fbpx

Normale mennesker af Sally Rooney – Lydbog af bestselleren


Normale mennesker” – den prisvindende kærlighedsroman om, hvor ubetydelig resten af verden kan være, når man er opslugt af et andet menneskes tilstedeværelse. Det er den følelse både Marianne og Connell – hovedpersonerne i bogen – har. 

Det er en bog som sætter tanker og følelser i gang hos læseren, og er perfekt, hvis man er en sucker for romantiske, men tragiske kærlighedshistorier. Du kan give den et lyt på Mofibo her, hvor du kan høre den gratis i 14 dage.

Om bogen

Marianne kommer fra en velhavende familie, og bor i et stort, fint hus. Hun er intelligent, men er en enspænder, som af erfaring helst holder sig fra andre mennesker. Mariannes familie har en rengøringsdame til at passe huset. Det er Connells mor. Connell er en klassisk “sports jock”, som hænger ud med de seje gutter. Han er selvsikker, men står ikke i front. 

I takt med at læseren introduceres til deres romance, lærer man begge karakterer at kende – man forstår deres usikkerheden og begrænsninger. En dag skal Connell hente sin mor hos Marianne og de får chancen for at tale sammen. Hvor de to før havde undgået hinanden i skolen, udveksler de nu få ord, når de støder på hinanden Få ord bliver til flere, og dén samtale i Mariannes køkken bliver starten på en dyb og kompliceret kærlighedshistorie. 

Men én ting er sikker: Marianne og Connell udvikler noget så dybt og forstående, så nuanceret, at de ikke engang selv forstår det. 

Normale mennesker” er en roman om, hvor kompliceret kærlighed kan være samtidig med at være fuldstændigt ubesværet og naturlig. Den handler om, hvordan tidens tand skiller os ad og hvor svært det kan være samtidig med, at skæbnen har andre planer for dem.

Det er en pageturner og man kan ikke andet end at elske karaktererne. Som læser ser man situationen udefra og kan til tider sukke af Marianne og Connell – andre gange græder man af empati. 

Om forfatteren

Sally Rooney er født i 1991 i Vestirland. Hun har læst engelsk på Trinity College i Dublin, og senere begyndte hun en overbygning i politik. Det fortrød hun dog hurtigt og tog i stedet en kandidatgrad i amerikansk litteratur. 

Hun har altid nydt at skrive og havde allerede som 15-årig skrevet sin første roman, som hun dog ikke selv var tilfreds med. Siden 2014 har hun sideløbende med universitetsstudierne skrevet på flere romaner, men specielt én var hun særligt begejstret for – nemlig “Samtaler med venner”. Den blev udgivet i 2017 og skulle hurtigt vise sig at blive et hit. Bogen førte hende bl.a. til prisen for Europas bedste studerende debattør i 2018. 

I 2018 udgav hun sin anden roman “Normale mennesker”, som – allerede inden sin udgivelse – blev taget i betragtning som kandidat til Man Booker Prize i 2018, og som TV-serie på BBC. Serien “Normal people” udkom i 2020.

Lyt med

Vil du lytte til Sally Rooneys forførende roman, kan du gå ind på Mofibo her. På siden kan du også finde hendes debutroman, “Samtaler med venner”, på både dansk og engelsk. Du har 14 dage til at lytte til dem og andre bøger helt gratis, hvorefter abonnementet koster 129kr./måned. God fornøjelse!

Melanie

Lad mig bare sige, at streaming er en uundværlig del af min hverdag. Podcasts til togturene, musik under opvasken og ikke mindst film eller serier til aftenerne. Ellers er der kun tilbage at sige, at jeg altid har været meget kreativt anlagt og derfor har brugt maaange timer med en blyant i hånden, hvilket ligger til grund for min rolle her på Streamingsiden

Seneste artikler