fbpx

Disney+ Kommer Til Danmark


Disney+ vil erobre Danmark og resten af verden

Kan du heller ikke vente på underholdningen? Så kan se bruge ventetiden hos Viaplay, hvor du lige nu kan få 2 ugers gratis adgang. Klik her for at lade underholdningen begynde.

UPDATE: Grundet Corona-pandemien, har Disney valgt at udskyde lanceringen i Danmark. Disney + kommer dog den 15. september 2020. Glæd dig!

Den største mediekoncern i verden med brands som Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic har for alvor meldt sin ankomst med Disney+. Den nye streamingtjeneste fra Walt Disney er nu online. Allerede på første dag, blev der tilmeldt mere end 10 mio. brugere på den nye tjeneste, som medierne og Disney selv beskriver som en succes. Det tog i øvrigt HBO 5 år at opnå så mange abonnenter.

Lancering af Disney+ i Danmark

På grund af de forskellige medie- og streaming love, der findes på tværs af lande kan det variere, hvornår Disney+ bliver lanceret i de forskellige lande. Men indtil videre har Disney fortalt følgende;

Hvornår kommer Disney+ til Danmark?

12/11-2019: USA, Canada og Holland
19/11-2019: Australien og New Zealand
31/3-2020: Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien
Første Halvdel af 2020: Resten af de vesteuropæiske lande (inklusiv Danmark)
Første Halvdel af 2020: Sydamerika
Første halvdel af 2021: Østeuropæiske lande
Gennem 2020-2021: Asien- og Stillehavslandene

Den offentlige udmelding fra Disney+ på Twitter

Det vil altså sige, at vi herhjemme må væbne os med tålmodighed imens Disney+ afprøver deres servere og retter problemer til i de andre lande. Vi må derfor vente og håbe på at platformen er problemfri, når tjenesten bliver lanceret her i Norden. Om Disney Plus kommer til Danmark i første omgang (31/3), eller om vi som planlagt skal vente helt indtil 30/6 må tiden vise.

Har du prøvet lydbøger? Læs om den populære krimi forfatter Jussi Adler-Olsen.

Indhold på Disney+

Disney+ har efterhånden skaffet en masse indhold fra deres franchises både gennem opkøb og samarbejde, så deres indhold dækker de fleste behov. Herunder vil vi hurtigt gennemgå de forskellige brands og fortælle om det indhold, du kan forvente at finde på den nye streamingtjeneste.

Disney+ vil have indhold til alle målgrupper med deres brede bagkatalog. Med alle de klassiske tegnefilm fra Disney og Pixar samt indhold, der blev produceret til Disney Channel, er der indhold til familien og de yngre. Samtidig kan de nyere udgivelser fra Marvel dække de action-begejstredes streaming behov.

Star Wars

Det mest omtalte og populære indhold fra præmieredagen er det originale Star Wars spin-off “The Mandalorian”. Disney har købt rettighederne til Lucasfilm og dermed Star Wars og har derfor været i gang med at hente rettighederne tilbage i forbindelse med lanceringen af deres nye streamingtjeneste. Så ikke nok med at alle de gamle Disney-klassikere vil være til stede blandt indholdet, du kan også glæde dig til at se den første Disney Star Wars-serie, der har fået navnet: The Mandalorian. Serier på Disney Plus vil modsat konkurrenterne udkomme et afsnit om ugen i stedet for hele sæsoner som vi er vant til.

Trailer til The Mandalorian. Den nye serie på Disney Plus

Med mere end 7.500 episoder og 500 film lægger Disney+ godt fra land med mange timers underholdning på tværs af genre. Målet med lanceringen af deres egen streamingtjeneste er at følge med i medieudviklingen samtidig med, at de kan bibeholde Disney-nostalgien.

Disney film

Fra dag et vil man have adgang til et enormt bibliotek af gamle Disney klassikere helt tilbage fra Snehvide og de syv små dværge. Her får du rig mulighed for at se de nostalgiske film, du sikkert har set igen og igen på VHS og DVD.

Diney film på disney plus

De nye Disney film er selvfølgelig også en del af indholdet på den nye platform. Her kan du blandt andet vælge mellem film som Frozen, Big Hero 6 og Zootopia. Man skal nok ikke regne med at Disney vil udgive en masse nyt, originalt indhold, da de på det seneste er begyndt at genskabe gamle film.

Pixar

På trods af tidligere uoverensstemmelser mellem Pixar og Disney omkring kreativ frihed for år tilbage, har Disney nu hentet Pixar ind i folden. Pixar er med til at skabe nye film og store biografudgivelser.

Indtil år 2019 har Pixar udgivet i alt 21 spillefilm siden Toy Story tilbage i 1995. Lige siden deres første film har filmselskabet tiltrukket mange fans, der er blevet forelskede i de charmerende figurer, der ofte er skabt via CGI. Stort set alle spillefilm udgivet af Pixar har været en succes både blandt biografgængere og anmeldere.

På Disney Plus kan du finde titler fra Pixar som:

Pixar film disney plus
Film fra Pixar
 • Toy Story (1995)
 • Toy Story 2 (1999)
 • Monsters Inc. (2001)
 • Find Nemo (2003)
 • De Utrolige (2004)
 • Cars (2006)
 • WALL-E (2008)
 • Op (2009)
 • Toy Story 3 (2010)
 • Inderst Inde (2015)

De seneste film Pixar har udgivet: Coco (2017), De Utrolige 2 (2018) og Toy Story 4 (2019) er endnu ikke tilgængelige. Da Netflix fortsat har rettighederne til de to første, vil de først vende tilbage til Disney inden for et par måneder. Toy Story 4 er stadig en forholdvis ny film, som nok også først bliver tilgængelig på Disney Plus om et par måneder.

Kan du ikke vente? Så følg Disney+ på Facebook og Twitter for at se hvilket indhold, der løbende bliver lagt op.

Marvel

Marvel startede med at lave tegneserier i 1939. Lige siden har de skabt et betagende univers med superhelte og eventyr. I 2009 købte Walt Disney hele selskabet for 4,2 milliarder dollars. Marvel har skabt kendte superhelte som: Iron Man, Hulk, Thor, Captain America og Spider-Man.

Marvel filmhelte disney plus
Marvel Superhelte

Det er film med disse superhelte i hovedrollen, du kan finde på Disney+. Herunder kan du finde en liste med de bedste Marvel film fra de første 3 faser: Avengers Assemble, The Rise of Ultron og Infinity and Beyond.

 • Iron Man (2008)
 • Thor (2011)
 • Captain America: The First Avenger (2011)
 • The Avengers (2012)
 • Guardians of the Galaxy (2014)
 • Avengers: Age of Ultron (2015)
 • Doctor Strange (2016)
 • Spider-Man: Homecomming (2018)
 • Black Panther (2018)
 • Avengers: Infinity War (2018)

I fremtiden kan du forvente nye film, når Marvel begynder deres fase 4 af superhelte film. Her er allerede fastlagt datoer for udgivelsen af nye film om Black Widow, The Eternals, Doctor Strange, Thor og Spider-Man, som alle udkommer i 2020 og 2021.

National Geographic

National Geographic logo

National Geographic er et magasin, som stammer helt tilbage fra år 1888 og er branded som Nat Geo. Nogle af de emner som mediet behandler er blandt andet videnskab, geografi, historie og verdenskultur. I modsætning til de andre grene af Disney + bidrager Nat Geo med realisme i form af blandt andet naturfilm og historiske fortællinger.

Vi har her samlet en liste over nogle af de mest kendte film og dokumenter fra National Geographic, der vil være tilgængelige på Disney +

 • Brain Games (2011)
 • Life Below Zero (2013)
 • Before the Flood (2016)
 • Drain the Oceans (2018)
 • Free Solo (2018)
 • Mars: Inside SpaceX (2018)

National Geographic er kendt for at tage spektakulære billeder af dyr og natur, og har vundet mange priser for netop det. Du kan følge National Geographic på Instagram og se deres flotte billeder.

Prisen på Disney+

Det vides endnu ikke hvad prisen på Disney+ i Danmark bliver. Tendensen er dog at den nye tjeneste rent prismæssigt ligger en smule under de nuværende. I USA koster Netflix og HBO hhv. 79 og 99 kr. mens Disney+ er prissat til kun 50 kr. om måneden.

Disney Plus streaming
Den nye streamingtjeneste – Disney+

Desuden ser det ud til at man kan få rabat ved at betale en årlig rate, fremfor en månedlig. Som det er sat sammen i de lande, hvor tjenesten er online, kan man ved køb af servicen i 12 måneder slippe med at betale for 10 måneder.

Med en Disney+ konto får du mulighed for at have 7 brugere tilknyttet, og streaming på op til 4 enheder ad gangen.

Mens du venter på at Disney+ kommer til Danmark, kan du bruge tiden på at se de bedste serier på Netflix.

Streaming-krigen

Konkurrencen på streamingmarkedet spidser til, og flere forsøger at udfordre giganterne Netflix og HBO. Flere nye medier som Amazon Prime og Apple TV+ er trådt ind på markedet for film- og seriestreaming. Sammen med gamle kendinge som Blockbuster, der i 2018 lancerede deres nye online platform med salg og leje af film og serier.

Diverse streamingtjenester
Streamingtjenester i Danmark

Det er ikke kun de internationale tjenester der kæmper om opmærksomheden. Herhjemme har de store mediebrands TV2 og DR taget kampen op, ved at lancere TV2 Play og et nyt streamingtilbud på DR TV.

Med så mange konkurrenter på markedet, bliver det mere og mere vigtigt for de forskellige tjenester at kunne skabe originalt indhold. Netflix og HBO var de første til at annoncere “original content”, men efterhånden har de fleste streamingtjenester noget originalt indhold. Med rettighederne til originalt indhold kan streamingtjenesterne tilbyde kunderne noget unikt på deres platform. Derfor har Disney+ også sat 1 milliard dollars af til at producere indhold bare i det første år.

Enheder

Som en ny streamingtjeneste på markedet er det selvfølgelig vigtigt at være tilgængelig på alle enheder. Du kan derfor streame Disney Plus via dit Smart TV, apps, PC og spillekonsol. Vi har herunder listet de enheder der understøtter streaming af Disney +

Streaming enheder i hjemmet
Enheder i hjemmet
 • Amazon Fire TV og Tablets
 • Android Smartphone og Tablets
 • Android TV
 • Apple TV
 • Google Chromecast
 • iPad
 • iPhone
 • LG Smart TV
 • PC Web Browser
 • Playstation 4
 • Roku Streamingenheder og Ruko TV
 • Samsung Smart TV
 • Sony Smart TV med Android TV
 • Xbox One

Vil du have de seneste nyheder, så kan du skrive dig op på Disney+ officielle preview side for at få tilbud og opdateringer.

Vi glæder os til Disney+ kommer til Danmark, så vi kan gense Disneys klassikere og se den nye serie The Mandalorian. Og selvfølgelig følge alle superheltene fra Marvels univers.

Marco

Jeg elsker streaming og vil gerne hjælpe andre brugere med at finde det bedste indhold. Personligt er jeg meget til serier og podcast. Men lytter også til lydbøger og ser film.

Seneste artikler