fbpx

Lydbog – “Hvor flodkrebsene synger” af Delia Owens


I denne artikel vil vi skrive om den internationale bestseller “Hvor flodkrebsene synger” der er skrevet af Delia Owens. Til daglig er hun zoolog og bogen er hendes debutroman. Og hvilken en.

Bogen er en rigtig tåreperser, hvor man virkelig kommer hele ens følelsesregister igennem. Samtidig er bogen utrolig spændende og rammer direkte ned i fordommene der er i nutidens USA.

Lyt til denne spændende lydbog helt gratis hos Mofibo. De første 14 dage er gratis – herefter 129 kr./md. Du kan høre bogen som lydbog ved at trykke lige her

Om bogen

Hvor flodkrebsene synger” handler om pigen Kye Clark, der bor ude i marsken og bliver kaldt “Markspigen”. Historien foregår i 1950’ernes USA, hvor Kye Clark bor i en lille hytte ved sumpskoven tæt på North Carolinas kyst. Hun har fire ældre søskende, en mor og en voldelig far. En efter en forlader de andre børn og hendes mor sumphytten, da de ikke kan holde den voldelige far ud. 

Det bringer Kye Clark alene med sin voldelige far og da han en dag forsvinder, bliver Kye Clarks liv en ensom kamp om overlevelse. Kampen bliver ikke lettere af byens foragt for de fattige folk fra sumpområderne. Kye starter i skole i den lokale landsby, men når kun en enkelt dag, hvor hun møder ind med bare fødder og snusket tøj. Hun bliver med det samme mobbeoffer nr. 1 og skal høre på de andre børns hån og tilråb. 

Men indeunder det snuskede ydre gemmer der sig en meget følsom og intelligent pige, der har overlevet ude i sumpen helt alene. I sumpen er hun blevet venner med måger og har lært om verdens gang gennem tegnene i sandet i sumpen. 

Men i takt med at Kye bliver ældre, så melder der sig også en længsel. En længsel efter at være elsket og elske igen. To drenge opdager Kye og synes hun er gudesmuk og hun begynder på et mere voksent kapitel i hendes liv.

Mit i hendes glæde, sker der noget, som ændrer hendes liv totalt. Den lokale Casanova bliver fundet dræbt udenfor byen og med det samme peger pilen mod Kye, som de lokale mistænker som morder.

Bogen har været en kæmpe succes – ikke mindst i USA. Her lå “Hvor flodkrebsene synger” nr. 1 i hele 25 uger på New York Times Fiktion Bestsellerliste. Også over hele Europa har bogen været en bragende succes. Det gælder også i Danmark.

Om forfatteren

Som nævnt tidligere er “Hvor flodkrebsene synger” Delia Owens debutroman. Hun er til dagligt zoolog og derfor er hendes evne til at skrive bøger ikke helt ny. Hun har nemlig skrevet tre erindringsbøger med sin mand. De hedder Cry of the Kalahari, The Eye of the Elephant og Secrets of the Savanna og er alle tre omhandlende dyr på savannen.

Lyt med

Hvis du vil lytte til en debutroman der giver tårer i øjnene, så lyt til denne lydbog fra Delia Owens. Du kan høre lydbogen hos Mofibo – helt gratis i 14 dage. Herefter 129 kr./md. Du kan lytte gratis til lydbogen ved at trykke her

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler