fbpx

Fantastiske Skabninger – Harry Potter universet fortsætter på C More


Har du lige siden de mange fantastiske Harry Potter film været fuldkommen forgabt i de magiske, fortryllende, fantasyinspirerede og levende fortællinger, som J.K. Rowling leverer gennem den skriftlige litteraturs skarpeste kunst? Nu kan du opleve hende selv skrive og skabe manuskriptet til filmen i det nyeste fortællerunivers.

Du har måske ikke endnu set eller hørt om en film, der har formået at fange din opmærksomhed, som Harry Potter filmserien gjorde? Eller også har du umådeligt svært ved at forestille dig, at et univers leveret af J.K. Rowling kan være ligeså veludført, velkomponeret og velovervejet som hendes første uimodståelige kunstværk?

Er du ligefrem skeptisk over at høre, at der findes et univers halvfjerds år før, at Harry Potter begyndte sin første færden på det ikoniske Hogwarts, der kan formå at hamle op med den gamle og ikoniske fortælling? Et univers der foregik i samme ramme men uden de velkendte ansigter, scenarier, situationer og historier?

Uanset hvad er det den magiske finurlighed, magiens foranderlighed og den unikke uforudsigelighed, der fylder og rummer de fantasyfilm, der bliver bragt til livs på grund af J.K. Rowlings imponerende historietalent.

Tilbage i 2011 så man for sidste gang Harry Potter og hans venner begå sig på slagmarken i Harry Potter og Dødsregalierne – del 2. Det var naturligvis en unik og betydningsfuld æra, der afmærkede sine sidste skridt i historien allerede dengang.

Har du lyst til at læse mere om Harry Potter-universet, så kan du kigge nærmere her og du kan også finde alle Harry Potter filmene hos C More, hvis du ønsker at se mere til dette højt omtalte og eftertragtede univers.

I 2016 kom afløseren og fortsættelsen i form af Fantastiske skabninger og hvor de findes. Det var det nye fantasyeventyr fra J.K. Rowling, der kom fantasyfanatikerne til undsætning. Du kan naturligvis få slukket den værste og største fantasyfilm-tørst hos C More.

Den enorme bonus ved det nye univers er, at der kom en efterfølger allerede i 2018, Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser, som ligeledes bliver efterfulgt af formentlig 3 andre forsættende film, der skal portrættere universet i Fantastiske skabninger præcis ligesom, det blev gjort i Harry Potter fortællingerne.

Den unikke historie om Fantastiske Skabninger

Du tænker måske allerede på, hvordan den unikke og enestående fantasyfølelse kan overføres til en filmserie af J.K. Rowling, hvor vi ikke får et glimt af det trofaste og inspirerende tremandsslæng i form af Harry, Ron og Hermione? Og hvad er det spraglede, skøre og vilde univers uden deltagelse af Dursley-, Weasley- og Malfoy-familien?

Det kan for eksempel ikke være helt optimalt, at der ikke findes en som Hagrid, Lord Voldemort eller Snape, når det kommer til et univers fyldt med magi og trolddom. Og hvordan lærer man magiske evner, hvis der ikke findes et Hogwarts som i Harry Potter?

Eller hvad skaber diversionen og forskellighederne mellem magikerne og troldmændene, hvis der ikke findes et Slytherin-, Gryffindor-, Hufflepuff- eller Ravenclaw-kollegie?

I historien om Fantastiske Skabninger findes der dog mange stærke, præcise og tydelige eksempler på, at J.K. Rowling i den grad har ladet sig inspirere af Harry Potter filmene til det nyeste fortællerunivers. Der er nemlig ingen grund til panik – for du vil ikke nødvendigvis savne Harry Potter-fænomenet i den nye spinoff-filmserie. Du kan streame den første film af den igangværende filmserie Fantastiske skabninger hos C More.

Det er nemlig lykkedes af den unikke litteraturskaber J.K. Rowling og den talentfulde filminstruktør David Yates at skabe endnu et magisk, betagende og dragende univers, hvor man ivrigt følger hovedrollerne i deres ofte udfordrende færden.

Men formår J.K. Rowling mon i sidste ende at skabe en ny favorit hos seerne, ligesom hun gjorde med Harry Potter? Og kan den spændende handling og det medrivende univers skabe den helt rette form for postyr, som Harry Potter universet gjorde?

Det er bemærkelsesværdigt at fremhæve måden, hvorpå J.K. Rowling har arbejdet med historiens udvikling og handling. For tusindvis af Harry Potter fans har det altid været ganske normalt først at læse bogen, hvorefter man har kunne overvære filmen visuelt udfolde og arte sig på det store lærred.

Denne gang er der altså rig og fri mulighed for, at man som Harry Potter fan får lov at tage i biografen uden at kende en vis del af filmens plot på forhånd.

Udforsk fantasyeventyrerne i Fantastiske Skabninger hos C More

Hvad går de fantasyinspirerede eventyr egentlig ud på? Har J.K. Rowling været i stand til at koge mere suppe på et univers, der allerede for mange år siden har skulle stå sin prøve? Og hvem er den nye eftertragtede hovedperson i J.K. Rowlings nye fortælling?

Kan skuespilleren hamle op med den bebrillede og elskværdige Harry Potter? Eller hvilken unik og betagende historie venter dig i de mange forskellige film, som kommer til at blive skabt på baggrund af fortællingen om de Fantastiske Skabninger?

Der er en ting, der er helt sikker. Hvis du er helt oppe at ringe over Harry Potter-universet, så vil denne filmserie være svært begejstrende og interessant for dig.

Du kan nemlig endelig få den helt rette mængde af magi, spænding, nyfortolkning og trylleri i det nyeste fantasyeventyr fra den britiske og talentfulde forfatter, J.K. Rowling, og den hårdtarbejdende filminstruktør David Yates. Vi har set det før, men kan de mon gøre det igen?

Fantastiske skabninger og hvor de findes

I Fantastiske skabninger og hvor de findes møder man den engagerede, passionerede og talentfulde forfatter Newt Scamander. Halvfjerds år før, at Harry Potter åbnede den første skolebog på det ikoniske Hogwarts, får man i den første film af Fantastiske skabninger et unikt indblik i og kendskab til det hemmelige samfund fyldt med magi, troldmænd og hekse i den amerikanske storby New York.

I midten af 1920’erne befinder Newt Scamander sig i den storslåede storby, hvor der vises tydelige tegn på, at stedet er fyldt med hekse, troldmænd, magi og trylleri. Han er hjemvendt efter en verdensomspændende rejse, der i den grad har gjort den rutinerede forfatter berejst og beriget på et helt nyt niveau af hans karriere.

Det har været en realitet for den hungrende og søgende magizoolog at finde og lede efter magiske væsner i den store vide verden. Men derefter er det på tide at vende tilbage til Arizona i det amerikanske land.

Det er på den rejse, at han besøger den berygtede storby New York, hvor Newt Scamander ender med at skulle stå ansigt til ansigt med magiens voldsomme uforudsigelighed, den ukontrollerbare foranderlighed og farlige frihed.

Med hans ankomst ved han nemlig ikke, hvad han potentielt kan stå overfor. Newt er uvidende om den uro, kaos og brutalisme, der ulmer under overfladen. Hvis den krakelerer hurtigere end troldmændene kan følge med, så kan det resultere i fatale konsekvenser.

Men hvad sker der, når de magiske væsner møder den gruppe af mennesker, der ikke støtter op om magien og trolddommen. De ikke-magiske mennesker vil gå så langt, at al magi og trolddom skal elimineres fra storbyen. Det skyldes, at der er en ukendt og ubehagelig skikkelse, der sætter byens mange beboere på store daglige prøver. Denne gruppe er styret af den standhaftige Mary Lou.

Er den terrorisering mon kommet på baggrund af, at Europa er blevet torpederet af den uhyggelige og skræmmende Gellert Grindelwald? Europa er på dette pågældende tidspunkt hårdt ramt efter de mange ødelæggelser og ruiner, som er blevet forårsaget af en ukendt person. De formoder naturligvis, at Gellert Grindelwald har en betydningsfuld finger med i spillet.

Det er derfor ikke unaturligt af de ikke-magiske mennesker frygter, at New York bliver det næste sted, der kan blive udsat for samme grusomme tur. Og vil det i så fald være af den intimiderende og frembrusende Gellert Grindelwald, der er fyldt med ondskab og frygt?

Ingen ved præcist hvor de kan finde Gellert Grindelwald og hvad han er i stand til at udrette, hvilket kun forstærker frygten og nervøsiteten over, at der snart kan være fare på færde i den amerikanske storby.

Hans udrettelser vil naturligvis have en stor påvirkning på byens beboere, hvorfor de kæmper for og tror på at elimineringen af magi, trolddom og trylleri kan skabe den nødvendige fred og ro, der skal til for at gøre New York mere tryg.

I historien møder vi blandt andet Kovalski, der på uheldigste vis får adgang til Newt Scamanders unikke og specielle kuffert. Det resulterer i, at det magiske indhold i kufferten slipper løs – og det er et kæmpe problem. Det betyder, at de magiske væsner er på fri fod, og det giver naturligvis forfatteren ekstra sved på panden.

For hvis den magiske efterretningstjeneste finder ud af, at dette er tilfældet, så får det store og betydningsfulde konsekvenser for Newt Scamander. Måske bliver han arresteret for ikke at kunne overholde de officielle magiregler og retningslinjer?

Den læderbrune kuffert spiller en stor rolle i filmen. Den skaber både skræmmende og gode oplevelser for filmens hovedperson. Indholdet er fyldt med magiske væsner, der er af forskellig karakter. Det er oftest kufferten, der er i fokus. Det er blandt andet, når de magiske væsner slipper løs eller når han får byttet kufferten med en muggler, at panikken begynder at sprede sig.

Og hvad sker der med de løsslupne magiske væsner, når Newt muligvis bliver arresteret for manglende kontrol over egen magi? Hvordan håndterer de Grindelwalds rumsteringer under overfladen? Og bryder det hele pludseligt ud i lys lue? Du kan naturligvis få svarerne ved at smutte forbi C More, hvor du finder den spændende og populære filmserie.

De talentfulde skikkelser bag Fantastiske skabninger og hvor de findes

Der findes naturligvis store helte bag kunsten. Det er som sagt J.K. Rowling, der på baggrund af Harry Potter-universet har formået at skabe endnu en magisk, fortryllende og betagende fortælling. Det er med selskab af den velkendte, rutinerede og erfarne filminstruktør David Yates, at filmene har fået det liv, som de har.

I Fantastiske skabninger og hvor de findes støder vi på mange talentfulde og dygtige Hollywood-skuespillere, der formår at tage skuespillet og historiens plot til helt nye højder.

Du møder blandt andet den omtalte, velkendte og dygtige Eddie Redmayne, som spiller den talentfulde magizoolog og forfatter Newt Scamander. Han har generelt modtaget utallige hædersbevisninger for hans arbejde som skuespiller.

Ydermere møder vi skuespillere som Katherine Waterston i rollen som Porpentina Goldstein, Ezra Miller spiller Credence Barebone, mens vi i rollen som den frygtindgydende Gellert Grindelwald møder den anerkendte og omtalte skuespiller Johnny Depp.

Ligeledes ser vi Colin Farrell i rollen som Percival Graves, der er den magtfulde chef for den magiske efterretningstjeneste, mens vi på den anden side for de ikke-magiske væsner støder på Samantha Morton i rollen som Mary Lou, der ønsker at finde fred til de amerikanske beboere i storbyen.

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser hos C More

I Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser kommer vi for alvor tæt på den frygtindgydende og intimiderende Gellert Grindelwald. På trods af at den erfarne forfatter og unge magizoolog Newt Scamander, står ansigt til ansigt med hans skræmmende fjende i den første film, så er de ikke færdige med at kæmpe mod hinanden i efterfølgeren.

Gellert Grindelwald har et mål, og det er at skabe en hær. En hær der kan få den fulde kontrol over den magiske og ikke-magiske verden. Han er på udkig efter ligesindede, der kan se sig selv i hans voldsomme og brutale plan.

Modsat af dem er der Newt Scamander, der ønsker at stoppe Grindelwalds mørke og dystre kræfter. Han ved nemlig, at hans plan kan få store, fatale og direkte skadelige konsekvenser for alle. Den talentfulde forfatter og magizoolog får hjælp af hans tidligere læremester.

Det er her, at vi får et unikt gensyn med Albus Dumbledore, der dog forekommer i en noget yngre version end ham som vi kender fra det klassiske Harry Potter-univers. De sætter alle sejl ind for at stoppe de ondeste kræfter, der kommer fra Grindelwalds hær.

I ægte Harry Potter stil gør Scamander og Dumbledore alt i deres magt for at sætte en stopper for Grindelwalds kyniske planer. Men hvordan skal de stoppe ham? Og hvordan henvender man sig til en karakter, der på ingen måde kan tales til fornuft?

Der bliver i denne anden film af Fantastiske skabninger lavet en klar skildring mellem det onde og det gode. Men vil det gode overvinde det onde? Og hvordan får Scamander og Dumbledore ramt på Grindelwald? Måske efterlader filmen andre betydningsfulde emner, der fortjener en værdig tanke eller to?

Det kan også være, at deres interne kampe vil resultere i svigt for de magiske og ikke-magiske væsner? Og spiller den magiske læderbrune kuffert en rolle i denne voldsomme og skæbnesvanger kamp?

Måske kan du genkende nogle historiske og ikoniske detaljer i fortællingen om de Fantastiske skabninger fra den velkendte Harry Potter-franchise? Og hvis ja, hvilke ligheder ser du?

De talentfulde skikkelser bag Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser

Der er i efterfølgeren til Fantastiske skabninger og hvor de findes rig mulighed for at gense mange af de talentfulde og dygtige skuespillere. Det er nemlig J.K. Rowling, der endnu engang er det kreative talent bag Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser. Hendes evne til at skabe fantasyinspirerede eventyr, der også har et stort indhold af substans, er imponerende.

Ved hendes side har hun stadig den eftertragtede filminstruktør David Yates, der fortjener stor anerkendelse for at skabe en unik gruppe af Hollywood-skuespillere, der tager historien til et nyt niveau.

Ligesom i den første film møder vi den talentfulde Eddie Redmayne, der spiller den dygtige magizoolog og forfatter. Han dokumenterer sin rejse i en bog, og går i filmen ved navnet Newt Scamander. Ved hans side i Fantastiske skabninger 2 har han den velkendte og fantastiske Albus Dumbledore. Han forekommer i en noget yngre alder end man kender ham fra Harry Potter-universet. Rollen spilles af dygtige Jude Law, der er en engelsk skuespiller med mange hædersbevisninger.

Udover det møder vi også Johnny Depp i rollen som den farlige og dystre Gellert Grindelwald. Ydermere møder vi Katherine Waterston som Tina Goldstein, Dan Fogler som Jacob Kowalski, Alison Sudol som Queenie Goldstein og Ezra Miller som Credence Barebone/Aurelius Dumbledore.

Afsluttende bemærkninger

Efter at være kommet i den ultimative fortryllende og magiske stemning, så kan det være, at du har behov for at lytte til bøgerne og lære endnu mere om magi, trolddom og unikke skabninger. Du kan nemt og bekvemt finde den første og anden lydbog hos Bookbeat, der kan give dig dine første 2 uger gratis.

Besøg de medrivende og velkomponerede lydbøger her:

Det kan også være, at du ønsker at se mere til det unikke Harry Potter-univers, der eksisterer på baggrund af J.K. Rowlings fantasifyldte tekstforfatning. Du kan finde frem til Harry Potter lydbøgerne her og du kan holde maraton hjemme i stuen med hjælp fra C More ved at kigge her.

Er du derimod til en helt anden genre, når det kommer til at lytte til bøger, så kan du ligeledes udforske de mange forslag hos os, som kan guide dig frem til det perfekte læsestof, der kan bruges til enhver anledning. Kig gerne med her for at finde de mange bøger, der er en mulighed for dig.

Stine

Til daglig arbejder jeg som skribent på blandt andet streamingsiden.dk. Derudover studerer jeg i øjeblikket på Syddansk Universitet i Odense, hvor jeg er ved at gennemføre en kandidatuddannelse i International Virksomhedskommunikation. I mit arbejde trækker jeg især på den brede vifte af almen viden, som jeg har erhvervet mig i forbindelse med mine forskellige skribentjobs. Dertil spiller erfaringerne fra at være blevet bachelor i Medievidenskab ligeledes en stor rolle, når jeg producerer indhold til mine tekster på hjemmesiden.

Seneste artikler