fbpx

Mørkeland – En spændende krimilydbog af Niels Krause-Kjær


Mørkeland er en satirisk og politisk højaktuel krimi som giver læseren et skræmmende og dystopisk billede af politiske intriger og demokratisk forfald i Danmark.

Ulrik Torp er tilbage. Journalisten som er kendt fra “Kongekabalen” er sat på endnu en politisk mission. Denne gang i et politisk spil om samfund og demokrati, sjusk og manipulation med stemmetal i et folketingsvalg.

Du kan finde “Mørkeland” af Niels Krause-Kjær lige her på Mofibo. Du kan lytte helt gratis, for de første 14 dage er uden omkostninger, herefter koster det 129,- pr/md.

Om bogen

Ulrik Torp som er kendt fra ”Kongekabalen” er tilbage. Ulrik er nu midt i 50’erne og har været på kontanthjælp, siden han blev afskediget ved en sparerunde på Dagbladet.

Han er ikke den, han plejede at være. Han har fået frarøvet sig sin journalistidentitet og ikke nok med det, så er han privat liv også i krise.

En uventet chance opstår, og Torp får muligheden for at vende tilbage til sin gamle arbejdsplads. Denne gang som praktikant. Ikke hvad han ønskede, men man må tage, hvad man kan få.

Denne gang skal Ulrik Torp ikke tage sig at de politiske artikler, men i stedet være medhjælper i en anden afdeling. Problemet er bare, at folketingsvalget er lige om hjørnet, og alt og alle er optaget af dette.

Torp bliver sat på en undersøgelse om et mord på en ung fuldmægtig inde fra Indenrigsministeriet. Politiet har ingen mistænkte eller forklaring på hvorfor og hvad der er sket.

Ulrik Torp og den unge journalist Simon bevæger sig derfor ud i et politisk mørkeland for at løse mordet på den fuldmægtige. De kommer på sporet af mulig manipulation af stemmetal fra folketingsvalget og pludselig tegner der sig et sammenhæng mellem mord og manipulation med stemmetal.

Selvom Torp ikke var sat på nogen decideret politisk opgave, fører Ulrik Torps research ham i direkte kurs mod tidligere politikere og topembedsfolk.

Med forskellige syn på samfund og demokrati, opdager Torp forskellige agendaer for forvaring af disse. Ikke alle agendaer er lige etisk korrekte.

Lyt til Niels Krause-Kjærs fortælling “Mørkeland” lige her.

Om forfatteren

Niels Krause-Kjær er en dansk journalist, forfatter og politisk kommentator.

I 2000 debuterede Niels Krause-Kjær som forfatter med den politiske krimi “Kongekabale“. I 2004 blev bogen indspillet som film og blevet taget imod med åbne arme og mange kritiske sind.

Niels Krause-Kjær er kendt for hans til tider rimelig provokerende udtalelser. Længe har han haft et horn i siden på den konservative Lene Espersen, og det lader ham ikke være gemt for offentlig skue.

Hans politiske virke er ikke bare ved provokerende hentydninger til andre politikere. Niels Krause-Kjær har nemlig været kommentator og blogindlægger hos Berlingske tidende, samt vært for sit eget DR1 program “Krause på tværs”.

Niel Kruse-Kjær har siden 2014 været vært for DR2 programmet “Deadline”.

Du kan lytte til andre bøger af Niels Krause-Kjær lige her på Mofibo.

Lyt med

Lyt med når Ulrik Torp igen kommer på færden på politisk ukorrekthed, og bliv fanget at Niels Krause-Kjærs forbløffende korrekte vendinger, og skræmmende akkurate bemærkninger i lydbogen “Mørkeland” lige her på Mofibo.

Du kan oprette dig ganske gratis – herefter koster det 129,- pr/md.

Opret dig lige her, og rigtig god lyttelyst.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler