fbpx

Hør alle de spændende bøger om Elina og hesten Sigge


Er du helt vild med heste og kunne du rigtig godt tænke dig at gå til ridning, så er bøgerne om Sigge og Elina en helt klar vinder. Du bliver draget med på eventyr og finder dig selv i selvskab med hesten Sigge, pigen Elina og alle hendes veninder. 

Bogserien om Sigge, også kaldet RAP-klubben, er blevet et kæmpe hit i aldersgruppen fra 6-10 år. Bøgerne skildrer venskabet og kærligheden mellem en pige og hendes yndlingsshetlandspony.

Bøgerne er letlæselige og letforståelige og passer godt som fritidslæsning for dig, som bare gerne vil læse eller høre lidt mere.

Det bedste af det hele er, at du kan lytte til bogserien helt gratis på Mofibo. For hos Mofibo får du de første 14 dage helt frit, herefter koster det 129,- pr/md. 

Om Sigge-bøgerne

Du får her et lille udpluk af, hvad nogle af de første bøger i bogserien om Sigge og Elina handler om. 

Alle elsker Sigge (2005)

Elina er 8 år og er netop startet i 2. klasse, hun er vild med heste og vil vildt gerne begynde til ridning. En dag tager Elina og hendes veninder til træning på Rideskolen Agersøs Ponyer (RAP). Hun elsker hestene og hun elsker at ride, men der er en pony, som skiller sig ud fra alle de andre nemlig shetlandsponyen Sigge. 

Elina ville ønske at Sigge var hendes helt egen hest, men det er han ikke. For Sigge er Simons hest. 

Ridetimerne er hyggelige og Elina kan rigtig godt lide ridelæreren Inger, hun er den bedste ridelærer nogensinde. Pludselig bliver Sigge syg og får ondt i benet. Elina ved slet ikke hvad hun, eller de andre kan gøre.

Overlever Sigge sin sygdom og bliver han mon god igen? Det kan du finde ud af, ved at lytte til den første bog i RAP-klubben på Mofibo lige her.

Torsdage med Sigge (2005)

Elina og hendes venner har redet sammen på rideskolen i et halvt år nu. Elina mener, at hun er har godt styr på at ride og på at passe hestene, derfor håber hun på, at hun kan få lov til at passe noget mere på Sigge.

Men en anden pige er også vild med Sigge, nemlig Josefine. Josefine vil ikke lade Elina passe Sigge og lader alle andre ride på Sigge, men hvorfor nu det? 

Der sker meget på rideskolen, julen nærmer sig og de store ridepiger øver sig i at lave et ridende Lucia-optog. De yngre forbereder sig på en rideopvisning, som skal vises for forældre og venner. Men hvordan kommer det lige til at gå? Opfører Sigge og de andre heste sig ordenligt eller bliver der ballade?

Det kan du finde ud af ved at lytte til anden bog i serien om Sigge på Mofibo lige her.

Kom igen Sigge (2006)

Julen er over Rideskolen Agersøs Ponyer, det er blevet 1. juledag og Elina og hendes mor har endelig fået lov til at passe Sigge og alle de andre heste på rideskolen – Juhu!

Pludselig dukker Josefine op i døren og den gode stemning forsvinder med ét. Det var jo meningen af Elina, skulle have Sigge for sig selv. 

Senere afholdes springstævnet på Bakkegården og Josefine er nervøs, måske var det derfor, hun var i så dårlig stemning sidst? Det er første stævne med Sigge og Elina er meget nysgerrig. Til alt held spørger Josefine Elina om, hun har lyst til at være med som hestepasser. Tør Elina det, og hvorfor er Josefine pludselig så sød?

Du kan få svar på alle dine spørgsmål ved at lytte til lydbogen af den tredje bog i serien om Sigge på Mofibo lige her.

Aprilsnar Sigge (2007)

Foråret nærmer sig med hastige skridt, fuglene kvidre og Elina og hendes veninder er klar på at give den gas på rideskolen. Inden længe starter årets sommerens ridelejr.

Da Inger hænger en seddel op med informationer om lejren, ved Elina med det samme, at hun VIL med. 

Men til Elina og hendes veninders ulykke mener Inger ikke, at pigerne er klar til at passe deres egne heste endnu. Elinas veninde Marie bliver sur hver gang Elina snakker om lejren, for det er jo slet ikke sikkert de kan komme med. 

Det er den 1. april og narrestreger venter lige om hjørnet, kan de stole på hinanden og hvad andre siger? Det kan du høre om lige her på Mofibo

På ridelejr med Sigge (2008)

Det er sommer i Danmark og vejret et helt perfekt til en ridetur med Sigge. Elina og hendes veninder bruger sommerferien på ridelejr i selskab med Sigge og alle de andre dejlige heste fra Rideskolen Agersøs Ponyer. 

Alt er spændende og nyt på lejren, men det er lige med at finde sig til rette og godt til pas, når dagen tilbringes på ryggen af en hest. 

Elina og hendes veninder prøver en masse nye ting og om de ting lykkes og om ridelejren bliver en succes, kan du finde ud af ved at lytte til femte bog i bog-serien lige her.

Hvis du har mod og lysten til at vide mere om Elina og Sigges spændende, hyggelige og sjove stunder, så kan du finde endnu flere hammer gode bøger og lydbøger fra Lin Hallberg inde på Mofibo og det kan du gøre lige her

Om forfatteren

Lin Hallberg er en svensk forfatter og ridelærer, som er bedst kendt for hendes livagtige og relaterbare fortællinger om Sigge, Elina og alle veninderne.

Med mange års erfaring som ridelærer kan Lins glæde og kærlighed ved at ride og være blandt dyr mærkes i hendes romaner og Sigge-serien er ikke en undtagelse. 

Lin debuterede i 1996 med første bog i bogserien om hesten Robot, og har sidenhen udgivet over 60 bøger herunder RAP-klubben.

Hendes passion for heste har ført Lin rundt om i verden. Hun har bla. rejst til Mongoliet, Island og Sydamerika for at lære om verdens hestekulturer.

Disse rejser er blevet til yderligere tre bøger, hvoraf hun modtog Børnenes roman pris for “Adzerk – den hvide hingst” i 2010, som kan findes på Svensk på Mofibo.

Lyt med 

Hvis du er helt vild med at ride ude i det blå og drømmer om en dag at starte til ridning, kan du kan finde alle 17 lydbøger om Elina og Sigge inde på Mofibo. 

Det er ganske gratis, for du får 14 dage helt uden betaling, hvis du opretter dig hos Mofibo. Derefter er der en månedlig pris på 129,- kr/md.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler