fbpx

Lydbog – “Det hele handler ikke om dig” af Niels Overgaard


I denne artikel vil vi skrive om den populære bog “Det hele handler ikke om dig”. Bogen er  skrevet af Niels Overgaard og målet med bogen er, at vi skal tage et skridt tilbage og se hvordan vi lever vores liv. Alt for mange i den vestlige verden går ned med stress og får alle mulige andre sygdomme af det pres og den kultur vi har. 

Niels Overgaard bruger den stoiske filosofi til at sætte tingene i relief og giver hans bud på, hvad der kan gøres anderledes, for at vi igen får glæden tilbage og ikke bliver syge af stress.

Lyt til denne spændende lydbog helt gratis hos Mofibo. De første 14 dage er gratis – herefter 129 kr./md. Du kan høre bogen som lydbog ved at trykke lige her

Om bogen

Bogen lægger op til, at vi i den vestlige verden aldrig har haft så megen rigdom og flere muligheder vi kan vælge imellem. Men samtidig har vi over et rekordstort antal mennesker, der går ned med stress, angst og depressioner. Hvorfor bliver vi syge? Og har det noget at gøre med de muligheder vi får at vælge imellem?

Tidligere generationer har kæmpet hårdt for at overleve, men den kamp er for længst overstået og vi står nu mere og kæmper med at realisere os selv. Hvilken vej skal jeg vælge? Hvordan vælger jeg det rigtige? Vil jeg blive mere lykkelig, hvis jeg valgte en anden vej? Det moderne liv har så mange muligheder, men hvordan vælger man rigtigt?

Forfatteren Niels Overgaard besvarer spørgsmålene ved hjælp af den stoiske filosofi, der ellers er mere end 2000 år gammel. Kan denne filosofi, der har hjulpet mennesker med fangelejre og paladsintriger, også bruges i det moderne liv i den vestlige del af verden?

I “Det hele handler ikke om dig” bruger Niels Overgaard den stoiske filosofi, men det gør ikke bogen kedelig. Forklaringerne og svarene på spørgsmålene er både underholdende og provokerende, hvor det hele bliver forklaret på en jordnær måde.

I bogen kommer Niels Overgaard også med mit egne opdaterede versioner af de gamle dyder som disciplin, selvbeherskelse og visdom til nutiden. I bogen vil du også blive klogere på, hvordan du kan bruge de klassiske dyder til at håndtere de moderne udfordringer i smartphones, sociale medier, arbejdsliv og terrorfrygten.

Efter du har lyttet til bogen burde du bedre kunne finde frihed, sindsro og en mening med det hele. Men bogen er provokerende, så du skal ikke forvente, at du ikke kommer til at føle dig ramt på nogle punkter.

Niels Overgaard giver også eksempler fra hans eget liv, hvor han i dag prøver at bruge den stoiske filosofi til at leve livet. Både i arbejdslivet og i privaten.

Om forfatteren

Niels Overgaard har mange kasketter på. Han er både forfatter, journalist og kommunikationschef for pensionsselskabet PFA, hvor han tidligere også har været ansat hos Marsteller og Danske Bank. 

“Det hele handler ikke om dig” er første gang Niels Overgaard udgiver en bog alene. Han har skrevet en bog tidligere med Søren Dybdal der hedder “Få styr på tingene – og bliv mere effektiv”.

Lyt med

Hvis du vil lytte til en bog, der giver stof til eftertanke, så lyt til denne lydbog fra Niels Overgaard. Du kan høre lydbogen hos Mofibo – helt gratis i 14 dage. Herefter 129 kr./md. Du kan lytte gratis til lydbogen ved at trykke her

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler