fbpx

Forhøret – Den bedste krimiserie på Viaplay


Sidder du en trist og regnfuld hverdagsaften og mangler lidt spænding i din tilværelse så frygt ej. Du er endt det rette sted. I denne artikel bliver du informeret om Viaplay og Miso Films originale serie i den stjernespækkede og frontløbende nye krimiserie, Forhøret.

Hvis du er vild med Jussi Adler-Olsens banebrydende krimier eller er helt skudt i TV2-serien Kriger, så er Viaplay og Miso Films nye krimiserie noget for dig.

Du kan oprette dig som abonnent på Viaplay lige her. De første 14 dage er helt kvit og frit – herefter koster et abonnement som minimum 99,- i måneden.

Krimiserien Forhøret

Politibetjenten Bjørn bliver kaldt ind til retsmedicineren, hvor en ung pige lige er blevet indleveret.

Pigen er blevet stukket i hjertet med en kniv og ligger helt kold og livløs på det blanke metalbord. Idet Bjørn nærmer sig, bemærker han noget familiært og da klædet bliver løftet fra offerets ansigt, rammer chokket. På det kolde metalbord ligger Bjørns egen datter, Christina.

Christina har ikke haft det nemt. Grundet datterens overforbrug af sprut og stoffer har Bjørn ikke holdt direkte kontakt med sin datter i mange år. Men selvom hendes tilværelse har været svær, ved Bjørn, at der ikke er tale om selvmord.

For at finde meningen med sin datters død, styrter Bjørn ud for at opklare mordet på en anden kvinde. Den afdøde kvinde levede i et grænseland mellem overklassens luksus og underverdenens grusomheder med ludere og pushere.  

Bjørn er ikke just et englebarn. Han er en enspænder med stor E, og så er han en strisser, som konstant er på kanten af loven. Gennem serien ser vi Bjørn grave sig ned i et dybere og dybere hul.

Med datteren på slæb, som et slags forfølgende genfærd, guider hun Bjørn på sporet af den sande morder.

Forhøret løber over otte afsnit. I løbet af disse afsnit, som alle er under en halv time og hvor fortællertiden er fordelt over et døgn, ser man Bjørn forhøre den ene mistænkte efter den anden.

Gennem Bjørns rejse ind i den kriminelle underverden kommer han tættere på sin datter Christina, tættere end hvad han nogensinde har været før.

Gennem dystre forhør hvor både mistænkte og vidner står for skud, fremlægges Christinas liv sig som en åben bog. En bog, som med hvert kapitel fisker nyere og mere dystre elementer om sandheden op.

Var Christina i virkeligheden en underverdensprinsesse eller var hun et uskyldigt offer, som blev taget fra denne jord alt for tidligt?

Hvem er bag denne nye streamingsserie?

Forhøret er Viaplay Original og Miso Films nye forsøg på at lave en utraditionel krimiserie. Serien er skrevet af filminstruktør Christoffer Boe, som med sin fascination af Jussi Adler-Olsen uhyggelige og fascinerende Afdeling Q-bøger og TV2-serien Kriger forener en interessant sammensmeltning af krimigenrens klassiske forhørssituationer.

Du kan læse mere om Jussi Adler-Olsens banebrydende værker i denne artikel lige her skrevet til streamingsiden.dk

Boe har ikke stået alene med at sammenstykke sådanne et mesterværk. I fælleskab med Jakob Weis har de skabt denne flotte og dynamiske serie. En serie som balancere mellem magtliderlighed, og desperate forsøg på at finde glæde i den indebrændte verden som hovedpersonerne lever i.

Boe og Weis puster liv i forhørskonceptet. Konceptet giver et forfriskende løft i et uforudsigeligt mysterie, hvilket giver seeren en fornemmelse af at være en del af en efterforskning selv.

Idet seeren ikke overværer de kriminelle handlinger, men får dem fortalt under afhøringer, er det som at være Bjørn i den situation, hvor han bliver informeret om detaljerne i sagen.

Skuespillerne bag Forhøret

Forhøret-produktionen har fået indsamlet det vildeste cast. Med stjerneskuespillere som Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen og Trine Dyrholm bliver baren sat højt og forventningerne om seriens udspil endnu højere.

Med sit hårde udseende formidler Ulrich Tomsen sin karakters dybe sorg og fortrydelse helt formidabelt. De buldrende følelser under Bjørns hårde ydre giver fortællingen en dyster og sprængfarlig følelse af sorg og iver efter retfærdighed.

Ulrich Thomsens præstation allerede i første afsnit gør, at serien bliver utrolig afhængighedsdannende.

En serie kan afhænge nok så meget af en hovedperson. Men at birollerne spillet af fx Nikolaj Lie Kaas og Lars Mikkelsen også optræder til UG, giver i sig selv, en unægtelig trang til at blive ved med at se serien afsnit efter afsnit.

Forventes der en sæson 2?

Eftersom Forhøret sæson et fik en god og anmelderost modtagelse, har Viaplay og Miso film allerede offentliggjort at en sæson to er på tegnebrættet. Optagelserne på sæson to af krimiserien er faktisk allerede påbegyndt.

Meningen er, at der denne gang bliver sat fokus på skuespiller Trine Dyrholms karakter, Susanne, som også er med i første sæson.

Sæsonen bliver udspillet med samme facon som første sæson nemlig bestående at en række intense og altafgørende møder, som lader sandheden om en kriminel handling blive udfoldet.

Med Trine Dyholm i spidsen som Susanne, Christina mor, følger vi en mor, som ihærdigt prøver på at komme sig over sin datters død. Susanne begynder dog så småt at genoptage sin praksis som praktiserende psykolog.

En klient kommer til Susanne for at gøre et forsøg på en banalt rygestop. Men da Susanne lægger klienten i hypnose, åbner hun en dør til mandens underbevidsthed. Manden afslører ved en fejl, at han har slået unge kvinder ihjel for penge, og røber desuden at han allerede har en ny bestilling på mord.

Afsløringen sender Susanne ud på en livsfarlig rejse. Hun bevæger sig ned i en kriminel underverden, hvor hun ihærdigt prøver på at forhindre flere mord på unge uskyldige piger.

Men er disse piger uskyldige? Og er Susanne selv det?

Glæd dig til anden sæson af Forhøret som forventes at udkomme i løbet af 2021.

Lignende serier på Viaplay

Hvis du allerede har set den Viaplays fremragende krimifortælling Forhøret så frygt ikke. Her får du tre lignende serier, som kan udfylde den tomme fornemmelse i maven, indtil sæson to udkommer i 2021.

Den Som Dræber

Den som dræber - Viaplay.dk

Den som dræber er en dansk krimiserie. Serien omhandler en specialenhed i Københavns Politi, som har til formål at fange og opklare mord begået af seriemordere. Serien består af ti afsnit, hvor hver handling strækker sig over to dele.

Titlen og serien i sig selv tager udgangspunkt i straffelovens drabsbestemmelse § 237: “Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra 5 år indtil på livstid”.

Hvis du synes Den som dræber lyder interessant, kan du læse mere om den uhyggelige, men yderst spændende krimiserie i denne artikel skrevet til streamingsiden.dk.

I 2019 udkom der en fortsættelse af Den som dræber – denne gang med navnet Den som dræber – Fanget af mørket. Serien følger politimanden Jan. Jan skal efterforske en sag hvor unge piger forsvinder ud i det blå. Tilfældigvis ligner alle pigerne hinanden.

Du finder de uhyggelige, men utrolig spændende serier: Den som dræber og fortsættelsen Den som dræber – fanget af mørket på Viaplay.

Besat

Besat - Viaplay.dk

Besat er en norsk krimiserie produceret af Miso Film. Serien omhandler efterforskerne Max og Sander. De to efterforskere bliver sat på en ny sag.

I sagen er fire unge mænd fundet døde i en tom swimmingpool og deres død bliver den spæde start på en bizar efterforskning.

Ansigt til ansigt med deres egne dæmoner, må de to efterforskere gennem en række af dystre og uforklarlige hændelser, for til sidst at kunne finde svaret på hvem den sande morder på de fire mænd er.

Se den norske krimiserie lige her på Viaplay

Frikendt

Frikendt - Viaplay.dk

Efter 20 år vender forretningsmanden Aksel Borgen tilbage til sin hjemby Lifjord. Men da han ankommer til byen, mærker han, at der er noget, som lurer under de ellers venlige hilsner.

Under overfladen er byens borgere begyndt at mistænke Aksel for mordet på hans ungdomskæreste Karina.

Mordet på den unge kvinde blev Aksel dengang frikendt for, men konsekvenserne er stadig at føle, når man kommer fra et mindre lokalsamfund.

Se serien, som er baseret på virkelige hændelser, lige her på Viaplay

Afsluttende bemærkninger

Kort sagt er Forhøret en ny dansk krimiserie, som med sine vanvittige flotte skuespillerpræsentationer og flotte scenografi kan nævnes som en af nyere tids flotteste og bedste danske krimiserier.

Forhøret er for dig, hvis du er vild med nytænkende krimifortællinger, hvor intet er sikkert og hvor intet er forudsigeligt.

Er er vild med danske skuespillere, som giver den max gas på det hvide lærred? Og er du i hele taget bare vild med at grine, græde og efterforske med de danske krimi-karakterer, så smut ind på Viaplay og se eller gense Førhøret .

Se med

Uha, sikke en omgang. Forhøret er en barsk fortælling om en fars tab af både datter og virkelighedsopfattelse.

Hvis du ligesom os synes, at Forhøret virker helt vildt spændende, og ikke kan vente til at sæson to kommer ud, kan du på Viaplay finde en række film, som er i lignende genre.

Du kan blandt andet finde Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-film, med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen lige her på Viaplay.

Hvis du endnu ikke har et abonnement på Viaplay, kan du her oprette dig helt gratis. Du får de første 14 dage kvit og frit – herefter koster et abonnement som minimum 99,- i måneden. Rigtig god fornøjelse.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler