fbpx

Jo Nesbø – Lydbogskrimier i verdensklasse


Jo Nesbø er en norsk bestsellerforfatter, som rækker ud over enhver popularitetsparameter som forventes af nordiske krimiforfattere, manden bag Harry Hole-serien og markeret som en af verdens allerbedste krimiforfattere.

Harry Hole-serien er oversat til mere en 50 sprog, og er kendt og elsket for drabsforskereren Harry Hole, som ikke just er traditionel. Udover bøgerne i krimiserien om Harry, har Jo Nesbø blandt andet også skrevet børnebøger og andre selvstædige krimihistorier.

Jo, Jo Nesbøs forfatterskab er kolossalt og det kan næsten være svart at finde ud hvilken bog man skal starte med, når du manden har skrevet så mange banebrydende krimier. Men det er det ikke mere for:

Lige her kan du få et indblik i Jo Nesbø litteraturunivers og blive guidet i hvilken bog du skal starte med og hvor du kan læse nogle af verdens bedste krimier.

Om bøgerne

Harry Hole-serien

Flagermusmanden – 1997

”Flagermusmanden” er Jo Nesbøs debutbog, og hvilken en. Bogen udkom på dansk i 2002 og er første del i krimiserien om Harry Hole, en charmerende norsk kriminalbetjent.

Harry bliver sendt til Sydney i Australien officielt for at være en del af efterforskningen og opklaringen om en mord på en ung norsk kvinde, men uofficielt fordi han chef mener at han godt kunne trænge til at komme lidt væk fra Oslos gader.

I Sydneys lufthavn bliver Harry modtaget af en betjent af aboriginal afstamning. De finder hurtigt ud af, at de har en del til fælles, og at de begge har lidt af en broget fortid.

Mødet bliver startskuddet på deres fremtidige samarbejde, og de går sammen på jagt i det australske mørkeland efter en dyster seriemorder.

Jo Nesbøs litterære skarphed og ekspertise bliver påvist til UG. Du kan finde første bind i bogserien om Harry Hole, lige her på Mofibo.  

Kakerlakkerne – 1998

Kriminalbetjent Harry bliver sendt til Bangkok, da den norske ambassadør findes myrdet på et bordel. Ambassadøren havde stærke forbindelser til statsministeren, og da man ikke vil tage nogle chancer for statsministerens sikkerhed, bliver alle midler sat i brug for at undgå en skandale.

Harry Hole skal uden for megen opmærksomhed forske i drabet, men finder hurtigt ud af at der er mere til mordet, noget som ikke tåler dagens lys, noget som gemmer sig i mørket.

Kom med på den spændende drabsforskning i Thailand lige her på Mofibo.

Rødhals – 2000

Harry Hole er på endnu en sag. Kriminalbetjenten efterforsker en sag om sjældne våben, der måske peger på en nynazistisk forening. Sammenløbende med Harry Holes efterforskning fortælles historien om venskab og bedrag blandt soldater og frontkæmpere under slaget ved Leningrad i vinteren 1944.

Mens soldater kæmper og falder side om side i de dybe skyttegrave, dukker glemt historie langsomt op til overfladen igen.

Læs tredje bind om den selvstædige og kompromisløse kriminalbetjent lige her på Mofibo.

Sorgenfri – 2002

Harry Holes ekskæreste bliver fundet myrdet, en aften hvor han selv er på besøg på Sogenfrigade. Sagen skulle umiddelbart være en nem opgave, men efterhånden som de dykker dybere ned bliver sagen mere og mere kompliceret.

Men hvem er morderen?

Sammen med kollegaen Beate, bliver Harry hevet ind i en sag som tager mange drejninger. Ingen kan vide sig sikker.

Lyt til fjerde bog i bogserien om Harry Hole lige her på Mofibo.

Marekors – 2003

Harry Hole har længe haft et drukproblem og nu er det sidste chance for at bevise for ham selv og for politiafdelingen, at han kan håndtere sit problem, sit temperament og ikke mindst hans personlige hævnmotiver.

Harry bliver sat på en ny mission og bliver tildelt en ny parter, Tom Wahler. Harry Hole har siden mordet på hans tidligere partner Ellen Gjelten, haft på fornemmelsen at Tom har været indeblandet.

På missionen med hans nye makker, bliver hans tålmodighed sat på prøve, og Harry skal nu bevise for hans afdeling og specielt hans øverstbefalende, at han kan skildre arbejdet fra privaten.

Du kan læse om kriminalpolitjentens ensomme færden, lige her på Mofibo.

Frelseren – 2004

På en sommerlejr arrangeret af Frelsens Hær, bliver en ung pige voldtaget. 12 år senere bliver en soldat for Frelsens Hær myrdet under en julekoncert i Oslo. Det norske Dagbladet har formodenligt fanget gerningsmanden på kamera.

Den skarpe Beate Lønn analyserer billederne, men bliver forvirret over gerningsmanden hele tiden skiftende ansigt.

Harry Hole bliver opsat på at fange manden bag mordet og indleder jagten på manden uden ansigt.

Lyt til den spændende fortælling om mord og ukendte gerningsmænd lige her på Mofibo.

Snemanden – 2007

Hun løber for livet, men ved ikke hvad eller hvem hun løber fra. Hun ved heldigvis ikke hvad der ligger foran hende.

Det er november måned og den første sne er faldet. Birthe becker er lige kommet hjem, og ser en flot snemand ude foran familiens hus. Hun roser sin mand og deres fælles søn, for den flotte kreation. Men de har ikke lavet en snemand.

Familien undrer sig og kigger ud i haven for at få øje på snemanden. Til deres store overraskelse vender snemanden sig direkte mod dem, med dets sorte øjne, stirrende direkte på dem.

Flere gifte kvinder bliver meldt savnet på dage hvor den første sne faldt. Harry Hole kommer på sagen , og finder uhyggelige fællestræk med tidligere sager.

Finder Harry mon de forsvunde kvinder og hvem har bygget snemanden? Det kan du finde ud af ved at lytte til bogen, lige her på Mofibo.

Panserhjerte – 2008

To kvinder bliver fundet dræbt i Oslo, begge druknet i deres eget blod og med mystiske stiksår i munden.

Kaja Solness fra Olsos drabsafdeling er nødsaget til at rejse til Hong Kong for at hente forstærkning. Manden de leder efter er den eneste specialist i seriemord, men han er forsvundet fra jordens overflade.

Manden Kaja leder efter er den fordrunkne og egoistiske kriminalbetjent Harry Hole. Harry har forvist sig selv til millionbyen for at gemme sig for sine indre dæmoner og sin kæmpe skydfølelse som har forbindelse til hans forrige sag.

Følg med og løs mordet på kvinderne ved at lytte med lige her på Mofibo.

Genfærd – 2011

Efter tre år vender Harry Hole endelig tilbage til Oslo. Han vil have tilladelse til af efterforske et mord, men sagen er allerede lukket. Sagen er at en ung narkoman er blevet sigtet i mordet på en anden narkoman.

Men Harry kender den dømte. Det er Harrys ekskærestes 18-årige søn Oleg.
Oleg voksede op med Harry som faderfigur, og da Harry besøger Oleg i fængslet, bliver Harry konfronteret med sig selv og hans egen historie.

Han indleder den sværeste efterforskning i hans karriere, og det kniber med at adskille det professionelle med det personlige.

Mon Harry kan holde skansen og redde hans “søn”, det kan du finde ud af lige her på Mofibo.

Politi – 2013

I den tiende bog i fortællingen om Harry Hole, ligger en man i koma. Man tror ikke han nogensiden vågner, men alligevel er han under konstant opsyn af det norske politi. Det har MANGE spørgsmål til manden.

En politibetjent bliver fundet myrdet samme sted, hvor der flere år forinden blev begået et selvmord.

Et skræmmende mønster tegner sig og Oslos politiafdeling skal være på vagt. Flere politimænd bliver nemlig fundet myrdet.

Beate Lønn og Gunnar Hapen danner en gruppe af efterforskere, men de mangler en, Harry Hole.

Lyt til efterforskningen om mønstermordene lige her på Mofibo.

Der er yderligere to bøger i Harry Hole serien, dem kan du finde og lytte/læse til lige her: “Tørst” og “Kniv“.

Andre bøger af Jo Nesbø

Sønnen – 2014

Sonny Loft har konstant sat i fængsel siden han var 18 år. Han er en professionel syndebuk og tager skylden fra andre kriminelle. Som belønning får han uanede mængder af heroin sendt direkte ind i Norges mest sikre fængsel.

Sonny er ligeglad med sit liv. Han far og store idol begik selvmord efter at være blevet afsløret i en stor korruptionssag i Oslos politiafdeling. Men da Sonny finder ud af at hans far faktisk er en ærlig mand, bryder Sonny ud af fængslet for at tage hævn.

Lyt til Jo Nesbøs krimi “Sønnen” lige her på Mofibo.

Om forfatteren

Jo Nesbø har ikke altid været forfatter. Før han kunne skrive forfatter på CV’et, var Jo rockstjerne og børsmægler.

Harry udgav i 1997 “Flagermusmanden” og efter da er Jo Nesbø blevet en af skandinaviens mest anerkendte krimiforfattere, og har solgt mere end 45 millioner eksemplarer og hans bøger er oversat til mere end 50 sprog.

Jo er det man vil kalde for en verdensmand, for når han sætter noget for øje, udfører han det til UG.

Jo er ikke kun en anerkendt voksensbogsforfatter. Han har nemlig også skrevet et utal af børnebøger. Hans mest kendte børnebogserie er fortællingerne om “Doktor Proktor”, som er at finde som både lydbog og e-bog lige her på Mofibo.

Du kan læse andre af Jo Nesbøs banebrydende bøger lige her på Mofibo.

Lyt med

Er du ligesom os bare vild med spændingen og suget i maven når du læser krimier, så kan du lytte til Harry Hole-serien eller en af Jo Nesbøs utrolig gennemførte fortællinger lige her på Mofibo.

Du kan oprette dig ganske gratis, du 14 dage til fri lyt- og læsning, hvorefter det koster 129,- pr/md.

Rigtig god lyttelyst til dig.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler