fbpx

Greys hvide verden er tilbage! – Sæson 16 på Viaplay


Den længe ventede 16. sæson af hitserien Greys hvide verden (Grey’s Anatomy) er tilgængelig på Viaplay. Som altid følger vi dramaet på Seattle’s Grey Sloan Memorial Hospital, hvor både lægernes professionelle og private liv er fyldt med spænding og store følelser. Du kan se den spændende og længe ventede sæson 16 på Viaplay lige her.

SPOILER: Hvis du ikke har set sæson 15, så skal du ikke læse videre, da noget af handlingen fra de tidligere sæsoner bliver afsløret i næste afsnit.

Sæson 16

Serien er som altid lavet af den amerikanske TV-station ABC, hvor instruktøren igen er amerikanske Krista Vernoff.

I 16. sæson følger vi den nyligt fyrede Dr. Meridith Grey der endnu engang bliver spillet af skuespillerinden Ellen Pompeo. Hun kæmper en brav kamp for at beholde sin medicinske licens og forbereder sig på sagen, der skal for en høring. Samtidig følger vi også Dr. Greys konstante on-off kærlighedsliv med kirurgen Andrew DeLuca, der stadig er spillet af den fantastiske italiensk-canadiske skuespiller Giacomo Gianniotti. Andrew har dog også sine egne problemer at bokse med. Han begynder nemlig at lide af bipolar mani, der begynder at påvirke ham og hans arbejdsevne på sygehuset.

Vi kommer også til at følge Richard Webber og Alex Karev, der også begge to er blevet fyret af chefen Miranda Bailey. Vi følger de to herre, der er begyndt at arbejde på Pacific Northwest General Hospital, der er nabohospitalet til Grey Sloan Memorial Hospital.

I den spændende 16. sæson følger vi også Teddy Altman, der spilles af den henrivende skuespiller og producer Kimberly Raver. Selvom hun er forlovet med Owen Hunt, så fortsætter hun sin affære med Tom Koracick, der bliver spillet af den altid veloplagte Greg Germann.

Vi følger også Amelia Shepards overraskende gravitet, hvor det store spørgsmål er om hun vil gennemføre graviditeten og om hun nogensinde finder ud af, hvem der er far til barnet. Vi ser også hvordan det går mellem Jackson Avery og Maggie Pierce efter de har slået op. Sidst men ikke mindst følger vi Jo Karev, der spilles af den britisk-amerikanske skuespiller Camilla Luddington. Hun er blevet udskrevet fra den psykiatriske afdeling efter hun har færdiggjort sin behandling – hvordan mon det vil gå?

Som du kan læse, er der lagt op til drama fra første minut af den nye sæson. Glæder du dig? Det gør vi også!

COVID-19

Som alle andre i hele verden, så ramte COVID-19 også filmsættet i marts 2020. Produktionen blev suspenderet, fordi smitten var kommet til USA og spredte sig med lynets hast. Heldigvis blev 21 ud af de planlagte 25 afsnit færdigproduceret før det hele blev lukket ned. I slutningen af marts kom den nedslående nyhed så, at de sidste 4 afsnit ikke bliver til noget og at afsnit 21 af sæson 16 bliver sæsonafslutningen.

Sæsonen er løbet over skærmen i USA, hvor den blev modtaget utrolig positivt. Det 21. og sidste afsnit i 16. sæson blev sendt den 6. april 2020, hvor hele 7,33 millioner seere så med. Det er en stor forbedring siden sæsonafslutningen for sæson 15, hvor der ”kun” var knap 6 millioner seere der så med. Med sæsonafslutningen i april 2020, var det første gang i de 15 år at serien har kørt, at afslutningen ikke blev sendt i maj måned.

COVID-19 har således været skyld i, at sæson 16 er en af de sæsoner med færrest episoder – kun første og fjerde sæson havde færre episoder.

Skuespillerne fra Greys hvide verden

Ellen Pompeo spiller hovedpersonen Dr. Grey i serien. Hun er en amerikansk skuespiller og producer, hvor hun siden 2017 er en af de bedst betalte skuespillere i verden. I 1990’erne og i starten af 00’erne var hun med i hele 15 film, men ingen af dem gav hende det store gennembrud.

Det har været i serie-landet, at hun har fået sit gennembrud. Hun har blandt andet været med i Law and Order – både i 1996 og igen i 2000. Hun var i 2004 også med i et afsnit af monstersuccessen Friends, hvor hun spillede Missy Goldberg.

Det er uden tvivl Greys hvide verden, hvor hun slog sit skuespiltalent og navn fast. Siden 2005 har hun været en fast del af hitserien, som bliver set af mange millioner af seere verden over.

Justin Chambers spiller Dr. Alex Karev i serien og er også en af hovedpersonerne indtil denne sæson, som bliver hans sidste. Han startede sin karriere som model i Paris for blandt andet Calvin Klein, Dolce & Gabbana og Armani.

Hans gennembrud kom ligeledes i 2005, hvor han var med fra start i Greys hvide verden som Dr. Alex Karev. Ligesom serien, blev Dr. Karev en meget populær figur og fik utallige nomineringer for sin rolle i serien. Han fik sågar prisen for Bedste TV Netværk Drama Skuespiller i 2017 ved People’s Choice Awards.

Chandra Wilson spiller Dr. Miranda Bailey i Greys hvide verden, hvor hun også har været med lige siden begyndelsen i 2005. Hun har været nomieret til et hav af priser, hvor hun blandt andet har været nomineret til en Emmy for Bedste Støttende Skuespiller fire gange.

Chandra har også gjort sig mest bemærket i TV-serier, hvor hun har været med i blandt andet Law & Order, Sex and the City, The Sopranos og Private Practice. Udover at være en fantastisk skuespiller, så har hun også instrueret 20 afsnit af Greys hvide verden fra 2009 til 2019. Hun har også instrueret episoder i The Fosters, Scandal og i ”Good Trouble”.

Er serien ved at slutte?

I flere sæsoner har der været stor polemik om det var den sidste sæson for hitserien. Rygterne tog for alvor til da sæson 16 skulle filmes, hvor flere af skuespillerne forventede, at det var den sidste sæson. Men frygt ej! For sæson 17 er allerede i støbeskeen, så du kan være helt sikker på, at der minimum også kommer en sæson mere.

Men hvor lang tid kan serien holdes kørende? ABC som står for serien, har tidligere tvivlet på, hvorvidt det kunne blive ved, men de nyeste rygter går på, at der nok skal komme minimum et par sæsoner til. De har nemlig skrevet flere kontrakter med skuespillere i serien, som løber i flere her.

De lange kontrakter er skrevet med Kim Raver (Teddy Altman), Camilla Luddington (Jo Wilson) og Kevin McKidd (Owen Hunt). Så med mindre ABC har noget helt nyt planlagt for disse skuespillere, så tyder det på, at der i hvert fald som minimum kommer en 18. sæson også. Hvad der sker derefter, vil tiden vise. En ting er sikkert. Du kan finde alle sæsonerne hos Viaplay som du kan oprette dig hos helt gratis i 14 dage ved at trykke lige her.

Afsluttende bemærkninger

Viaplay har alle sæsoner af Greys hvide verden, så det er også her, at du skal oprette dig, hvis du vil se den nye 16. sæson af den populære serie. Det kan du gøre ved at trykke lige her. Som en lille bonus får du de første 14 dage gratis, så du kan se den 16. sæson og blive inspireret af Viaplays store bibliotek af underholdning i mange forskellige kategorier.

Hvis du gerne vil blive inspireret til andre serier på Viaplay, så kan du læse vores guide lige her:

Er du mere til film, så kan du se vores guide til de bedste film på Viaplay lige her:

Rigtig god fornøjelse!

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler