fbpx

Dan Brown – Lydbøger


Dan Brown er en amerikansk forfatter, der skriver spændende og nervepirrende thrillere i detektiv-format. Han er kendt for at have udgivet nogle af de mest populære krimier i nyere tid, hvor flere af de bedst sælgende udgivelser er endt på det store lærred med stor succes. Han er manden bag Da Vinci Mysterietder udkom i 2003, og som er blevet en af de bedst sælgende bøger i nyere tid. Bogen er indtil videre solgt i mere end 80 mio. eksemplarer og er blevet en verdensomspændende succes, der selvfølgelig heller ikke er smuttet uset forbi de krimiglade, danske læsere.  

Da Vinci Mysteriet er første del i bog-serien om den amerikanske professor Robert Langdon, der er ekspert i kunst og religiøse symboler. Han kaster sig ud i hæsblæsende eventyr, hvor mysterier skal opklares ved hjælp af avanceret kryptografi, nøgler og koder.  Dan Brown gør et enestående og overbevisende arbejde i sin portrættering af Robert Langdon – og det forlyder da også, at han selv har en meget stor interesse i netop disse områder og er blevet inspireret af sin kone, der er kunsthistoriker og maler, da han skabte den ikoniske karakter.  

Det er tydeligt, at Dan Brown oprigtigt interesserer sig for kunst, historie og symbolik, da det er et gennemgående tema i hans bøger, der derfor også optræder i forgængeren til Da Vinci Mysteriet, nemlig Engle og Dæmoner. 

Baggrund

Dan Brown er født i år 1964 i New Hampshire, hvor han voksede op med sin far, der var matematiklærer på Philips Exeter Academy. Igennem sin skolegang blev han utroligt betaget af paradokset mellem videnskab og religion – et emne der er et gennemgående tema i hans fantastiske fortællinger. Som voksen vendte han tilbage til Phillips Exeter Academy, hvor han underviste i engelsk i en rum tid inden, han for alvor begyndte at fokusere sin tid fuldt ud på at skrive romaner.  

Senere i livet vendte han tilbage på skolen, hvor han blev uddannet, for at undervise i engelsk. Det gjorde han i en rum tid, inden han begyndte at fokusere fuld tid på at skrive sine romaner. Nedenfor kan du se en liste over Dan Browns udgivelser gennem hans karriere: 

Tankados Kode (1998) 
Engle og Dæmoner (2000) 
Morderisk Bedrag (2001) 
Da Vinci Mysteriet (2003) 
Det Forsvundne Tegn (2009) 
Inferno (2013) 
Oprindelse (2017) 

Er du vild med Dan Browns spændende univers, der udfordrer din verdensopfattelse og fletter myter og historier fra den tidlige kristendom sammen med det moderne samfund i dag – og er du skudt Browns elegante fusion af de to klassiske genrer: Detektivromanen og thrilleren, men får du kun læst på stranden i sommerferien, så findes de populære romaner heldigvis også på lydbog.  

Lydbog – Oprindelse  

oprindelse dan brown lydbog

Dan Browns seneste udgivelse hedder Oprindelse og endnu engang har professor Robert Langdon kastet sig ud i at afkode kryptiske beskeder i moderne kunst. I denne bog bevæger Dan Brown sig ind på emnet omkring videnskab og menneskets oprindelse – og som du nok kan forestille dig, bliver mødet mellem disse to både provokerende og tankevækkende. Endnu engang har Brown formået at skabe en yderst velskrevet roman fyldt med spænding fra start til slut. Du kan derfor godt glæde dig til at følge med i hans finurlige univers, der aldrig skuffer.  

Du kan lytte til Dan Browns Oprindelse som lydbog her

Varighed af lydbogen er 20 timer og 29 minutter. Oplæst af Lars Thiesgaard 

Lydbog – Inferno 

inferno dan brown lydbog

Inferno byder på hæsblæsende aktion, konspirationsteorier, og masser af modstand fra magtfulde modstandere. Robert Langdon befinder sig i hjertet af Italien, hvor han endnu engang bliver rodet ind i et mysterium, hvor han atter må bruge sin viden og evne til at dekryptere symboler og koder, der fører ham på en rejse ud i hemmelige korridorer, klassisk kunst og videnskab, når det verdenskendte værk af Dante, der beskriver rejsen gennem helvede, lige pludselig bliver omdrejningspunktet i Robert Langdons verden. Han finder sig selv i kamp mod tiden for at finde svar på gåderne inden, verden forandres forevigt.  

Du finder Inferno som lydbog her.  

Lydbogens varighed er 19 timer og 33 minutter. Oplæst af Lars Thiesgaard. 

Er du fan af historisk fiktion og finder du dig selv fascineret af et middelalderligt univers, så bør du tage et kig på Ken Follet, der har skabt Kingsbridge-trilogien, der måske er bedre kendt under navnet Jordens søjler. Follet behandler ligesom Brown emner som tidlig kristendom, middelalder og verdensopfattelser. Du kan læse mere om Ken Follet her

Filmatiseringer af Dan Browns romaner

Den populære serie om Harvard professoren Robert Langdon er blevet filmatiseret med stor succes med Tom Hanks i hovedrollen. Der er indtil videre produceret tre film: 

Herunder kan du se traileren til den seneste film om professor Robert Langdon, der er i kamp mod tiden. Han skal finde løsningen på mysteriet, for at forhindre et plot, der kan få fatale konsekvenser globalt. 

Filmene fik en blandet modtagelse af kritikkerne, men har stadig solgt mange billetter i biografer verden over.

Marco

Jeg elsker streaming og vil gerne hjælpe andre brugere med at finde det bedste indhold. Personligt er jeg meget til serier og podcast. Men lytter også til lydbøger og ser film.

Seneste artikler