fbpx

Lydbog – Kunsten at være fucking ligeglad af Mark Manson


Er du også træt af alt den snak om, at vi skal elske os selv og at vi skal se verden, som et problemfrit sted – at roden til problemerne ligger hos os selv? Ja, det er Mark Manson også. Derfor har han sat sig for, at give de, der har brug for det, en anden form for selvhjælp – ja, nærmest en antiselvhjælpsbog. Ifølge Manson skal vi lære at acceptere at verden er et ulideligt – for vi kan ikke ændre på det.

Er du enig? Eller totalt uenig? Om du hælder mest til det ene eller det andet, kan Mark Mansons bog åbne dine øjne for en ny og mere afskrivende måde at se verden på. Du kan høre den på Mofibo her.

Om bogen

En selvhjælpsbog om ikke at læse selvhjælpsbøger. Det er en bog, som lærer dig, at livet ikke handler om at overkomme sine problemer, men at lære at leve med dem. Det samme gælder fejl – man skal ikke undgå at begå fejl, men man skal blive bedre til at begå fejl og lære af dem. At man ikke skal være bange for at gå glip af noget eller mangle viden, men snarere være tilfreds med ikke at kende den viden. 

Hans fokus ligger med andre ord i at lære at overleve i elendighed. Alt er svært og surt nogle gange – men det er også okay. For vi er alle mennesker. I stedet for at blive stresset over problemerne, skal man lære at værdsætte dem. De vil altid være der – så hvorfor ikke bare acceptere dem og komme videre?

Bogen giver et godt indblik i hvordan man skal lære at undgå at bekymre sig om ting, som man alligevel ikke kan kontrollere, og i stedet bekymre sig om de ting, som rent faktisk betyder noget.

Den er skrevet i 2018 og kan læses på Mofibo her.

Om forfatteren

Mark Manson er en amerikansk blogger, forfatter og iværksætter fra 1984, hvis primære mål er at give “Råd om personlig udvikling, som ikke stinker”. På sin blog skriver han bl.a. om dating, kultur og hans livsfilosofi og -anskuelse, der går på, at man ikke kan være perfekt. At det er tåbeligt at fokusere på at føle sig tilfreds med sig selv og ophøjet i forhold til verden. 

Hans råd er således pragmatiske og baseret på videnskaben – som han selv siger, “non-bullshitty”. Denne måde at anskue livet er af mange blevet udskældt, men det er netop derfor den er vigtig, mener Manson.

Manson har skrevet flere end 150 artikler, som bl.a. er udgivet af CNN og BBC News, og 4 bøger – “Kunsten at være fucking ligeglad”, “Models: Attract Women Through Honesty”, “Love is not enough” og “Alt er fucked”. Derudover er han stifter af og CEO for Infinity Squared Media LLC.

Lyt med

Har du brug for en selvhjælpsbog, som ikke sætter urealistiske krav, kan du lytte med her, når Thomas Gulstad læser Mark Mansons prisvindende roman op. Du kan høre denne og hans anden bog på Mofibo i 14 dage gratis, hvorefter det koster 129kr./måned.

Melanie

Lad mig bare sige, at streaming er en uundværlig del af min hverdag. Podcasts til togturene, musik under opvasken og ikke mindst film eller serier til aftenerne. Ellers er der kun tilbage at sige, at jeg altid har været meget kreativt anlagt og derfor har brugt maaange timer med en blyant i hånden, hvilket ligger til grund for min rolle her på Streamingsiden

Seneste artikler