fbpx

Lydbøger på engelsk – Guide til de bedste i 2021


Vil du gerne udforske dit engelsk sprogbrug, eller synes du, de danske oversættelser nogen gange rammer lidt ved siden af, så læs med her.

Denne artikel giver dig et indblik i hvor og hvilke bøger, du kan lytte til på engelsk. Du bliver introduceret til genre lige fra dystopiske science-fiction universer til romanstiske komedier, fantasy og kriminelle underverdener.

Alle bøgerne, som bliver præsenteret, i denne artikel, kan du finde på BookBeat. BookBeat er en lyd- og E-bogs streamingtjeneste som udbyder bøger til en fabelagtig pris.

For bare 79,- i måneden kan du lytte til over 100.000 bøger og med mange fede kategorier kan du lytte til lige det, du har lyst til.

Hvis du gerne vil prøve BookBeat af, kan du starte et abonnement i 14 dage – det er ganske gratis og helt uden binding.

Du kan oprette dig på BookBeat lige her.

De bedste bøger på Engelsk

Positive – Sci-fi

Alle kan være postive.

Positive - David Wellington - Ljudbok - BookBeat

Men måske ikke I den forstand du ville tro. Det store plustegn tatoveret på Finnegans hånd, viser omverdenen at han er positiv. Positiv med en farlig virus.

Hvornår det skal være kan zombie-virusset eksplodere i hans krop og gøre ham til et urationelt og hungrende monster.

Hans eneste chance for at overleve og få et normalt liv er, ved at blive på det opholdssted, som er egnet de positive.

Hvis han når til hans 21-års fødselsdag uden uheld, vil han være rask. Virusset har nemlig en inkubationstid på to år. Indtil da, må Finnegan holde sig adskilt fra alle de, som endnu ikke er blevet smittet.

En dag kommer en militærvogn for at transportere nogle af de inficerede. Vognen bliver angrebet og Finnegan bliver separeret fra resten af gruppen. Han må nu må en farlig rejse gennem et transformeret og mørk USA, en rejse fyldt med helte, fjender og ikke mindst klaser af zombier.

Selvom af zombierne er alle vegne, må Finnegan indse, at den virkelige fjende, faktisk at hans medmennesker.

Denne bestseller er skrevet af David Wellington og er et godt miks mellem Mad Max og zombie-filmene World war Z og I Am Legend. Historien har det hele, lige fra fede karakterer, til eksplosiv action og fangetagende øjeblikke.

Positive er den ultimative zombie-fortælling, som godt kunne ende med at blive vor tids zombi-historie. Lyt med på BookBeat lige her, og mærk spændingen stige over alle parametre.

The house share – Thriller

The House Share - Kate Helm - Lydbog - BookBeat

Immi har det perfekte hjem, eller det tænker hun, i hvert fald hun har. En lækker luksuslejlighed med fælles tagterrasse, morgen yoga og så er lejligheden udbudt til en fordelagtig pris, selvom at den er placeret lige i midten af London.

’The Dye Factory’ står bag disse lækre lejligheder. Lejlighederne er designet til ‘co-living’ og skal bekæmpe ensomhed i store byer, som London.

Kort efter at Immi flytter ind i drømmelejligheden, begynder det at gå op for hende, at det måske ikke er helt perfekt alligevel. Ingen i komplekset ved hvad firmaet ’The Dye Factory’ er, og hvad det er for et multimillion punds projekt, de har gang i.

Ikke nok med uvisheden bag projektet, så går det også op for Immi, at hendes naboer går rundt med skrækkelige hemmeligheder.

En række pranks sætter gang i utrygheden i bofællesskabet, og hele situation begynder så småt at eskalerer. Immi står kun tilbage med spørgsmål. Der er dog en ting hun ved; hvis hun bliver i denne gruppe af fremmede, kan hun ikke forblive I sikkerhed.

Du kan komme med ind i bofællesskabet sammen med Immi, og mærke hvordan pulsen stiger, i takt med at sandhederne kommer frem på bordet. Lyt med på BookBeat lige her.

Lethal white – krimi

Lethal White - Robert Galbraith - Äänikirja - BookBeat

Da Billy, en ung og problematisk dreng, kommer til privatdetektiv Cormoran Strikes kontor for at spørge om hjælp, bliver Strike efterladt med en dyb forstyrrende følelse. Billy spørger om ikke Strike kan hjælpe med at efterforske en sag, som Billy mener, han overværede som barn.

Men selvom Billy tydeligvis er mental ustabil og ikke husker fundamentale detaljer, er det noget omkring hans historie, som rammer Strike.

Strike prøver at finde hoved og hale i Billys historie, men før han ser sig om, er Billy stukket af.

Strike og Robin Ellacott – Strikes tidligere assistent, nu partner – bliver sendt afsted på løse spor. Sporene sender dem gennem de mørke undergader i London, ind til hemmelige dele at Parliament og frem til smukke, men dystre villaer langt ude på landet.

Gennem en labyrint af en efterforskning, tager Strikes liv en drejning. Hans nyfundne rolle som kendt privatdetektiv gør, at han ikke længere kan gemme sig ‘behind the scenes’, som han før har gjort. Det bliver derfor endnu sværere at løse efterforskning,

Tag med privatdetektiv Strike og hans partner Robin på en spændende rejse gennem Londons gader i første del af bogserien Lethal white lige her på BookBeat.

Perfect prey – Krimi

Perfect Prey - Helen Fields - Audiobook - BookBeat

Midt i en rock festival bliver en velgørenhedsarbejder myrdet på brutal vis. Manden bliver snittet direkte gennem maven, og dør få minutter efter.

Ingen har set noget, selvom mordet foregik blandt tusinde af rockfans.

Ugen efter, bliver liget af en folkeskolelærer fundet i en container. Kvinden er kvalt i hendes eget uld tørklæde. D.I. Ava Turner og D.I Luc Callanach bliver sendt på opgaven, men de har ingen spor og ingen motiver. De står på bar bund.

En dag begynder ord at komme til syne på byens bygninger. Ordene beskriver de enkelte ofre, men det er først senere, at de to efterforskere opdager, at ordene er skrevet før ofrene er blevet myrdet.

D.I. Turne og D.I. Callanach skal nu gennemskue ordenes betydninger og finde annonceringen af det næste offer. Mon de når det, og redder et uskyldigt liv?

Det kan du lytte mere om lige her på BookBeat. Perfect prey er anden bind i krimiserien om D.I. Callanach, resten af bogserien er også at finde på BookBeat.

The Last Anniversary – Romantik

The Last Anniversary - Liane Moriarty - Ljudbok - BookBeat

Familiehemmeligheder bliver røbet, det første kys forråder, et ægteskab bliver testet og et mysterium bliver løst. Alt dette sker på en ekstraordinær nat i The Last Anniversary.

Sophie Honeywell har altid gået med tanken om. Thomas Gordon mon var hendes ’the one that got away’.

Han er den perfekte kæreste. På dagen hvor han ville spørge hende om ægteskab, slår hun hans hjerte i tusinde stykker.

Et år senere er han blevet gift med hans agent, mens Sophie stadig er single.

Thomas kommer dog tilbage i Sophies liv, da Sophie pludselig arver hendes tante Connies hus på Scribbly Gum Island – hjemmet som er kendt for sit uløste mysterium om Munro Baby.

Sophie flytter ind på øen og nu begynder hendes nye liv, som en del af en ualmindelig familie, hvor sandheder bygges op den ene løgn efter den anden.

I denne utraditionelle familie er der Grace, en smuk ung mor som panisk planlægger en flugt fra hendes ellers perfekte liv. Margie, en afslappet husmor, som har lavet en pagt med en fremmed. Til sidst er det tante Rose, som undrer sig over, om ikke det er tid til, at hun tager sine egne beslutninger.

I takt med at Sophies liv bliver mere og mere kompliceret, opdager hun at man lige så godt kan lade være med at vente på sin ’happy ending’, og i stedet lave sin egen.

The Last Anniversary er en spændende romantisk komedie, som med sin humoristiske tilgang formår at fange læseren. Du kan lytte til The Last Anniversary lige her på BookBeat.

Fantasybøger på engelsk

Fantasy-genren udgør en stor det af den engelske litteratur, som er at finde på BookBeat. Herunder bliver du guidet i hvilke engelske fantasybøger, du skal holde udkig efter.

Game of Thrones – George R.R. Martin

A Game of Thrones - George R.R. Martin - Audiobook - BookBeat

Død og ødelæggelse, magt og korruption, sex og overnaturlige kræfter.
Blot få ord som nogenlunde kan beskrive hit bogserien, som vi i daglig tale kender som Game of Thrones.

Kæmpe hittet A song of ice and fire er at finde som knivskarpe lydbøger på BookBeat.

Hvis du gerne vil vide mere om bøgerne bag HBO successerien, kan du læse artiklen Game of Thrones – Lyt til de verdenskendte bøger.

Ellers kan du hoppe ind på BookBeat her, og starte din rejse gennem Westeros’ land.

Harry Potter – J. K. Rowling

Harry Potter and the Half-Blood Prince - J.K. Rowling - Audiobook - BookBeat

Hop ind på BookBeat og lyt til J. K. Rowling fortryllende univers. Her er hele Harry Potter-serien at finde på Engelsk.

Hvis du gerne vil vide mere om Harry Potter, før du hopper på toget på perron 9 3/4, så læs artiklen her.

Hvis du ellers er klar til 127 timers magisk og fortryllende læseri, så smut ind på BookBeat lige her, og lyt til at bøgerne + spin-off bøger som Fantastic Beasts – and where to find them eller Quidditch through the ages.

Daughter of the Empire – Raymond E. Feist

Daughter of the Empire - Raymond E. Feist - Audiobook - BookBeat

Denne verdensomspændte Empire-fortælling er første del af Empire-serien, som består af tre dele. Bøgerne lader dig drage ind i Kelewans mystiske og eksotiske univers.

Bøgerne omhandler Mara, det yngste barn i den oldgamle og adle familie Acoma. Mara er ved at tage hendes plads som personlig tjener for gudinden Lashima, men da hun hører at hendes far og bror er omgået ved døden i krig, ændres der på begivenhederne.

Der er noget på færde. Maras familie er blevet snigmyrdet og Mara er den næste i rækken.

Bøgerne taler for sig selv, så hop hellere ind på BookBeat og gå i fordybelse i Maras verden. Du finder bogserien lige her.

Lyt med

Det er svært at definere hvad den bedste bog er, i det alle har sine egne præferencer. Men med BookBeat får du en helt koloenorm database med alle tidens største bøger, så du med sikkerhed kan finde den bog, du syntes er den bedste.

Du kan oprette dig som abonnent helt gratis, og så får du samtidig 14 dages fri benyttelse. Efter de 14 dage, koster et abonnement hos BookBeat 79,- pr/md.

Rigtig god lyttelyst.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler