fbpx

Bredbåndsguide 2021 – Den bedste løsning til din streaming


En af de vigtigste ting, når du skal til at streame alt det fede indhold, som vi skriver om her på Streamingsiden, er en rigtig god internetforbindelse. Der findes ikke noget værre, end at se en film eller serie, hvor det hakker, fordi din internetløsning er for langsom eller dårlig.

Derfor vil vi på Streamingsiden give dig den ultimative guide til dit internet, så du aldrig får problemer igen, når du skal streame dit yndlingsindhold. Og fordi vi kun vi anbefale det bedste, så er denne guide om bredbåndsløsninger, da denne form for forbindelse er utrolig stabil og giver en høj hastighed. 

Waoo

Den første internetudbyder vi gerne vil anbefale er Waoo. Det er en sammenslutning af mange danske energi- og fiberselskaber og derfor tilbyder de den absolutte bedste forbindelse med den hurtigste hastighed. Nemlig en fiberforbindelse.

Du kan vælge mellem tre hastigheder, hvor de alle er hurtige nok, til at kunne klare langt det meste streaming. Deres mindste forbindelse hedder 200/200 Mbit og er den forbindelse jeg selv bruger. Hvis du er en husstand på 4, så burde 200/200 Mbit være fint til det almene forbrug.

Hvis du streamer lidt mere end gennemsnittet så har Waoo også en pakke, der hedder 500/500 Mbit. Den kan klare alt dit streaming på en gang – også selv om i er 6 eller flere i husstanden. Hvis du samtidig vil streame TV fra Waoo gennem deres boks, så er dette løsning det ideelle valg.

Hvis du vil have den hurtigste forbindelse i Danmark, så kan du få den hos Waoo. Den hedder 1000/1000 Mbit og bruges primært af virksomheder. Du kan også sagtens bruge den i hjemme, hvor altid vil være lynhurtigt, lige meget hvor mange mennesker I er på. 

Forbindelserne hos Waoo er med hastighedsgaranti, så du får altid hvad du betaler for og nogle gange mere. Samtidig er Waoo blevet kåret som Danmarks bedste internet for 9. år i træk og Waoo går ind for at sikre sine kunder i fremtiden, så alt deres teknologi kan følge med i mange år. Du kan tjekke om du kan få Waoo-fiberbredbånd lige her.

Lige nu får du også gratis streaming med, når du skifter til Waoo. Du får både 6 måneders gratis Viaplay Serier og Film og også den nye Amazon Prime Video i 6 måneder. Ganske gratis.

Stofa

Den næste internetløsning vi vil anbefale er Stofa. Her kan du vælge mellem deres almindelige bredbånd via de gammeldags coax-kabler og så tilbyder de også fiberbredbånd. Da alle ikke kan få fiberbredbånd på deres adresse er Stofa et rigtig godt valg, for deres almindelige bredbånd er også rigtig stabilt og godt.

Bredbånd gennem coax-kabler kan du få i fem forskellige hastigheder, men hvis du ikke kan få fiberbredbånd, så anbefaler vi som minimum, at du vælger en 50/50 Mbit, hvis du er mere end én i husstanden. Om du så vælger Mini (50/50 Mbit) eller Giga (1000/1000 Mbit) kommer an på, hvor mange I er i hustanden og hvor meget i bruger internettet.

Du kan tjekke om du kan få Stofa bredbånd gennem coax-kabler lige her.

Fiberbredbånd hos Stofa er igennem de samme fiberkabler som Waoo benytter sig af. Derfor får du også en fantastisk internetforbindelse her. Pakkerne hos Stofa er de samme som Waoo, hvor du kan få 200/200 Mbit, 500/500 Mbit og 1000/1000 Mbit forbindelser. Dog har Stofa og en lille forbindelse med 30/30 Mbit. Den anbefaler vi dog kun til én person og du skal ikke have flere skærme i gang på samme tid. 

Du kan tjekke om Stofa tilbyder fiberbredbånd på din adresse lige her.

Det unikke ved Stofa er, at de tilbyder SuperWifi, der er op til 4 routere, som giver dig perfekt signal i alle afkroge af din bolig. Hvis du kan nøjes med 2 routere, så er det ganske gratis og nemt sat op via en app.

Bolignet

Den næste udbyder af internet vi vil anbefale er Bolignet. De har kun én enkelt forbindelse, men den er også rigeligt til lang de fleste. Forbindelsen er gennem det lynhurtige fiberbredbånd og derfor er deres eneste forbindelse en 1000/500 Mbit. 

Grunden til de kun tilbyder én slags forbindelse er, at til deres pris, så er der ingen grund til at lede efter andre tilbud. Du kan tjekke om du kan få billig og super hurtig fiberbredbånd hos Bolignet lige her.

YouSee

Den næste udbyder er giganten YouSee. Tidligere hed selskabet TDC og blev startet allerede i 1990. Som en af de største spillere på markedet, så har YouSee også en stort udvalg af internetforbindelser.

Du kan både få internet gennem coax-kabler, men du kan også få fiberbredbånd. Igennem coax-kablerne kan du få hastigheder fra 25/5 Mbit og helt op til 1000/100 Mbit. De helt høje hastigheder gennem coax kræver, at du har et opdateret stik. Som de tidligere udbydere, så anbefaler vi, at man vælger en forbindelse på 50/50 Mbit eller derover.

Som en af de få udbydere, kan du stadig få internet gennem dit telefonstik (DSL), men den hurtigste hastighed er 150/30 Mbit og dermed når uploadhastigheden ikke over de 50 Mbit, som vi anbefaler. derfor anbefaler vi ikke internet gennem dit telefonstik.

Den bedste forbindelse hos YouSee er selvfølgelig gennem fiberbredbånd og der opererer de med tre forbindelser. 50/50 Mbit, der er til dem, som ikke streamer det store eller bare skal tjekke mails. 

Den næste forbindelse er 300/300 Mbit, som er fint til en normalt behov indenfor streaming hos en familie på 4. Hvis der skal games, samtidig med, at andre familiemedlemmer streamer, så kan forbindelse måske blive lidt for langsom.

1000/500 Mbit er den hurtigste forbindelse. Denne forbindelse er hurtig nok til næsten alle og kan både bruges af private og virksomheder. Så hvis du vil være sikker på, at din internetforbindelse er hurtig nok, så er denne løsning perfekt.

Du kan tjekke, hvilke løsninger YouSee har til dig ved at klikke lige her.

Telenor

Telenor forbinder du nok mest med mobiltelefoni, men de har også fået internet. Og det tilbyder faktisk både internet gennem coax og internet gennem fiberbredbånd. Faktisk tilbyder Telenor også internet gennem telefonstikket, men som nævnt ved YouSee er dette ikke noget vi anbefaler til streaming.

Coax-forbindelsen går helt op til 1000 Mbit og har i August 2020 vundet Forbrugerrådet Tænks test for “Bedst i test”. Så hvis du kun har mulighed for internet gennem coax-kabler, så er Telenor en oplagt mulighed,

Telenor kører med samme hastigheder som de fleste andre med fiberbredbånd og til en rigtig god pris. Du kan vælge mellem 200/200 Mbit, 500/500 Mbit og 1000/1000 Mbit. Hvilken forbindelse der passer bedst til dig kommer an på din familie og deres streamingvaner.

Du kan se, hvilke gode løsninger Telenor har at tilbyde, ved at klikke lige her

Afsluttende bemærkninger

Dette var den ultimative guide, for at få det bedste internet til din streaming. Der er mange gode og forskellige løsninger og vi håber, at denne guide har gjort dig opmærksom på mulighederne, så du kan træffe den helt rigtige beslutning, så dine streamingoplevelser spiller perfekt.

Martin

Jeg er forfatter på streamingsiden.dk og har en kandidatgrad i økonomi og marketing. Jeg elsker en fed serie, som jeg kan se igennem i løbet af en weekend. Jeg går heller ikke af vejen for en god film eller en god lydbog. Harry Potter er mine foretrukne lydbøger og film, mens jeg bedst kan lide at se NCIS, How I Met Your Mother og Game of Thrones når det kommer til serier.

Seneste artikler