fbpx

Lydbogen ”Skammerens datter” af Lene Kaaberbøl


I denne artikel får du et indblik i Lene Kaaberbøls eventyrlige univers hvor Dina, datter af skammeren Melussina, kæmper for retfærdighed i en middelalderlignende tid.

Bogen er fængende og er efterhånden blevet lidt af en nyklassiker i dansk børne- og unge litteratur. 

“Skammerens datter” er blevet oversat til adskillige sprog og udgivet i flere europæiske såvel som nordamerikanske lande. På verdensplan har bogen og bogserien om Dina solgt mere end en million eksemplarer.

Lyt til “Skammerens datter” som lydbog på Mofibo – helt gratis. Du får nemlig de første 14 dage fri, herefter 129,- pr/md. Du kan finde lydbogen lige her.

Om bogen

”Skammerens datter” handler om den unge Dina, som til sin store ærgrelse har arvet sin mors magiske evner. Hun kan nemlig se direkte ind i sine medmenneskers sjæle og se hvad de skammer sig over. Hendes mor mener hendes evner er en gave, men det er Dina dybt uenig i. 

Med besiddelse af denne evne tør ingen være venner med Dina, men da Dina og hendes mor bliver hentet til fyrsteborgen Dunark, for at opklare mordet på fyrsten, bliver Dinas liv ændret for altid.

Alle beviser peger på, at fyrstesønnen er skyld i mordet på sin far fyrsten, men skammen er ikke at finde i hans sjæl og Dinas mor bliver taget til fange for ulydighed.

Dina skal nu på en søgen efter den sande morder. Gennem en ikke ufarlig færden bekæmper Dina frygtindgydende drager, mørk magi og sætter sit liv på spil, for at få sin mor fri og finde retfærdighed i en ellers hæsblæsende og korrupt tid.

”Skammerens datter” er den første af fire bøger i serien om Dina, som udover inkludere ”Skammertegnet”, ”Slangens gave” og ”Skammer krigen”.

I 2012 blev bogen lavet som musical og i 2015 blev ”Skammerens datter” filmatiseret og fik skrabet sig hele fem Robertpriser med sig hjem.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Dinas hæsblæsende eventyr, så er lydbogen ”Skammerens datter” et anbefalingsværdigt besøg.

Om forfatteren

Lene Kaaberbøl er en prisvindende dansk fantasy forfatter der i en alder af bare 15 år udgav sin første bog. Sidenhen er Lene blevet en anerkendt og respekteret forfatter i det danske bogmarked.

Hun har har udgivet over 40 bøger, hvori der er 8 bogserier, og så er hun masterminded bag succesjulekalenderen “Jul i Valhal”.

Med inspiration fra Tolkiens fantasiverden river Lene Kaaberbøl læseren med ind i en verden langt fra den virkelige.

Men med problemstillinger fra den virkelig verden, sætter Lene Kaaberbøl fokus på det ikke at være en del af et fællesskab og sætter ofte det gode op mod det onde for at skabe retfærdighed.

Du kan finde andre af Lenes fantasybøger enten som lyd- eller E-bog lige her på Mofibo.

Lyt med

Er du til Harry Potters magiske verden eller opslugt af Tolkiens enestående fortællinger, så er Lene Kaaberbøls universer lige noget for dig. Fortællingen om Dina, ville være en god start på et begivenhedsrigt besøg i fantasy-verdenen omkring fyrsteborgen Durkan.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du høre lydbogen hos Mofibo. De første 14 dage er gratis, hvorefter der vil der være en månedlig pris på 129,- kr/md. Du finder lydbogen lige her.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler