fbpx

Godnathistorier som lydbog


Sov sødt lille Jumbo og visselul, nu bliver skoven så dunkel”, uha øjenlågene bliver godt nok tunge nu. Det er tid til at sove og findes der en bedre måde, at falde i søvn på, end ved at lytte til nogle skønne og hyggelige fortællinger.

Der findes mange gode fortællinger, både korte og lange, søde og sjove. Du kan på Mofibo lytte til nogle af Danmarks største forfattere fortælle en sød godnathistorie, eller måske lytte til en hurtig kort fortælling, hvis ikke tiden til alt for meget aftenhygge.

Du kan også lytte til de søde bøger, hvor dyrerene er i hovedrollen, og blive fortryllet af mange skønne fortællinger som drager de små ind i drømmeland.

Du kan finde godnathistorierne som lydbog på Mofibo. Det er ganske gratis at oprette sig, for du får de første 14 dage helt uden beregninger – herefter koster det 129,- pr./md.

Godnathistorier for børn

Mofibo finder du en lang række skønne godnathistorier for børn. Herunder er der listet sjove godnatfortællinger, som kan lyttes til ved sengetid.

Mange at bøgerne indeholder flere gode fortællinger, så der kan lyttes til en ny aftenen efter.

I denne artikel får du et fad af skønne fortællinger, du finder dem alle sammen som lydbog på Mofibo.

Grydeklar

Efter en laaaang dag kommer Selma hjem, men hov der ligger en træt statsminister i haven. Han har haft en rigtig møgdag, og nu gider han faktisk ikke være statsminister mere.

Vagn bor i Husum, han har en mor og hun er bare rigtig nærig. Så næring, at når gæster kommer på besøg, skal de selv have kage med. 

Drengen Albins mor flytter hjemmefra. Men det er dømt til at gå grueligt galt. Allerede den første morgen, taber Albin en skål med havregryn. Den falder lige ud af vinduet og rammer en mand i hovedet – ups!

Grydeklar – godnathistorier der får børn til at smile i søvne‘, er en samling af godnathistorier. De små fortællinger har alle en humoristisk tilgang, som nok skal sørge for, at få børn til at falde i søvn med et stor smil på læben

Grydeklar-fortællingerne er skrevet af en række af kendte danske forfattere heriblandt Kim Fupz Aakerson, Jacob Riising, Hella Joof, Nikolaj Stokholm og mange flere. 

Lyt til “Grydeklar – godnathistorier der får børn til at smile i søvne” på Mofibo her. 

Carlsens godnathistorier

Carlsens godnathistorier er en bog med fortællinger skrevet af nogle af de største børnebogsforfattere. Bogen indeholder nogle af forfatterenes mest populære og velkendte eventyrer.  

I bogsamlingen finder du fortællinger som H.C Andersens “Fyrtøjet”, Brødrene Grimms “Rødhætte” og Kim Fupz Aakesons “Meget mærkelig morgen” og “De grimme børn”.

Bogsamlingen er illustreret af den selvlærte illustrator og forfatter Jan Mogensen. Jan debuterede i 1981 med billedbogen “Har du sovet godt, Bamse?”. 

Siden da, har Jan illustreret flere kendte bøger og fortællinger heriblandt klassikere fra H.C Andersen og Bjarne Reuter. 

Du kan lytte til Carlsens godnat historier lige her på Mofibo og langsomt mærke søvnen melde sin ankomst.

Godnat og sjov godt

Hvornår er der allerbedst tid og mulighed for en god snak? Det er vel ved sengetid, for sengetid er snakketid. 

Godnat og sjov‘ godt er en samling af ti sjove og relaterbare hverdagshistorier, som kan hjælpe børn og voksne, med at få snakket om alle de små ting som sker i løbet af dagen. 

Vi kender alle til, hvordan der om aftenen dukker masser af spørgsmål og store tanker op i vores hoveder. 

Det kender Otto i hvert fald til. For ligesom mange andre dukker der flere tusinde ideer, tanker og spørgsmål op i hovedet på Otte hver eneste gang han skal sove. 

Han kommer til at tænke på, om han overhovedet var sød, da han var en lille baby. Kan hunde kede sig? Hvad laver kærester, når de er sammen? Kan man komme i fængsel for at lyve? og hvad nu hvis jeg er en tøsedreng?

Heldigvis, kan selv de helt store spørgsmål, besvares med en godnathistorie – og denne lidt humoristiske tilgang til livets store spørgsmål er en god en af slagsen. 

Du kan lytte til “Godnat og sjov godt “ lige her på Mofibo og får besvaret alle dine store spørgsmål. 

Sigurd fortæller godnathistorier

Lyt med, når Sigurd Barrets mindes tilbage til sin egen barndom og de godnathistorier han fik fortalt.

Efter en lang dag er det rart at hoppe med hovede i seng, få rystet hovedpuden og få puttet den varme dynen tæt omkring sig. Men det bedste af det hele er godnathistorierne.

I denne bog fortæller Sigurd Barret, for de små, om Bjørnen Bjørns barndom hjemme hos Mor Bjørn og Far Bjørn. For de lidt større bliver der fortalt om de skøre Spidsnæser og deres helt crazy univers.

Det bliver cyklet rundt i hele verden, taget på besøg på spøgelsesslotte og jaget uhyrer og togrøvere.

Vi må ej forglemme de grønne pilfingre, for de er selvfølgelig også med. Sammen med skøre konger og smukke romantiske prinsesser får de forskellige karakterer lov til at give hele armen i et eventyrlig og fjollet univers, som er lidt ud over det sædvanelige.

Lyt med til Sigurd Barret skøre og finurlige fortællinger lige her på Mofibo.

Min skaldede morfars godnathistorier

Dengang Thorstein Thomsen var dreng, havde han en morfar. Thorsteins morfar var skaldet og så var han rigtig god til at fortælle historier.

Historier om alt muligt. Han kunne fortælle om alt ting. Hvis Thorstein pegede på et telt, og spurge om ikke morfar havde en historie, ville morfar sige: “Jeg kan ikke fortælle dig om det dér telt, men jeg kan fortælle dig om et telt, der lugtede af stegte pølser. Vil du høre den” og det ville Thorstein selvfølgelig.

I denne godnathistorie får du fortalt en masse skønne historier fra Thorsteins morfar. Historien om teltet er f.eks også med, så er den om en pibe og nå jo også om de der gode sko, som ingen havde lyst til at købe udover ham her manden.

Der er mange historier og der er mange gode, så tag et lyt lige her og hør Thorstein Thomsen fortælle om hans skaldede morfars skøre historier.

Godnat og sov godt

Hvad nu hvis, Borte tog en du kendte eller hvad nu hvis der lige pludselig stod en kæmpe stor og levende flodhest ude i dine forældres have.

Kunne det ikke være sejt, hvis du kunne skyde med bue og pil eller hvis en hund havde lige så store øjne som rundetårnet.

Tænk hvis man børstede tænder i bolsjevand eller at en helt dag var baglæns.

Ville det ikke være skørt?

I denne lydbog, får du små fortællinger fra flere kendte forfattere. Du får blandt andet H.C. Andersens skønne eventyrer, Kim Fupz Aakesons skøre historier og Ole Lund Kirkegaarda sjove fortællinger.

Læg dig godt til rette og slå ørerne ud, for nu er det tid til at lade søvnen melde sin ankomst. Du finder lydbogen på Mofibo lige her.

Korte godnathistorier

Nogle gange må putning gerne gå lidt hurtigere. Det kan være at hverdagens jag er over dig, eller også er klokken bare blevet lidt for meget.

Lige meget hvad, så er der næsten altid tid til en lille fortælling for at skabe en hyggelig og tryg atmosfære. Disse korte godnathistorier er mellem fire og 19 minutter lange.

Ollie kan ikke sove – 4 minutter

Ollie er ikke en lille dreng længere, nu er han faktisk 5 år gammel. Men selvom Ollie nu er en stor dreng, så kan han altså godt blive bange, når han skal sove om aftenen.

For det kan jo være, at der gemmer sig et monster bag gardinerne eller under sengen, og så er Ollie helt sikker på, at der i skabet bor en heks.

Ollies far er heldigvis en fremragende monsterjager og får jaget de uhyggelige monstre væk når Ollie skal i sengen og sove. Og faktisk så er heksen i skabet rigtig sød.

Få tunge øjenlåg sammen med Ollie, når hans far jager monstrene væk lige til sengetid lige her som lydbog på Mofibo.

Dyts verden: 9 goddag- og godnathistorier – 19 minutter

Dyt har en meget livlig fantasi og sin helt egen vilje. Han er vild med at være på opdagelse og sammen med hans mor og far, sin mormor og vennen Buller fra børnehaven oplever Dyt en helt masse seje og spændende ting.

I denne lille samling med 9 goddag- og godnathistorier kan I blandt andet lytte med, når Dyt tager på fisketur i gården, når mormor tager Dyt med på stranden og ikke mindst historien om Dyt nye gummistøvler

Lyt med lige her på Mofibo

Godnat, Alfons Åberg – 5 minutter

I denne skønne godnathistorie får du en sød fortælling om Alfons Åberg, oplæst af Sebastian Klein.

Alfons Åberg kan godt være en ballademager, det er ikke altid, men lige i dag vil Alfons ikke sove. Han plager sin far: “søde far, læs en historie”. Men Alfons skal sove.

Lyt til den korte fortælling i Alfons Åbergs univers lige her på Mofibo.

Godnathistorier om dyr

Bamse – slut, prut, godnat

Den store bløde lænestol er så rar at sidde i. Her sidder Bamse hver aften inden han lægger sig til at sove. I lænestolen “læsefortæller” han for sig selv. Han fortæller om alle de sjove ting, der sker i den hemmelige skov.

Bamses yndlingsbog hedder SLUT PRUT GODNAT. Det er hans yndlingsbog, fordi det er det, han altid siger til hans sovebamse Lillebjørn.

I Bamses skønne bog, får du 32 korte godnathistorier. Kom med Bamse, Kylling, Ælling, Luna og Aske på eventyr og udflugt gennem den hemmelige skov og oplev alle de rarlige ting som sker i skoven.

Lad øjnene falde i sammen med Bamse og husk at når historien er slut så er det SLUT PRUT GODNAT.

Lyt med lige her på Mofibo.

Godnat alle mine drager 1

I denne Mofibo original får du fortællingerne om Vågendragerne Pufpuf og Nipsen. Om aftenen kommer dragerne frem. De vil gerne høre om Didriks dag, for der er så meget, drageren ikke kender til eller ved af.

Gør det ondt af få klippet hår? Kan man bo i et hus lavet af pinde? Og hvorfor spyr mennesker ikke ild som drager, når de er vrede?

Efter at Didrik har fortalt dragerne om sin dag og svaret på mange af deres spørgsmål, siger han altid “godnat, alle mine drager”.

Fald i søv sammen med Didrik og sig godnat, til alle de søde drager lige her på Mofibo.

Godnat alle mine drager 2

I nr. to af “Godnat alle mine drager” kommer vi med Polly. Hun er lige flyttet i rækkehus med hendes to mødre og så er hun også startet i børnehaven Spirrevippen.

Det hele er så spændende og hun kan ikke falde i søvn om aftenen. Hun ligger og tænker på alt muligt. F.eks. tænker hun på hendes heste, som hun havde da hun boede ude på landet, dem savner hun.

Pludselig hører hun en let puslen nede ved hendes fødder. “Hallo, er det dig Polly?” lyder det. Det er Vågedragen. Dragen siger at Didrik mener at Polly har brug for Pufpuf og Nipsen.

Fald i søvn med Pufpuf og Nipsen lige her som lydbog på Mofibo.

Kaninen der så gerne ville sove 

Godnathistorier for de helt små.
Den verdenskendte børnebog om Kalle kanin, kaninen der så gerne vil sove. Fortællingen er opsat på en helt ny måde, som skulle være bidragende til at hjælpe dit barn med at slappe af og falde i søvn hurtigere. 

Historien om Kalle Kanin er skrevet med særlige teknikker som gør sproget beroligende og afslappende. Oplæsningen af bogen er desuden læst med særlige betoninger af ord og sætninger, som skulle være med til at forstærke virkningen af de allerede beroligende ord. 

Lyt til godnathistorien om Kalle Kanin lige her på Mofibo. 

Elefanten der så gerne ville sove

“Elefanten der så gerne ville sove” er anden bog i godnathistorierne om “Kaninen der så gerne ville sove”. Bøgerne er allerede blevet brugt og oplæst af millioner af forældre i over fyrre lande. Den nyskabende bog er blevet taget i brug på rekordtid, simpelthen fordi den virker. 

Søvnteknikkerne i denne bog er blevet finpudset, så oplæsningen og ordvalget gør det endnu nemmere at tage dit barn med på rejsen gennem den magiske skov sammen med Ellen Elefant. 

Det er estimeret, at mere en 135.000 danske forældre allerede har brugt bøgerne om Ellen Elefant eller Kalle Kanin i deres sengelægningsrutiner.

Godnathistorielæsningen bliver en fredelig og kær afslutning på barnets dag, men kan også bruges i f.eks dagsinstutioner, hvor børnene skal sove til middag. 

Lyt til bogen om Ellen Elefant lige her på mofibo. 

Traktoren der så gerne ville sove

Traktoren der så gerne ville sove er tredje fortællingen i historiesamlingen om Kalle Kanin.

Denne gang kan du tage dit barn med på bondegården sammen med Traktoren Alex. Her møder Traktoren Alex alle sine gode venner, og de hjælper ham med at falde i søvn. 

Igen i den tredje bog er søvnteknikkerne blevet finpudset og historien virker beroligende. 

Gør sengelægningen derhjemme eller i daginstitutioner til en tryg, rolig og hyggelig begivenhed og få dit barn til at falde i søvn med disse udarbejdede teknikker, som forældre i mere end 40 lande har taget til sig. 

Du og dit barn kan komme med på Traktoren Alex’ rejse ind i søvnens verden lige her på Mofibo. 

De 100 mest gådefulde dyr

Sebastian Klein den danske tv-vært og forfatter er vild med dyr. Så vild med dyr at han faktisk lever af at skrive, lege og være sammen med dyr.

I denne bog bliver du klogere på klodens mest gådefulde dyr. Sebastian kommer omkring den afskyelige snemand, abemennesket fra Mongoliet og Loch Ness-uhyret fra Skotland. Han undrer sig, findes alle de her mærkværdige dyr.

Sebastian Klein går på opdagelse, og fortæller og myter, mysterier og uhhh-hyggelige oplevelser. Hvad nu hvis alle de her gådefulde dyr ikke findes, hvad er det så, folk har set?

Hop ned under dynen og bliv klogere på klodens 100 mest gådefulde dyr, lige her som lydbog på Mofibo.

Godnathistorier for voksne

Mangler du en rigtig god bog af fordybe dig i inden sengetid, så er du kommet til det rette sted. Her får du en oversigt over tidens skønneste bøger, inde for forskellige genre.

Som natten kender stjernerne – roman

Som natten kender stjernerne‘ er om Malou Beck en koncertpianist og en rigtig dygtig en af slagsen. På en og samme tid mister Malou, hendes mor og hendes musik.

Under en oprydning af morens lejlighed støder Malou på en gammel Chopin-indspilning. Pladen er fra 1930’erne og er med en fransk pianist med navnet Sophie Costeau.

Malou og hendes søster bliver tryllebundet af musikken, men da hun ser omslaget på pladen, ser hun, at pianisten Sophie ligner Malou selv på en prik.

Mon moren har holdt på en familiehemmelighed? For at finde ud af sandheden, tager Malou til Lorraine i Frankrig. Sproget driller, så Malou hyrer en amerikansk-fransk tolk ved navn Cody Blake. Han har en dyster fortid, bor i en husbåd og så er han guitarist i et coverband.

Cody finder Malou meget tiltrækkende og føler, at det kun er hende, som kan redde ham op fra det hul, han befinder sig i. Malou ser dog Cody, som ham der skal vise hende vejen tilbage, tilbage til det hun har mistet.

Lyt med og søg sandheden sammen med Malou lige her som lydbog på Mofibo.

Den onde søster – krimi

Rachel Cunningham har de sidste femten år sat som frivilligt eksil på det lokale psykiatriske hospital. Hun føler skyld og er overbevist om at hendes forældres død, er på hendes ansvar.

En dag får hun oplysninger om hendes forældres drab. Oplysningerne gør hende opsat på, at skulle lede efter svar. Hun rejser derfor hjem for at lede i det sted, hvor hun altid har følt sig tryg: familiens store træhytte. Træhytten ligger i en afsidesliggende skov i staten Michigan nær Upper Peninsula.

Rachel bliver med tiden klogere på hendes forældres skæbnesvanger dag, og kommer tættere på svaret om forældrenes sande morder. I takt med disse informationer må hun se sandheden i øjnene og erkende at det sted hun fandt mest trygt, er fyldt med en ubeskrivelig ondskab.

Mærk gyset og bliv sat ind i sandheden sammen med Rachel lige her som lydbog på Mofibo.

Ps. Jeg elsker dig for evigt – romantik

Holly er ved at være kommet videre. De sidste syv år har været hårde, men efter at have læst hendes mand Gerrys sidste brev, føler hun, at hun nu kan komme videre med sit liv.

Hun har fået job og trives, og det gør jo ikke noget stadig at gemme sig lidt for verden. Søsteren har en luksusgenbrugsbutik og det er her Holly arbejder.

De tilbringer derfor meget tid sammen, og en dag spørger søsteren, om ikke Holly skulle læse brevene fra Gerry op som en podcast. Modvilligt siger Holly ja, og podcasten ender med at få enorm succes.

Med en succesfuld podcast, kan Holly ikke længere gemme sig for offentligheden, og oplever at flere personer rækker ud for at kontakte hende. De har alle én ting til fælles: De er dødelig syge og deres sidste ønske er selv at efterlade breve, til dem de efterlader.

Selvom Holly bliver trukket tilbage, og mærker alle de sorgfulde følelser tæt på igen, mærker hun en utrolig livsbekræftende følelse, som vækker minderne tilbage til hendes store kærlighed – Gerry.

Lyt med, når Holly fortæller om sine breve, og få en gnist fra en romantisk ”feel good” bog lige her som lydbog på Mofibo

Sygeplejersken – Danmarks mest spektakulære drabssager – true crime

Det er en tidlig morgen i marts 2015. En sygeplejerske på Nykøbing Falsker er i syv sind. Hun ringer til politiet og indberetter hendes mistanke om, at en af hendes nære kollega bevidst har dræbt patienter. Hun frygter desuden, at der netop er sket igen.

Politiet tager henvendelsen alvorligt og snart bliver en drabssag, som aldrig før er blevet set i dansk retshistorie, spredt ud over det danske land.

Flere vidner begynder nu, at fortælle politiet at de også har haft mistænke om, at sygeplejersken forgifter patienter. Nogle mener endda, at dette er sket gennem flere år. Men hvorfor er der ikke blevet reageret noget før? Og kan denne mistanke bevises?

Denne true crime bog beretter dokumentarisk begivenhederne som siden har sendt den mistænkte sygeplejerske i 12 års fængsel. Journalisten Kristian Corfixen rekonstruerer den nattevagt, som i sin tid fik ringet til politiet.

Sagen og politiets efterforskning bliver for første gang blotlagt i en lang række detaljer, som ikke før har været en del af det offentlige søgefelt.

Du får et indblik i politiets kronvidner, samt en dybdegående kritik af Nykøbing Falster sygehus og det danske sundhedsvæsen.

Har vi lært noget af dette? Og kan sådan en katastrofal sag ske i Danmark igen? Lyt med lige her på Mofibo og mærk hvordan hårene rejser sig i nakken, når Kristian Corfixen dækker Sygeplejerskersagen.

Se mor, jeg danser – biografi

I denne skønne biografi hylder Puk Elgård livet. En fortælling om ukuelig tro og troen på at man godt selv kan vælge sin vej, selvom der har været udfordringer i barndommen.

Puk Elgård fortæller sin historie om at komme til verden som erstatningsbarn, at kæmpe mod angst og om at bryde tavsheden omkring emner som disse.

Puk kom til verden som erstatningsbarn. Hendes forældre havde mistet deres syvårige datter Pia, og lægerens råd var: “Få jer et andet barn med det sammen”. Kort efter begravelsen blev Puk undfanget. Hun kom til verden, og da Puk var seks år gammel, opdagede hun sandheden. Hun forstod langsomt familiens tab og påtog sig opgaven som erstatningsbarn.

Men sorgen havde allerede gjort meget skade. Puks opvækst blev præget af alkoholisme, pilleforbrug og ludomani. Hendes mor var psykisk ustabil, og sorgen gjorde familien tavs.

Med erstatningsfølelsen hængende over sig, blev Puk fast besluttet på at blive en mønsterbryder. Hun ville følge sine egne veje og på en rejse til New Mexico, fik hun muligheden for at gennemgå hemmelighedfulde indianerritualer.

Med trommedans og fuldmåneskær sneg minderne, som Puk havde fortrængt, langsomt frem. Pludselig stod hun ansigt til ansigt med hendes livs tragedier.

Hvordan skulle hun tackle det og hvordan bearbejder man sit liv efter at have været sat i forfald gennem mange år.

Lyt med, når Puk Elgård fortæller om hendes liv i denne skønne og livsbekræftende biografi. Du kan lytte med lige her på Mofibo.

Lyt med

Gab! Sikke dog som øjenlågene bliver tunge. Disse lydbøger er søde, sjove, spændende og hyggelige, men mest af alt er mange af dem beregnet til at lade dig og dit barn blive døsige.

Rejs med danske og udenlandske forfattere ind i søvnens verden. Det er et vidunderligt sted, hvor alt kan ske. Du skal bare drømme om det. Og er der en nemmere måde at få sjove ideer i hovedet, end ved at lytte til søde, skæve, sjove fortællinger?

Alle disse skønne lydbøger er at finde på Mofibo. Ud over disse kan du også finde tema godnathistorier f.eks. dejlige historier fra Disneys univers. Du kan finde en oversigt over disse lige her. (link fra Disney godnathistorier artiklen)

Det er ganske gratis at lytte til en lydbog på Mofibo, for ved oprettelsen får du nemlig 14 dages fri afbenyttelse – herefter koster et abonnement 129,. pr/md.

Du kan oprette dig lige her.

Sov godt og drøm sødt med lydbøgerne fra Mofibo.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler