fbpx

Schitt’s Creek – En komedieserie hos C More i verdensklasse


Kender du det udsagn om, at det kan være en mere chokerende omvæltning at gå fra at være rig til at være fattig, end det nødvendigvis er en større udfordring at gå fra at være fattig til rig? Hvis tilfældet er, at du kan nikke genkendende til ovenstående, så vil du naturligvis falde pladask for en serie som Schitt’s Creek, som du kan udforske og se mere om hos C More.

Har du ydermere en tendens eller vane til altid at vælge serier, der kan underholde på højeste plan, så kan du opnå det i denne serie af absolut verdensklasse. Den kan ligeledes hjælpe dig på rette vej, hvis du ønsker at opleve et godt grin for at komme i det ultimative gode humør.

Dette opnår serie-universet uden at gå på kompromis med indholdet. Det er altså ikke blot en komedie, fordi du skal grine. Der er nemlig masser af tidspunkter, hvor du vil føle empati og forståelse for familiens meget udfordrede skæbne.

Det kan naturligvis godt være, at komedieserien ikke nødvendigvis er helt traditionelt anlagt. Det vil sige, at du sagtens kan få et godt grin, men det er ikke serien, der får dig til at slå dig selv på maven af ren latter. Den omhandler nemlig også emner, der kan være alvorlige at skulle forholde sig til.

Den vil formentlig heller ikke skabe spænding fra første sekund, men den giver dig naturligvis rig mulighed for at komme tæt ind på hovedrollerne i serien. Og det vil du ikke fortryde.

Du vil nemlig hurtigt opdage, at kærligheden til serien og skuespillerne deri vil komme snigende, hvorefter den med garanti sørger for, at du ikke vil kunne huske, hvordan det var inden, at du mødte den ikoniske, tætknyttede og problemfyldte Rose-familie.

Det kan også sagtens være, at du mere er til at finde en film, der indeholder actionfyldt spænding fra det sekund, hvor du tænder for filmen? Eller måske ønsker du derimod at følge med på de krimi-inspirerede takter, når der skal afsløres, hvem den bedrageriske morder er?

Måske er du mere til de romantiske anlagte film, hvor følelserne får fri og rig mulighed for at løbe helt løbsk? Det kan også være, at du foretrækker en rå, ægte og original dokumentar film, hvor du har mulighed for at lære mere intenst om et specifikt emne?

Fordelen ved at benytte sig af C More er ikke til at tvivle på. De gør nemlig altid en stor dyd ud af at sørge for, at der altid er noget til enhver smag og lyst. Det skal nemlig ikke hedde sig, at du løber tør for film-forslag, når du skal surfe rundt på hjemmesiden efter den næste film til den populære og eftertragtede filmaften.

Kan du dog mærke, at du stadig har interesse i at lære meget mere om selve plottet i Schitt’s Creek? Så kan du her læse endnu mere om den interessante, underholdende og ærlige tv-serie, der er startet tilbage i 2015, som prøver at tegne et portræt af en familie, der er ude på dybt vand.

Historien om den anmelderroste og utraditionelle komedieserie Schitt’s Creek

I Schitt’s Creek kan du møde den karakteristiske, udfordrede og unikke Rose-familie, der har levet et liv i sus og dus. De er vokset op som en enorm velhavende og velsitueret familie, der har levet det søde, eksklusive og luksuriøse liv. Vel at mærket lige indtil den dag, hvor livet tager en alvorlig, seriøs, chokerende og drastisk drejning.

Familien består af Johnny Rose, som bliver betragtet som det mandlige overhoved, der samtidig er en enorm magnat indenfor videobutik-universet. Hans kone er Moira Rose, der også tidligere har optrådt som sæbeopera-skuespiller. Dertil udgør familien ligeledes de to forkælede og voksne børn David Rose og Alexis Rose.

Denne livsstil bliver der dog sat en pludselig brat stopper for, da de bliver bedraget på højeste plan af deres driftsleder i videobutikken. Det presser blandt andet familien til, at de må affinde sig i en ny og decideret udfordrende skæbne. Hvad gør de? Og kan de klare problemerne, der i denne situation skyller ind over dem med 180 kilometer i timen?

Grundet det store og omstændige svindelnummer af forretningsbestyreren resulterer det i, at Rose-familien mister deres værdifulde og enorme formue. Der er ingen vej tilbage, og de er nu nødsaget til at finde nye afveje for, at kunne fungerer som familie.

Det er uden tvivl den største prøve, som de fire familiemedlemmer bliver udsat for indtil videre. Men vil de mon overkomme denne hårde psykiske og fysiske hårde prøve for alle? Og formår de at holde sammen på familien under disse tydelige og svære udfordringer?

Der er absolut ingen tvivl om, at de dog stadig kan nyde godt af deres velhavende fortid. En beslutning der dengang virkede som en lille og ugyldig ting – kan formentlig stå til at redde deres omstændigheder.

Det er takket være Johnny, der tilbage i 1991 har købt en fødselsdagsgave til hans søn, David, at de netop har denne mulighed efter deres enorme økonomiske nedtur. Fødselsdagsgaven var i første omgang en joke imellem far og søn. Og den afspejler sig naturligvis i deres forrige dyre livsstil. Dengang købte Johnny en lille by ved navn Schitt’s Creek til David. Men naturligvis kun for sjov.

Det skal dog vise sig, at være deres eneste mulighed for at kunne komme videre og få en ny start på livet. De bliver nødt til at flytte til den lille by, hvor de må medbringe de resterende og vigtigste ejendele, som de har tilbage. I den mindre by har de rykket sig ind på et forfaldent motel, hvor de har to værelser.

Her bliver de introduceret til nye mennesker, som de skal bruge mange kræfter og meget energi på at lære bedre at kende. Det tager naturligvis en god rum tid, hvorfor der også kan være stor tilbøjelighed til at opstå konflikter på internt og eksternt niveau.

Der er naturligvis heller ingen fare for, at der ikke kommer til at være et fantastisk, interessant, spændende og udfordrende møder mellem den lille bys tætte beboere og den diamantklædte familie fra det søde liv. I serien portrætteres en tydelig kontrast mellem samfundsborgere, der sjældent er set før på dette niveau.

Der er stor frygt for, hvordan de skal kunne klare sig i en lille landsby, som ikke nødvendigvis er helt stor nok til de mange drømme og armbevægelser, som Rose-familien har og indeholder. Men kommer de mon nogensinde til at falde ordentligt på plads i den by, som de selv tilbage i 1991 købte? Og kan de på nogen tænkelig måde presses til at omgås pøblen, når de ikke nødvendigvis selv betragter sig selv som nogle af dem?

Kan familiens sammenhold opnå succes i en tid, hvor der sker brutale og voldsomme omvæltninger? Måske leder serien i den grad op til, at man tænker videre over livet og funderer over, hvordan det rent faktisk i den virkelige verden påvirker rige og velhavende personer at opleve den fattigdom, der også tydeligvis findes?

Det var især skabernes opfattelse før frembruddet af serien, at det var værd at belyse dette vigtige emne. For hvad ville de mange fornemme, eksklusive og velhavende kendisfamilier være, hvis de ikke havde den store sæk med penge? Og ville de så overhovedet være kendisfamilier?

Det var især reality-genren, der dannede grobund for at skabe et univers, hvor dette blev portrætteret og fremhævet. For i sidste ende går det hen og bliver et problem for mange i den virkelig verden. Serien lægger derfor også op til imponerende kontekst, samt underliggende indhold og substans.

Læs mere om de talentfulde, dygtige og betagende Schitt’s Creek skuespillere

I serien møder vi en større andel af det canadiske skuespillerkartotek. Rollerne indtages blandt andet af canadiske skuespillere, der gør et eminent og fremragende arbejde i at gøre serien, til hvad den er blevet. En komedieserie der er blevet skabt på baggrund af de primære hovedroller.

Det er derfor klart, at skaberne har haft et formål med denne serie, som de selv har ønsket at tage helt til ende. Med deres aktive deltagelse har de kunne forme serien til det, som de selv har drømt om.

Vi møder blandt andet den erfarne Eugene Levy i en af hovedrollerne – også velkendt som Rose-familiens overhoved nemlig Johnny Rose. Dertil er der Moira Rose, der spiller Johnny Roses kone, som spilles af talentfulde Catherine O’Hara. Som de voksne børn møder vi blandt andet den unge Dan Levy i rollen som David Rose, og vi støder på den rutinerede Annie Murphy i rollen som Alexis Rose.

Det er intet tilfælde, at Eugene Levy og Dan Levy deler efternavn. De er nemlig både far og søn i den eftertragtede og populære komedieserie – men ligeledes i den virkelige verden. De to herrer deler mange fælles egenskaber, der gør dem til karismatiske og elskværdige skuespillere og tv-personligheder.

Deres øjenbryn er især deres varetegn, som giver dem et utroligt redskab i ansigtsmimik og udtryk, der kun kan være dragende for dem, der følger dem på det store lærred.

Deres skuespiller- og tv-talent er imponerende, betagende og komisk. De har derfor gode forudsætninger for at skabe en komedie, der både indeholder et råt og spændende plot samtidig med, at humoren er at finde i det ultimative højsæde. Ydermere er der med garanti også mange, der falder for deres charmerende canadiske indre og ydre.

Udover møder vi naturligvis også andre væsentlige og primære roller, der har stor betydning for Rose-familien, når de flytter til Schitt’s Creek. Det er nemlig omgivelserne og menneskerne, der kan hjælpe familien videre i deres nye liv. Og det kræver i den grad samarbejdsvilje fra byens beboer, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at tilpasse sig den mere rå, barske og hårde livsstil.

Der er blandt andet mødet med den dygtige og velkendte Emily Hampshire i rollen som Stevie Budd, som i starten af serien fungerer som motellets ekspeditrice, men derefter indtager rollen som ejeren af motellet.

Dertil er der den amerikanske skuespiller Chris Elliott, der spiller rollen som borgmesteren Roland Schitt i den lille landsby. Hans kone spilles af den canadiske Jenn Robertson, der i serien hedder Jocelyn Schitt.

Ydermere støder du på den sympatiske Tom Rozon, der udgør rollen som Mutt Schitt. Han fungerer både som søn til Chris og Jocelyn, mens han også spiller kærlighedsinteresse til Rose-parrets datter Alexis.

I cafeen er der naturligvis byens servitrice, som bliver spillet af den talentfulde Sarah Levy. Hun er i virkeligheden datter til Eugene Levy og søster til Dan Levy. I serien hedder hun Twyla Sands.

Serien rummer ligeledes prisvindende John Hemphill i rollen som Robert “Bob” Currie, der er indehaver af Bob’s Garage og et legitimt medlem af byrådet. Derudover er der den populære og eftertragtede Karen Robinson som Veronica “Ronnie” Lee i serien, der ligeledes fungerer som et medlem af byrådet.

Du kommer også til at møde den professionelle og rutinerede Dustin Milligan, som indtager rollen som det lille samfunds uundværlige dyrlæge. I filmen hedder han Ted Mullins og er også Alexis’ kæreste. Dertil kommer Patrick Brewer ind i billedet, der i seriehittet hedder Noah Reid. Han er forretningspartner og mand til David Rose.

Det ovenstående giver derfor et indblik i, hvilke karakterer vi møder i løbet af serien. Der er en stor diversitet tilstede i form af personligheder, skuespilleregenskaber og roller. Der er dog ingen tvivl om, at mange af disse stammer fra det canadiske, hvorfor de har en ting tilfælles. Det afspejler sig naturligvis også i lokationen af Schitt’s Creek i serien.

Afsluttende bemærkninger

Har du lyst til at få et bedre overblik over, hvilke typer serier du kan finde frem til hos C More? Så kan du læse mere om de bedste serier her, hvor du får et sublimt indblik i, hvilket seriesortiment du kan vælge ud fra til din næste filmaften.

Du kan naturligvis også finde en masse forskellige serier i genrer som romantik, komedie, krimi, thriller, drama og action hos både C More og Viaplay. Du kan også her hos os læse nærmere om de 20 bedste serier, der findes hos Viaplay og C More.

Viaplay og C More har nemlig det tilfælles, at de leverer både originalt indhold, der spiller, er velfungerende og underholdende, samtidig med at de præsenterer indhold fra den største amerikanske film- og seriescene. Du bliver derfor næppe skuffet, hvis du ender med at surfe rundt efter dit næste film- eller serieoffer.

Der er derfor ingen fornuftig grund til ikke at smide popcornene i mikroovnen og smide dynen ind i sofaen. Du har nemlig rig mulighed for også selv at skabe den ultimative hygge hjemme i stuen, når du skal se din foretrukne film eller serie. Tag med på den afslappende rejse og nyd den bedste form for ro.

Stine

Til daglig arbejder jeg som skribent på blandt andet streamingsiden.dk. Derudover studerer jeg i øjeblikket på Syddansk Universitet i Odense, hvor jeg er ved at gennemføre en kandidatuddannelse i International Virksomhedskommunikation. I mit arbejde trækker jeg især på den brede vifte af almen viden, som jeg har erhvervet mig i forbindelse med mine forskellige skribentjobs. Dertil spiller erfaringerne fra at være blevet bachelor i Medievidenskab ligeledes en stor rolle, når jeg producerer indhold til mine tekster på hjemmesiden.

Seneste artikler