fbpx

Kultfilmen Ternet Ninja – nu som lydbog


Ja, du læste rigtigt! Nu kan du nemlig høre den succesrige børne- og ungdomsbog om drenge, bøller og en ninja på mordmission læst op af forfatteren, Anders “Anden” Matthesen, selv. 

Du kan lytte til den aktionfyldte lydbog på Mofibo helt gratis. Du har nemlig 14 dages abonnement gratis, hvorefter det er 129kr./måned. Hør bare her.

Om bogen

Udviklingsromanen om den 13-årige Aksel og hans levende, ternede ninjabamse har haft stor succes hos både unge og gamle, da alle kan lære af bogens morale – nemlig at stå op for sig selv, konfrontere bøllerne og sige sin mening!

I starten af bogen møder vi Aksel, som er en indadvendt, forsigtig dreng, men da han møder Den Ternede Ninja vil Aksels liv vise sig at blive helt anderledes. Ninjaen stammer fra det japanske samuraisamfund og er en ægte macho-ninja, der ikke er bange for noget. Den Ternede Ninja vil have Aksels hjælp til at fuldføre sin mission, mens Aksel får hjælp til at overvinde sine kampe i skolegården og med sin papbror, Sune. Undervejs udvikler partnerskabet sig til venskab og de lærer hinandens styrker og svagheder at kende og bruger dem sammen til at løse problemerne.

Ternet Ninja” er en efterfølger til Terkel i knibe, som er en humoristisk fortælling, men med hårdt sprog og vold og som derfor har fået en aldersgrænse på 11 år. Her stifter vi bekendtskab med karakteren, Onkel Steward, som også optræder i Ternet Ninja. Stewart er en af Anders Matthesens ældre karakterer, som også medvirker i Jul på Vesterbro og en række andre shows.

Bogen er skrevet til det yngre publikum, men forvent heller ikke her et børnevenligt sprog. Matthesen har nemlig lagt vægt på, at Den Ternede Ninja skal være en hård negl, så bogen rummer ligeledes et råt sprog og voldsomme beskrivelser. Dog samtidig med, at den følger Aksels op- og nedture og giver en skildring af hans udvikling fra underdanig og forsigtig til modig og heroisk, hvilket er netop dét, som mange unge vil kunne relatere til og tage ved lære af. 

I 2019 blev “Ternet Ninja” vist som animationsfilm på det store læred – ligeledes med stor succes – og bogen har nu fået efterfølgeren, Ternet Ninja 2.

Om forfatteren

“Anden” er kendt for bl.a. sine stand-up shows og film, såsom Hvad snakker du om?, Anden 25, Jul På Vesterbro og Terkel i knibe, som er forgængeren til Ternet Ninja. Han fik sin debut tilbage i 1993 med en andenplads ved Danmarksmesterskaberne i stand-up. Siden har Matthesen lavet adskillige stand up-shows og været medforfatter til og medvirket i flere film, såsom Sorte kugler og De frivillige, som alle har en sort, humoristisk undertone, hvilket “Anden” ofte forbindes med. 

Anders Matthesen har dermed været aktiv i mange år og har derfor også en del priser på bagen. Bl.a. har han vundet titlen som Årets komiker ved ZULU Comedy Galla i 2009, 2012 og 2019 og han modtog Orla-prisen for bedste handling for Ternet Ninja-bogen.

Lyt med

Vil du høre og læse denne fantastiske fortælling om en hævngærig ninjabamse, står lydbogen på reolen hos Mofibo. Du får de første 14 dage helt gratis, hvorefter abonnementet koster 129 kr./måned. Du kan finde Ternet Ninja her.

God lyttelyst!

Melanie

Lad mig bare sige, at streaming er en uundværlig del af min hverdag. Podcasts til togturene, musik under opvasken og ikke mindst film eller serier til aftenerne. Ellers er der kun tilbage at sige, at jeg altid har været meget kreativt anlagt og derfor har brugt maaange timer med en blyant i hånden, hvilket ligger til grund for min rolle her på Streamingsiden

Seneste artikler