fbpx

Sara Blædels bedste som lydbøger


Elsker du fængslende og barske krimiromaner ligesom os? Så læs med her, hvor vi tager dig med ned i Sara Blædels værker og forfatterskab.

Hun er en af de største og mest populære danske forfattere – så elsket, at hendes værker er oversat til mere end 20 forskellige sprog og udgivet i mere end 30 lande! Og det er der god grund til. Bøgerne om Louise Rick – kriminalassistent ved Københavns politi – er skrevet med stor indlevelse, og læseren fanges hurtigt af Louises personlighed, som lag for lag afdækkes.

Bøgerne kan høres på Mofibo, hvor du får 14 dage gratis – herefter 129kr./måned.

Artiklen her vil give dig et overblik over hendes to største bogserier.

Krimiromanerne om Louise Rick er “Grønt støv“, “Kald mig prinsesse“, “Kun ét liv“, “Aldrig mere fri“, “Hævnens Gudinde“, “Dødsenglen“, “De glemte piger“, “Dødesporet“, “Kvinden de meldte savnet” og “Pigen under træet“.

I triologien bestående af “Bedemandens datter“, “Ilkas arv” og “Den tredje søster” kan du læse om Ilkas rejse.

Grønt støv

Grønt støv” er den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick og hendes team. Gennem 8 bøger lærer man Louise og hendes fortid at kende, samtidig med at hun og teamet udsættes for modbydelige og utænkelige sager.

Sammen med Rick kastes læseren fra start ud i en sag om en ung kvinde, der findes kvalt i en park i København. Louise skal sammen med teamet opklare sagen, men de indser hurtigt, at drabet formodentligt er forbundet til drabet på en journalist ikke langt derfra. 

Camilla Lind er journalist og Louise Ricks tætte veninde, og det går snart op for Camilla, at hun kendte den dræbte journalist. Hun bliver opslugt af sagen og kan ikke finde ro før gerningsmanden er bag tremmer – selvom Louise advarer hende mod det. 

De to dykker ned i sagen og gør alt der står i deres magt for at opklare sagen, men det er ikke helt ufarligt at jage en morder. Før de ved af det, involveres de i narkomiljøet og er snart ude, hvor de ikke kan bunde.

Krimiromanerne om Louise Rick og Camilla Lind har samlet mange tilhængere gennem tiden. Man kommer tæt på Louises indre konflikter og bliver inddraget i hendes følelser på et sådan plan, at man vil have svært ved at slippe hendes liv og udvikling, når først man er introduceret.

Vi du igang med en forrygende krimiserie, kan du høre “Grønt støv” her og resten af serien på Mofibo her.

Bedemandens datter

I bogen introduceres vi for Ilka, som er datter af en bedemand. Hun bor i Danmark, mens hendes far boede i USA i Wisconsin indtil hans død. Han havde en bedemandsforretning i Danmark, men flyttede til staterne, da Ilka var lille, og hun har ikke haft kontakt til sin far siden. Da faderen går bort, er Ilka den tætteste slægtning og det bliver derfor hendes opgave at rydde op hos sin far. 

Under oprydningen dukker der flere mystiske tegn frem, som åbner op for uventede og gådefulde informationer om hendes familie. De nye spor vender op og ned på Ilkas liv og syn på familien – ikke mindst på hendes far – men hun ved, at de også kan hjælpe hende til at få svar på hendes evige dilemmaer, såsom, hvorfor hendes far i sin tid rejste.

Ilka fremstilles som en beslutsom kvinde med stor viljestyrke – på grænsen til stædighed. Hun lærer at man må tage sagen i egen hånd, hvis problemer skal løses, imens hun må konfrontere en ubekymret, rebelsk del af sin fortid.

Selvom bogen har døden på på nært hold, er serien om Ilka altså ikke en krimi, som Sara Blædels tidligere værker. Den er skrevet med henblik på at læseren skal drives af lysten til at lære karaktererne at kende og forstå dem. Sara Blædel skriver, at hun fik inspiration til at skrive bogen, da hun selv havde kontakt med en bedemand i forbindelse med sine forældres død – det kan mærkes i bogen, som en form for ny inderlighed, der ellers ikke har været gennemtrængende for hende.

Bogen er del af en triologi sammen med “Ilkas arv” og “Den tredje søster”. Disse er ligeledes baseret på læserens interesse for at følge Ilka og hendes rejse i familiære forhold og gåder.

Du kan læse bøgerne her.

Om forfatteren

Sara Blædel er en verdenskendt og -anerkendt forfatter. Før forfatterskabet tog Blædel en grafisk uddannelse og fik job som grafisk koordinator for Gyldendal. I 1993 stiftede hun krimiforlaget Sara B og har siden haft jobs som journalist og researcher, tilrettelægger og redaktionschef for en række tv-programmer. 

Hun startede sin karriere som forfatter i 2004 med den første bog i Louise Rick-serien, “Grønt støv”. Med bogen fik hun hurtigt succes og vandt endda Det Danske Kriminalakademis debutantpris i 2005. Medvinden tog for alvor fart, da “Kald mig prinsesse” udkom samme år, og siden har hun udgivet i alt 10 bøger om kriminalassistenten.

Blædel har gennem tiden vundet flere priser for hendes værker – bl.a. modtog hun i 2015 den eftertragtede “De gyldne laurbær”, som alle forfattere stræber efter at få fingre i. Derudover er hun af læserne blevet kåret som Danskernes Yndlingsforfatter med Martha Prisen hele fire gange, og i fik hun 2019 titlen som Årets Forfatter med bogen “Pigen under træet”.

Lyt med

Bøgerne er efter vores mening bestemt et lyt værd og en del af den danske krimi-historie, som man ikke må gå glip af. 

Hvis du vil dele glæden ved bøgerne med os, kan du lytte til dem på Mofibo ved at klikke her. Du kan høre dem helt gratis i de første 14 dage. Herefter står abonnementet til 129kr./måned.

Melanie

Lad mig bare sige, at streaming er en uundværlig del af min hverdag. Podcasts til togturene, musik under opvasken og ikke mindst film eller serier til aftenerne. Ellers er der kun tilbage at sige, at jeg altid har været meget kreativt anlagt og derfor har brugt maaange timer med en blyant i hånden, hvilket ligger til grund for min rolle her på Streamingsiden

Seneste artikler