fbpx

Streaming af alle de store golfturneringer på Europatouren


Golf – En gentlemandsport kun for de rigeste eller en sportsgren for alle? Mange har fordomme om, at golf er en meget snobbet sport, hvor du skal have en direktørstilling for at spille eller følge med i turneringerne.

Det er langt fra sandt og Europatouren er en publikumsmagnet uden lige. Ikke nok med, at man kan se nogle af verdens bedste golfspillere. Man får også et utrolig smukt billede af, hvordan nogle af de flotteste golfbaner i verden ser ud.

Historien om Europatouren

Hvor og hvornår golf blev opfundet er der meget mystik om, og noget tyder på, at vi aldrig finder ud af det. En sportsgren der lignede golf blev spillet i Skotland i 1100-tallet, så det er her man normalt hævder, at golf stammer fra.

Nogle vil mene, at sporten i Skotland intet havde med golf at gøre. De peger i stedet mod syd for Skotland. Til Holland, hvor golfspillet som vi kender det i dag skulle have haft sin begyndelse. Første gang man hører direkte om golf er i slutningen af det 15. århundrede, hvor James den Anden, der var konge i Skotland forbød både fodbold og golf. Han mente, at man i stedet skulle øve sig i bueskydning, da på dette tidspunkt var højeste mode og noget kongen gik meget op i.

Den første reelle golfklub blev dannet i Skotland og det var også her, at det første regelsæt så dagens lys. Golfbanerne begyndte også at dukke op i det skotske landskab og de var det første land i verden med en 18 hullers golfbane og turneringer på banen. 

Siden dette har spillet spredt sig. Først til England og derefter til resten af verden. Den ældste nuværende golfbane er Musselburgh Links i Skotland, hvor den sidste regerende dronning i Skotland, Marie Stuart, efter sigende skulle have spillet på banen allerede i 1567.

European Tour som Europatouren rigtig hedder, blev stiftet i 1972 efter mange år med enkeltstående turneringer rundt om i Europa. Fra slutningen af anden verdenskrig og frem til 1970’erne var det primært i USA, hvor der blev spillet golfturneringer og det var også her, at tv-pengene kom fra.

Europatouren startede med otte store turneringer rundt om på kontinentet. Turneringerne kom blandt andet forbi Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland, Holland og Schweiz. Selvom Europatouren var stiftet, så blev det engelske golfforbund ved med at afholde deres egen tour rundt på baner i England.

Til at starte med var sæsonen kun i seks måneder fra april til oktober, fordi alle turneringer var i Europa og man ikke kunne spille golf i vintervejr. Den første golfturnering på Europatouren, der var udenfor kontinentet, var i 1982, hvor touren spillede i Tunesien. Sæsonen 1982 blev også spillet helt indtil november og talte 27 forskellige turneringer. 

Europatouren har altid været bange for, at de bedste spillere stoppede i turneringen og begyndte at spille i USA i stedet for. Grunden til skiftet var fordi USA havde haft deres PGA-turnering siden krigen sluttede og der var rigtig store præmier til vinderen på grund af tv-pengene.

I 1989 spillede Europatouren for første gang i Asien, hvor de besøgte Dubai. Året efter var der hele 38 turneringer, hvor 37 af dem var i Europa og sæsonen startede allerede i februar. Første gang Europatouren kom til det østlige Asien var i 1992, hvor der blev spillet en turnering i Thailands hovedstad Bangkok. 

Denne turneringen var banebrydende, for siden 1992 har det østlige Asien været vært for utallige turneringer på Europatouren og er tourens andet hjem. Europatouren har også siden 1995 arbejdet sammen med andre turneringer rundt om i verden, så Europatouren kan spilles i Sydafrika, Australien og mange andre steder.

De mange andre turneringer rundt om i verden betød også, at Europatouren var nødt til at stille krav om, at spillerne skulle stille op til minimum 11 turneringer i Europa om året. Det tal er siden steget op til 13, men faldet til fire turneringer nu og har været det siden 2018. Grunden til de meget få turneringer er, at alle større turneringer udenfor Europa har talt med, men det gør de ikke mere.

Danmark har også været vært for Europatouren en del gange efterhånden. Turneringen hedder Made in Denmark og var et prestigeprojekt for JYSK’s grundlægger Lars Larsen. Made in Denmark blev først gang afholdt i 2014 og blev spillet på Himmerland Golf & Spa Resort. I 2018 blev Made in Denmark spillet i Silkeborg, da Lars Larsen selv bor i Søhøjlandet og selv har spillet i Silkeborg i mange år. I 2019 var turneringen igen tilbage i Himmerland.

Vindere af Europatouren gennem tiderne

Europatouren har haft utallige turneringer gennem tiden og måden man regner sæsonen ud på er ved hjælp af præmiepengene. Listen hedder Race to Dubai og de 15 mest indtjenende hvert år skal spille en turnering i Dubai, hvor der er en meget stor pengepræmie på spil.

Hvis vi kigger på, hvilke spillere der har vundet flest penge over hele deres karriere, så topper nordirske Rory McIlroy listen med over 290 millioner kroner. Mange danskere har sikkert hørt om Rory McIlroy, da han dannede par med den danske tennisspiller Caroline Wozniacki i midten af 2010’erne.

De næste på listen er spillere som engelske Lee Westwood, spanske Sergio Garcia og svenske Henrik Stenson.

Danskere på Europatouren

Der har været mange danskere, som har spillet på Europatouren, hvor Thomas Bjørn er den mest vindende. Thomas Bjørn var også den første dansker til at vinde en turnering på Europatouren. Det gjorde han i 1996, hvor han vandt Loch Lomond World Invitational. Han har faktisk vundet 15 gange i alt på Europatouren, hvor sidste sejr er tilbage i 2013.

Men Thomas Bjørn er ikke den eneste dansker, der har vundet en turnering på Europatouren. Faktisk har hele 11 forskellige spillere vundet en turnering. Nogle af dem er Søren Hansen, Anders Hansen, Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen.

De nyeste skud på den danske stamme i Europatouren er Lucas Bjerregaard, der allerede har vundet tre turneringer og Rasmus Højgaard, der er den seneste danske vinder med sin anden sejr ved ISPS HANDA UK Championship i 2020.

Sæsonen 2020 

Coronavirussen har også lavet golfsæsonen lidt om i forhold til hvad den plejer. Den sidste turneringen inden nedlukningen af verden var Commercial Bank Qatar Masters i starten af marts. 

Herefter lukkede hele verden ned og det indkluderede også Europatouren og resten af sportens verden. Golfen begyndte så småt igen i juli, hvor første turnering efter åbningen var Austrian Open. 

Sæsonen for Europatouren slutter i midten af december, hvor DP World Tour Championship bliver afholdt i Dubai.

Den danske turnering Made in Denmark skulle være afholdt i maj-måned, men blev aflyst på grund af corona. Dog er turneringen tilbage allerede i 2021.

Hvor og hvornår kan jeg se Europatouren? 

Du kan se alle turneringer fra Europatouren på Viasat Golf og på Viaplay. Alt det kræver er bare, at du har et Viasat Sport eller Viasat Total abonnement. Hvis du ikke har oprettet det endnu kan du trykke lige her for at oprette dig, så du se golf i verdensklasse fra din sofa.

Med Viaplay kan du også sætte turneringen på pause, spole tilbage og vente med at se turneringen til du har tid. Du kan altid finde turneringerne i Viaplays store arkiv.

Det vil du ikke gå glip af 

Hvis du elsker golf og flotte baner vil du ikke få glip af noget golf, men hvis du ikke kan se det hele så må du nøjes med det der er tid til. Du kan heldigvis streame turneringerne efterfølgende på Viaplay. Det følger automatisk med, når du har Viaplay Sport eller Viaplay Total, som du kan oprette ved at trykke lige her.

Vores anbefalinger 

De danske spillere er rigtig gode og derfor er de også med om sejren, hvis de har en god uge. Derfor skal du holde øje med danskerne. Du kan evt. holde øje med stillingen efter de første to runder og hvis der er danskere i top 20, så kan du streame de sidste to runder.

Af turneringer vil vi anbefale Made in Denmark, som er den danske turnering på Europatouren. Den spilles normalt i maj og har ekstra mange danskere med. Der plejer altid at være nogle danskere med helt fremme og med Viaplay har du mulighed for at se golf i verdensklasse på dansk jord.

Find streaming af meget andet her på Streamingsiden

Vi elsker streaming i alle former. Derfor har vi meget andet at byde på. Ud over at give det bedste overblik over streaming af sporten og hvor du kan se det, så har vi også meget andet godt indhold. 

Vi har blandt andet skrevet bunkevis af anmeldelser om de bedste lydbøger og vi har lavet den ultimative guide til gratis streaming og hvor du finder det henne. Hvis du vil læse vores guide til gratis streaming, så kan du trykke lige her.

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler