nordiske flyselskab var hovedsponsor for ligaen fra sæsonen 2001/2002 og helt frem til sæsonen 2009/2010.

Siden 2010 har ligaen skiftet navn meget ofte. Fra 2010 til 2014 hed ligaen bare SuperLiga, mens den hed Alka Superligaen fra januar 2015 og frem til sommeren 2018, fordi forsikringsselskabet Alka var hovedsponsor. 

I 2019 fik ligaen igen en ny hovedsponsor. Denne gang var det en af de største fagforeninger i Danmark og derfor hedder Superligaen i øjeblikket 3F Superligaen. 

Siden 1991 har kun to hold formået at være i rækken konstant. Det drejer sig om AaB fra Aalborg og Brøndby IF fra den københavnske vestegn. Hvilket hold har så spillet flest kampe i Superligaen? AaB og Brøndby IF havde spillet lige mange kampe frem til ændringen af strukturen i 2016. Derfor har Brøndby IF spillet to kampe mere end AaB, fordi AaB blev slået ud af slutspillet før Brøndby.

Vindere af Superligaen gennem tiderne

Fordi Superligaen er en relativ ung turnering, så har der ikke været så mange forskellige vindere. Dog har der været otte forskellige vindere siden 1991, hvilket er ret mange i forhold til, hvor ung turneringen er. 

Det hold, der har vundet mesterskabet flest gange er naturligvis FC København, der har vundet mesterskabet hele 13 gange. Holdet blev grundlagt i 1992 og har altså næsten vundet mesterskabet hvert andet år siden de blev grundlagt. Det er meget imponerende.

Der er langt ned til klubben, der har vundet næstflest mesterskaber. Her finder vi Brøndby IF med seks mesterskaber, hvor det seneste mesterskab var helt tilbage i sæsonen 2004/2005. Her var det landsholdslegenden Michael Laudrup, der stod som cheftræner på sidelinjen.

AaB har vundet mesterskabet fire gange, mens FC Midtjylland har vundet tre gange. Dog er FC Midtjyllands titler alle kommet siden 2015 og har etableret sig som et nyt storhold i den danske Superliga. Ellers har Lyngby, Silkeborg IF, Herfølge og FC Nordsjælland alle vundet turneringen en enkelt gang.

Sæsonen 2020/2021

Sæsonen 2020/2021 bliver en specielt sæson ligesom den foregående har været. Corona-pandemien har udskudt 2019/2020 sæsonen og derfor starter 3F Superligaen også senere end normalt.

Strukturen er også anderledes idet 2020/2021 sæsonen er første sæson siden 2016 med kun 12 hold i ligaen. Efter alle 12 hold har spillet mod hinanden – ude og hjemme – så deles ligaen på midten og holdene i top seks spiller om mesterskabet, mens bund seks spiller om at undgå de to nedrykningspladser. I mesterskabsspillet og nedrykningsspillet spiller de seks hold mod hinanden – ude og hjemme, så de får spillet 10 kampe. Dermed ender alle hold med at spille 32 kampe. 22 kampe i grundspillet og 10 kampe i mesterskabs- og nedrykningsspillet.

Kampprogrammet er fastsat af DBU og ligaen skydes i gang fredag d. 11. september, hvor SønderjyskE tager imod mestrene fra FC Midtjylland. Den sidste kamp i grundspillet bliver spillet søndag d. 21 marts, hvorefter ligaen deles op. Slutspillene har sidste spillerunde anden pinsedag, som er d. 24. maj, hvorefter den eneste kamp der mangler er Europa playoff-kampen, der spilles d. 28 maj. 

Hvor og hvornår kan jeg se Superligaen? 

Viaplay og TV3-kanalerne har sikret sig rettighederne til både Superligaen og 1. division. Derfor kan du se Superligabold på Viaplay og de forskellige TV3-kanaler. Streaming fra Viaplay er meget nemt at finde ud af, og det eneste det kræver er, at du enten har et abonnement af Viaplay Sport eller Viaplay Total. Hvis du ikke har oprettet dig endnu, så kan du trykke lige her og blive guidet helt frem til det bedste danske fodbold. 

Med Viaplay kan du også sætte kampene på pause, spole tilbage og vente med at se kampen til du har tid. Du kan altid finde kampene i Viaplays store arkiv.

Det vil du ikke gå glip af 

De fleste der følger Superligaen har et yndlingshold de holder med. Derfor vil du nok gerne følge dit hold i TV, hvis det ikke er muligt at komme på stadion eller du ikke har tiden til at tage af sted.

Du vil nok også gerne se kampene direkte, men hvis det ikke er muligt, så kan du vente til du har tid. Viaplay tilbyder nemlig streaming af kampene efterfølgende. Det er en service der følger automatisk med, når du har Viaplay Sport eller Viaplay Total, som du kan oprette ved at trykke lige her.

Vores anbefalinger

Vi er tosset med sport og specielt fodbold. Derfor synes vi, at du skal se så meget Superliga, som du kan komme til. Hvis du ikke kan se det hele, så kommer her vores bedste anbefalinger.

FC København – Brøndby IF. Danmarks absolutte største rivalopgør. De to store københavnerklubber mødes minimum to gange i sæsonen og to gange mere, hvis de begge er i top seks ved slutningen af grundspillet.

Kampene er døbt “Slaget om København” eller “The New Firm” og der plejer at være smæk for skillingen – både på og udenfor banen. Det er yderst sjælendt, at der ikke er uroligheder blandt fans og politi, men kampene på banen plejer også at være super spændenden at se, og med utrolig stor fight. Der bliver ofte også delt røde kort ud i disse intense kampe. 

Det er vores absolutte topanbefaling. Hvis du hellere vil se andre topklubber, så anbefaler vi også at følge FC Midtjyllands kampe. Kampene er ikke altid målrige, men FC Midtjylland har nogle rigtige dygtige spillere, der både er teknisk gode og har utrolig meget fart.

Vores sidste anbefalinger er kampene, hvor FC Nordsjælland er med i. FC Nordsjælland har siden 2003 haft en mission om, at spille rigtig flot og teknisk fodbold. Derfor fik FC Nordsjælland som de første i Danmark anlagt en kunststofbane, der gør det muligt at spille endnu mere teknisk, da banen ikke er bulet. Hvis du kan lide sambabold, hurtigt og teknisk fodbold, så er det FC Nordsjælland du skal se spille.

Find streaming af meget andet her på Streamingsiden

Vi elsker streaming i alle former og kanter. Derfor har vi meget andet at byde på. Ud over at give det bedste overblik over sporten og hvor du kan se det, så har vi også meget andet godt indhold. 

Vi har blandt andet skrevet bunkevis af anmeldelser om de bedste lydbøger og vi har lavet den ultimative guide til gratis streaming og hvor du finder det henne. Hvis du vil læse vores guide til gratis streaming, så kan du trykke lige her.

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler