fbpx

Streaming af Premier League – verdens stærkeste liga


Verdens uofficielle bedste liga – Premier League – er tilbage efter en kort sommerferie. I sæson 20/21 udfolder den 29. udgave af den engelske liga sig, og du kan se alle kampe og meget mere på Viaplay Sport eller Viaplay Total lige her.

I år er 20 hold top klar til at præstere deres ypperste for at løfte det sagnomspundne trofæ og blive hele Englands mestre

Du kan se alle kampe, herunder de forsvarende mestre og spåede favoritter Liverpool kæmpe for bibeholdelse af tronen på Viaplay Sport eller Viaplay Total, hvis ikke du endnu ikke har et abonnement kan du trykke lige her.

Kort om Premier League

Premier League 20/21 er den 29. sæson i de engelske professionelle foreningsfodboldsklubber.

Premier League går ud på at 20 hold dyster. Hvert hold møder hver modstander to gange i løbet af en sæson; en gang på hjemmebane og en gang på udebane.

I alt bliver der spillet 38 kampe forløbende over 38 kampdage.

Premier League er det ypperste i engelsk fodbold. Hvert år rykker de tre lavest placeret hold ned i ligaen under, The Championship.

I ligaens spæde start dominerede klubben Manchester United. Klubben tog tronen fra den ellers kendte (og stadig meget kendte) fodboldklub Liverpool. Med tronen og æren i behold, er Manchester United stadig det mest vindende hold i Premier League.

Mesterskabet begyndte i 1992, siden da har to hold gjort sig bemærkelsesværdige. De to hold er Manchester United, som betragtes som ”Class of 92” og Arsenal ”The Invincible 2003-2004”.

”Class of 92” var et hold meget unge spillere, som træner Alex Ferguson satsede på. Holdet bestod bl.a. af David Beckham, Ryan Giggs, Phil Neville og Nicky Butt.

Den tidligere Liverpool-spiller og kommentator Allan Hansen nævnte i forbindelse med de unge ”Class of 92”-spillere at ”You can’t win anything with kids”. ”Class of 92” gik dog samme år hen og vandt hele mesterskabet sammen med resten af Manchester United.

Arsenaltroppen fra sæson 2003-2004, og kaldet”The Invincible”, præsterede at gøre næsten samme nummer, som Preston North End gjorde helt tilbage i 1889, nemlig at spille en hel Premier League-turnering uden at tabe en eneste kamp i ligaen.

Med dette stunt må man sige, at gutterne fra Arsenal fortjener titlen ”The Invincibles”, for ingen hold har præsteret lignende resultater siden.

Baggrunden bag Premier League

Premier League tog sine første spæde skridt i 1992, ligaen har dog rødder i The Football League, som er en liga, der blev indført i 1888.

Den massive opbakning til fodbold i England har altid været tilstedeværende, og det er netop derfor Premier League blev anlagt.

I 1980’erne oplevede engelske fodbold dog en tilbagegang i succesen. De ellers kendte stadions var forfaldne, og de engelske hold fik forbud mod at deltage i europæiske turneringer og ligaer, idet de engelske hooligans havde fået sig et forfærdeligt ry.

Denne tilbagegang gjorde, at interessen for de engelske klubber faldt og at det spanske La liga og de italienske Serie A-klubber steg i popularitet.

For at få fokusset tilbage til de engelske klubber, var forbedring en nødvendighed, men mange af Englands største spillere havde allerede søgt til nye lande for ikke at gå i forfald.

I starten af 90’erne så det atter lyst ud for engelsk fodbold, da det engelske landshold nåede semifinalen i VM.

Samtidig med dette blev fodbold et mere og mere populært program at se i tv’et. Klubberne begyndte så småt at finde ud af, at der var vækst i tv-aftaler. Det blev mere eftertragtet og prisen for en TV-aftale steg fra 6 millioner pund i 1986 til 44 millioner pund i 1988.

Fodbold var ikke længere en hobby. Der var massere af penge i, at sparke til en bold på en tv-skærm. Derfor gik ti klubber sammen om at skabe en såkaldt ”Superliga”.

Den spæde start

I slutningen af 1991 blev et nyt forslag fremlagt. Tanken var, at en ny liga skulle skabe større vækst og flere penge, og dermed gøre de engelske hold mere konkurrencedygtige ift. de bedste ligaer rundt om i verden. Dette ville både gavne klubberne i sig selv økonomisk, men også gøre det muligt at indsamle talenter fra hele verden.

Ligaen skulle derfor være uberørt af fodboldforbundet og kun have til formål at forhandle TV-rettigheder og sponsoraftaler, og derigennem tjene kassen.

I herrens år 1992 fik Premier League endelig sin begyndelse. Reglen var, at 22 hold skulle kæmpe mod hinanden og derefter nedrykke de ”dårligste” hold til den anden bedste række, The Championship.

Den første bold i Premier League blev sparket i sæsonen 1992/93. Opbakningen var stor og landets førende hold heriblandt Arsenal, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Leeds United, Manchester City, Southhampton og Wimbledon, tog den nye liga til sig med åbne arme.

Ligaens allerførste mål blev scoret af spilleren Brian Deane fra Sheffield United. Klubben vandt i åbningskampen 2-1 mod Manchester United. Trods nederlaget endte Manchester United alligevel med at hive sejren hjem og vinde hele ligaen i første sæson. Manchester United har siden da vundet guld 13 ud af 24 mulige gange.

Nogle af de største profiler

Alan Shearer

Alan Shearer Profile, News & Stats | Premier League

Alan Shearer er en målscorer med stort M. I løbet af 441 kampe i Premier League har Alan scoret 260 mål, en rekord som den dag i dag stadig står ved.

Shearer er englænder og det at han er fra England, har gjort, at Shearer har fået sig en kæmpe fanskarer.

I sæson 1994/95 vandt Shearer Premier League sammen med Blackburn Rovers, dog har den yderst kompetente målscorer brugt det meste at sin tid i favoritklubben, Newcastle United.

Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp Profile, News & Stats | Premier League

Dennis Bergkamp er kendt for hans famøse mål, hvor han med den fineste finesse og vildeste taktik formår at snyde et helt forsvar. Dennis Bergkamp er fra Holland, og har spillet 11 år i klubben Arsenal.

I løbet af de 11 år er Dennis blevet kendt som den hollandske komet, idet han altid scorer det ene mål efter det andet.  

Med en god karriere på bagen sluttede Dennis af med tre titler og prisen som årets spiller i Premier League – sikke en legende!

Eric Cantona

Eric Cantona | Man Utd Legends Profile | Manchester United

Manchester United-legenden Eric Cantona var den første helt store stjerne, som har spillet for Manchester i Premier League. Eric, som er fra Frankrig, blev købt ind af Leeds United, men skiftede efter seks sæsoner over til Manchester United. Med Manchester United har Eric Cantona vundet mesterskabstitlen fem gange.

Eric Cantona blev suspenderet en enkelt sæson for at have sparket en fan i brystkassen. At Cantona ikke deltog i det års Premier League har mange ment, er grunden til at United ikke vandt den sæson.

The Big Four

I løbet af Premier Leagues levetid er der fire klubber, som har formået at gøre sig bemærket i Premier League. Klubberne er som følgende: Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester United.

Fra 2002-2009 var klubberne uovervindelige. De fire hold tog sig konstant af de øverste fire placeringer og i sæson 2003/2004 var Arsenal så vilde, at de vandt ligaen uden at tabe en eneste kamp.

At de fire hold blev ved med at vinde den ene titel efter den anden, gjorde hooligans rundt om i England urolige. Premier League skulle ikke ende ud med at blive en forudsigelig liga, for så ville Premier League aldrig have en chance i verdenspuljen.

Denne bekymring er dog ikke at se i dag. Premier League bliver i dag anset som værende en af verdens mest sete ligaer, hvor alle hold kan slå alle, og hvor underdogs overrasker. I sæson 2015/2016 regnede alle med at Leicester City ville ryge ud, men i stedet gik de hen og vandt hele ligaen.

At underdogs også kan have mulighed for at ende i de øverste placeringer, har gjort at ligaen er blevet endnu mere populær. Flere og flere vælger at tage ind og se en kamp live på de legendariske stadioner, mens seertallet ligeledes stiger sæson efter sæson.

Sæsonen 20/21

Trods corona-krisen er den 29. udgave af Premier League heldigvis blevet en realitet. Første kampdag var d. 12/9. Du finder et sammendrag af kampene på Viaplay Sport lige her.

Kampene er allerede i gang, men grundet den meget bizarre verdenssituation spiller spillerne for tomme arenaer. Tredje kampdag var søndag d. 27.09.20, hvor den første kamp blev spillet af Sheffield Utd. mod Leeds Utd. Mandag d. 28.09.20 var de forsvarende mestre Liverpool i møde med Arsenal i et spændende topopgør, som endte med sejr til Liverpool 3-1.

I sæson 20/21 vil du finde nogle af Danmarks dygtigste talenter- Du vil bl.a. kunne følge Pierre-Emile Højbjerg spille for Tottenham, Kasper Schmeichel for Leicester City og Andreas Christensen spille for Chelsea.

Du kan oprette dig som abonnent på Viaplay Sport eller Viaplay Total lige her.

Hvor kan jeg se Premier League?

TV3 og Viaplay har skaffet sig de fedeste rettigheder til den fedeste sport. Du kan derfor følge med i Premier League-turneringen på Viaplay og altid være med, når toppen af engelsk klubfodbold udfolder deres vilde skills på banen.

Alle kampene kan streames på Viaplay. Det eneste det kræver er, at du har et abonnement hos Viaplay. For at se sport på Viaplay skal du enten oprette dig som abonnent på Viaplay Sport eller Viaplay Total.

Hvis du endnu ikke har en bruger på Viaplay, kan du klikke lige her.

Så snart du bliver abonnent, får du de første 14 dage gratis, og så det er bare med at slå stængerne op og nyde Englands bedste bold!

Rigtig god fornøjelse.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler