fbpx

NFL – Streaming af det bedste amerikanske fodbold


National Football League – eller NFL, som de fleste nok kalder det, er den største og bedste liga indenfor amerikansk fodbold.Sæsonen starter i september og slutter i februar, hvor en af verdens største TV-begivenheder finder sted. Sæsonen afsluttes nemlig ved, at de sidste to hold mødes i finalen, som hedder Super Bowl. Det er vinderen af NFC (National Football Conference) og vinderen af AFC (American Football Conference) som mødes, for at se, hvem der vinder Vince Lombardi-trofæet, man kun får, ved at vinde Super Bowl

Du kan se NFL hos TV3 og Viaplay, der har rettighederne til kampene i Danmark. Du kan komme til Viaplay ved at trykke lige her. Du skal oprette dig med Viaplay Sport eller Viaplay Total for at kunne se kampene fra den amerikanske football liga. 

Historien om NFL

NFL blev grundlagt for 100 år siden i 1920, hvor American Professional Football Association (APFA) stod bag. To år senere blev foreningen bag NFL omdøbt til National Football League og deraf navnet NFL. 

Til at starte med spillede alle mod alle og så var vinderen den, som havde fået flest point. Men i 1933 begyndte man at have et slutspil og kulminerede i NFL Championship Game indtil 1966. Her smeltede de to organisationer NFL og AFL sammen og den første Super Bowl blev afholdt i 1967, for at afgøre om det var vinderen af NFL eller AFL der var den bedste i hele USA.

Siden 1970 har der hvert år været afholdt Super Bowl og amerikansk fodbold har det højeste tilskuertal i USA på tværs af alle sportsgrene, med et gennemsnit på 67.591 tilskuere. Amerikansk fodbold er også den mest populære sportsgren i USA og Super Bowl er en af de største TV begivenheder i verden hver eneste år.

Det hold, der har vundet Super Bowl trofæet flest gange er Green Bay Packers fra staten Wisconsin. De har vundet hele ni gange, da det kun var NFL uden AFL og vundet Vince Lombardi-trofæet og Super Bowl fire gange.

Hvis vi kun kigger på sejre efter sammenslutningen af NFL og AFL, så har både Pittsburgh Steelers fra staten Pennsylvania og New England Patriots fra staten Massachusetts begge fundet trofæet seks gange

Sæsonen 2020/2021

Sæsonen 2020/2021 bliver en speciel sæson, for da Super Bowl LIV blev afviklet i februar måned 2020, så havde verden kun set starten af corona-pandemien, som sidenhen har spredt sig til resten af verden.

Alle hold har været underlagt de stramme krav fra sundhedsmyndighederne og de har ikke haft den optimale optakt. Derfor kan de normale storhold mangle fokus, fordi de ikke har været samlet i opstarten og de små hold kan overraske, hvis de har passet deres hjemmetræning. 

Sidste års vinder Kansas City Chiefs er også i år en af favoritterne til at vinde Vince Lombardi-trofæet, men sidste års taber af Super Bowl San Francisco 49ers er ikke blandt de største favoritter til at vinde Super Bowl LV. Det er Baltimore Ravens derimod. De var også en af de store favoritter sidste sæson, men skuffede fælt i kvartfinalen, hvor de tabte 28-12 til Tennessee Titans, fordi holdet gik helt i stå i tredje quarter

Som outsidere til Super Bowl trofæet er Tampa Bay Buccaneers fra staten Florida, New Orleans Saints fra staten Louisiana og Dallas Cowboys fra staten Texas. Men NFL er kendt for at overraske og specielt i playoffs, hvor vi så sidste år, hvordan storfavoritterne fra Baltimore Ravens spillede en dårlig halvleg og derfor røg ud i kvartfinalen. 

Hvor og hvornår kan jeg se NFL?

NFL starter fredag d. 11. september 2020, hvor Kansas City Chiefs møder Houston Texans. Kampen spilles natten til lørdag kl. 2.20, hvilket er normale tidspunkter for NFL. Næsten alle kampe i NFL spilles i USA og derfor spilles de fleste kampe også om aftenen og om natten. 

Som fodbold i Europa, er NFL også begyndt at sprede deres kampe ud over ugen. Derfor kan man se amerikansk fodbold fra den bedste liga næsten alle dage på ugen. TV3 kanalerne og Viaplay sender ca. seks kampe om ugen, hvor der er danske kommentatorer på. Du kan oprette dig hos Viaplay med deres Viaplay Total eller Viaplay Sport og få adgang til alle kampene, som sendes i dansk TV.

Hvis du ikke kan få nok af NFL eller gerne vil se kampene med amerikanske kommentatorer, så kan du se alle kampe fra NFL ved at købe en NFL Gamepass. Det kan du købe for 1.845 kr. og så får du adgang til alt, hvad NFL har at tilbyde. Du kan købe NFL Gamepass lige her.  

Det vil du ikke gå glip af

Den første kamp i sæsonen er altid speciel, for kampen er længe ventet og har ekstra mange tilskuere bag tv-skærmene. Kampen kan samtidig give et fingerpeg om, hvorvidt styrkeforholdet mellem holdene stadig er intakte, eller om corona-pausen har ændret på magtforholdet.

Vores anbefalinger

Vores absolutte største anbefaling er, at du skal se NFL Super Bowl LV. Kampen spilles søndag d. 7. februar 2021 på Raymond James Stadium i byen Tampa i staten Florida, USA. Kampen plejer at starte omkring kl. 01 natten til søndag dansk tid, men det kan ændrer sig på grund af den kæmpe begivenhed det er. 

Super Bowl er en af verdens største tv begivenheder og det synes vi også du skal opleve. Jeg har selv set de seneste 7 Super Bowl i tv’et og jeg har ikke fortrudt det en eneste gang. Godt nok er man lidt træt mandag morgen, når hverdagen melder sig, men Super Bowl giver altid en fantastisk kamp.

Super Bowl har også et halftime show, hvor nogle af de største musikalske stjerner giver et forrygende show. Det var her, at Justin Timberlake rev brystet frem på Janet Jackson i 2004, hvor det blev sendt direkte ud til et måbende publikum og fik et stort efterspil i USA.

Hvis du ikke er til nattekampene, så er der altid en tidlig kamp, der slutter kl. 22 dansk tid søndag aften. Her kan de fleste være med. Denne kamp bliver altid sendt på TV3 kanalerne og på Viaplay Sport og Viaplay Total.

Find streaming af meget andet her på Streamingsiden

Vi elsker streaming i alle former. Derfor har vi meget andet at byde på. Ud over at give det bedste overblik over streaming af sporten og hvor du kan se det, så har vi også meget andet godt indhold. 

Vi har blandt andet skrevet bunkevis af anmeldelser om de bedste lydbøger og vi har lavet den ultimative guide til gratis streaming og hvor du finder det henne. Hvis du vil læse vores guide til gratis streaming, så kan du trykke lige her.

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler