fbpx

Prop og Berta – Hør dem som lydbog


Prop og Berta – en lille, tyk mand og en talende ko. Dette makkerpar har i mange årtier været på fjollede eventyr og opdagelser i Bent Solhofs univers. I bogserien oplever de alt fra hekse og trolde til de mere genkendelige banker og bagere. 

Bøgerne er utroligt gode til de mindste og er bestemt en anbefaling værd. De seks bøger om Prop og Berta, med titlerne “Prop og Berta – Borgmesterkæden”, “Prop og Berta – Tryllenødden”, “Prop og Berta – Heksens bryllup”, “Prop og Berta – Den stjålne politibil”, “Prop og Berta og æggetyven” og “Prop og Berta i cirkus” kan du læse på Mofibo her.

Om bogen

I den første bog er den onde heks på spil – hun har fået fingre i borgmesterkæden og med den, kan hun bestemme alt. Men alt vil ikke gå som smurt for hende, for Prop og Berta har en plan. Berta kan nemlig bugtale og bruger det flittigt, da hun tages til fange af Heksen og Bukserysterbanden. 

Fortællingerne er ofte skøre og fjollede, men de varmer om hjertet og lader altid læsere lukke bogen med en feel-good fornemmelse. De er skønne til oplæsning og træning for mindre børn i alderen omkring 3-6 år. Når bøgerne oplæses af Bent Solhof ham selv på Mofibo varer de ca. 30 minutter hver. 

Bøgerne om Prop og Berta er baseret på fortællingerne om dem, som kunne høres på LP’er og kassettebånd i 1970’erne. De kan blandt andet også ses i stop-motion og som animationsfilm.

Om forfatteren

Bent Solhof er født i 1937 og voksede op i en provins til København. I 1963 afsluttede han sin uddannelse som pædagog og fik efterfølgende arbejde på et fritidshjem i Gladsaxe. Det var her historierne om Prop og Berta begyndte. 

Solhof og hans kollega begyndte nemlig at digte historier om den lille mand og hans ko. Da Bent blev træt af at læse de samme historier op, begyndte han at improvisere dem. Og det skulle vise sig at være et af hans store talenter. 

Rygterne om hans oplæsning og opdigtning blev hurtigt opdaget og han fik lov at improvisere fortællinger i Danmarks Radio. 

Fortællingerne er startet i en tid, hvor mange andre børnebøger og historier skulle have en dybere morale eller skulle være pædagogisk i en eller anden form. Det ville Bent Solhof ikke være med til og fortalte i stedet sine historier udelukkende som underholdning for børnene.  

Solhof fortsatte med at skrive og fortælle helt til sin død i 2016. Han blev 78 år gammel. 

Lyt med

Vil du høre flere søde og fjollede historier om Prop og Bertas eventyr, kan du høre lydbøgerne på Mofibo her. Det er helt gratis de første 14 dage – herefter er det 129kr./måned.

Melanie

Lad mig bare sige, at streaming er en uundværlig del af min hverdag. Podcasts til togturene, musik under opvasken og ikke mindst film eller serier til aftenerne. Ellers er der kun tilbage at sige, at jeg altid har været meget kreativt anlagt og derfor har brugt maaange timer med en blyant i hånden, hvilket ligger til grund for min rolle her på Streamingsiden

Seneste artikler