fbpx

De bedste lydbøger i 2021


Leder du efter en rigtig god bog at fordybe dig i, så læs med her. For her får du en overordnet guide i, hvilke af de bedste bøger der findes derude, også under din ynglingsgenre.

BookBeat har tidens største og mest populære bøger og med mere end 100.000 bøger i alle tænkelige genre, er der helt sikkert også noget som falder i din smag.

Du kan finde lige det, du har behov for på BookBeat, det er helt gratis i oprettelse. Du får de første 14 dage helt uden omkostninger – herefter koster det 79,- pr/md.

Populære bøger på BookBeat

Meter i sekundet – Stine Pilgaard

Kom med til de blæsende vestjyske egne. Et ungt par og deres baby flytter til Velling, en lille flække i det vestjyske, for at bosætte sig på en højskole.

Parret træder ind i en verden, langt fra hvor de kom. De bliver budt velkommen til en verden af fællessang, økologi og hundredevis af ildsjæle i et tæt og stærkt lokalsamfund.

Han er lærer på højskolen og hun tog med fra storbyens jag som vedhæng. Hun vil gerne det stærke lokale fællesskab, men trods ønsket om et stærkt sammenhold, kommer hun alligevel til at skrive anti-højskolesange.

Selvom hun trives og integreres i lokalsamfundet, er der en misforstået form for social sammenhæng, hun ikke helt kan aflæse. Den vestjyske samtaleform med korte sætninger, lange pauser og masser af ironi, er svært at vende sig til.

Forfatteren bag denne næsten dokumentariske, humoristiske og kærlighedfyldte roman er Stine Pilgaard. Stine har før skrevet Min mor siger og Lejlighedssange og denne fine fortælling Meter i sekundet er ikke en som skal overses.

Stine fik et stort anmelder- og publikumsgennembrud med hendes debut Min mor siger fra 2012. Stine har vundet og været nomineret til et hav af priser, blandt andet Bibliotekernes Forfatterpris (2016) og DR Romanpris (2012)

Du kan lytte til denne fine og kærlighedsfyldte roman lige her på BookBeat.

Hella Joof – Sjove lydbøger

Grin med Hella og hendes finurlige og gæve sprogbrug. Hella Joof har fået sig en ny publikumskare og er blevet en bestseller inden for hendes genre.

Papmache-reglen og Mildhed, modgang og mirakler er blevet meget succesfulde og følger livet på godt og ondt. Du kan læse mere om Helle Joofs skønne bøger her, eller lytte til herlighederne på BookBeat lige her.

Himlen over min fars tag – Birgitte Vestermark

Danske Zainab Mosawi er vokset op i Danmark. Hun har altid vidst, at hun skulle bestemme over hende selv og hendes krop.

Hendes selvstændighed har ofte ført til sammenstød med forældrene, om det så var påklædning til en fest eller en tur på lejrskole.

Zeinab ønsker ikke at være anderledes i forhold til hendes veninder, som hun har fra Engholmskolen i Allerød. Men hendes forældre sender Zeinab Mosawi på koranskolen i Nørrebro, og efter dette tvinger de hende til at gå med tørklæde. Det ender ud med, at Zainab ser sig selv blive sendt på ufrivillig genopdragelse i Irak, for så at blive efterladt af hendes familie.

I 2012 begynder fem måneders genopdragelse. Den eneste måde Zeinab kan slippe for en umenneskelig hård genopdragelse, er ved at flygte med hjælp fra Danmark.

Det lykkes Zeinab at blive befriet, men så snart hun kommer hjem til Danmark fortsætter det udfordrende ungdomsliv. Efter flere ophold på kvindekrisecentre og opholdssteder frygter hun for, hvad hendes far mon kan finde på.

Himlen over min fars tag er en livstro fortælling fortalt af en ung og modig kvinde. Med biografien håber Zeinab at kunne navigere mellem to meget forskellige kulturer.

Bogen er om ikke at give op, ikke bukke under og om at turde trodse de normer der er fremlagt, samt at sætte sig op imod autoriteter og dermed blive ved med at kæmpe for, hvem man stræber efter at blive.

Du kan høre Zeinabs historie lige her som lydbog på BookBeat.

Mark Manson – forfatter og livsenthusiast

Med sine utraditionelle selvhjælpsbøger omfavner Mark Manson verden med hans humoristiske tilgang til livets problematikker.

Du kan læse mere om hans sjove og gæve litteratur lige her, og ellers kan du lytte til Kunsten at være f*cking ligeglad eller Alt er f*cked på BookBeat lige her.

Vi har også skrevet en god artikel om netop Mark Mansons bog Kunsten at være f*cking ligeglad, som du finder lige her.

Løbeklubben i Saudi – Lotte Garbers

Maiken er på flugt. Hvorfra? Mest fra hende selv, men der er også noget hun har rodet sig ud i, som hun ikke helt kan overskue. Hendes kæreste er gået fra hende (igen), hun har mistet sit arbejde og nu står hun også til, at skulle miste sin lejlighed.

Hvorfor skal hun have så meget modgang? Det har hun da ikke fortjent. Modgangen skifter dog og hun får job i Saudi-Arabien. Her skal hun arbejde som kostvane-antropolog. For at blive en del af lokalsamfundet kommer hun ind i en kvindeløbeklub. Og her får hun sig noget at et kulturchok.

I kvindeklubben møder hun moderne, arabiske kvinder og intet er, som hun har fået fortalt. Hun møder den fascinerende Jamila, hun er lidt for meget, men hun ender med at ændre på hele Maikens selvforståelse.

Løbeklubben i Saudi er skrevet ud fra forfatteren Lotte Garbers egne oplevelser. Hun har selv været en del af et arabisk miljø i nogle år og har derfor opdaget hvor eksotisk, fremmed og diktaturet det saudiske fuldskæggede powerhouse stadig er.

Du kan lytte til Løbeklubben i Saudi af Lotte Garber lige her på BookBeat.

De bedste krimier

Vildskud – Julie Hastrup

I serien om drabsforskeren Rebekka Holm, møder vi Johanna Ejby. Hun har lige mistet sin lille datter i Italien.

Med den dybe sorg hængende over sig, starter Johanna i en sorggruppe. En dag kommer en ung pige med i gruppen. Hende enorme sorg er overvældende, og hendes sjæl er fyldt med hævn. Hævntørsten spreder sig blandt gruppemedlemmerne. Men hvor langt vil man gå for at få stillet sin hævntørst?

Rebekka Holm har svært ved at acceptere at hendes kæreste Niclas, den svenske kriminalefterforsker og Rebekkas kollega, ikke er sig selv længere. Han havde været udsat for et drabsforsøg, hvilket har ændret hele Niclas’ realitetsforståelse.

En dag bliver Rebekka kontaktet af en af hendes barndomsvenner. Vennen har en søn ved navn Elias og Elias har på det seneste modtaget mange truende breve og mærkelige anonyme telefonopkald.

Det skøre er, at Rebekka selv har fået mærkelige telefonopkald.

Det kan hun ikke lade være med at undre sig over, og prøver at sætte lighed mellem hendes selv og hendes vens søn, Elias.

Pludselig forsvinder Elias. Rebekka modtager stadig uhyggelige tavse opkald. Samtidig går sorggruppens hævntørst helt bersærk og ender ud i ulykker – og endda drab.

Forfatter Julie Haastrup fortæller med ottende bind i ‘Rebekka Holm’- serien en nervepirrende krimi om sorg, hævn og selvtægt. Hvis du vil læse mere om Vildskud, så har vi skrevet en hel artikel om lydbogen, som du kommer til ved at klikke lige her.

Du kan finde lydbogen Vildskud på BookBeat. Og hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med bogserien, kan du finde de første syv bøger lige her.

Min mands hustru – Jane Corry

Min mands hustru

Hvad nu hvis hele dit liv var bygget op på en løgn.

Lily og Ed er lykkelige nygifte. De bor i en lejlighed i London og deres liv sammen er nu påbegyndt. Lykken skal dog ikke vare længe, for snart bryder de begge deres løfte om, altid at fortælle hinanden sandheden.

Lilly er nyuddannet advokat. På hendes første sag bliver hun tiltrukket voldsamt af klienten Joe Thomas. Joe Thomas er en karismastisk mand, som eftersigende skulle have myrdet en ung kvinde.

Ed vil gerne være kunster og kæmper for slå igennem i kunstverdenen. Men han gemmer på en mørk hemmelighed. Han har nemlig haft et forhold til en anden kvinde.

Begivenhederne og løgnene sætter gang i en uoverkommelig kæderaktion, efter Ed beslutter at male et portræt af naboens datter, Carla.

Lyt med og blive fanget af skumle hemmeligheder, farlige løgne og individer som udgiver sig for at være, den de ikke bør være.
Du finder lydbogen lige her på BookBeat.

Vinterland – Kim Faber og Janni Pedersen

Martin Juncker, landets bedste drabsefterforsker. Alle i det danske politi ved, hvem han er. Han var godt gift, far til to og kørende.

Men, Juncker er faldet af den. Han er blevet forflyttet og bor nu i en lille trist provinsby på Sydøstsjælland.

Han er blevet leder for en lokalstation, mens han samtidig tager sig af sin syge far. Det burde jo egentlig gå problemfrit og dog.

En mystisk og spektakulær drabssag lander på Junckers bord, og nu begynder sagerne så småt at blive dramatisk. En mand bliver fundet myrdet og konen er forsvundet. Ingen har set noget eller nogen, og der er ingen spor at gå efter.

Signe Kristiansen, Junckers tidligere makker, bor stadig i København. Hun ser frem til en rolig jul, men pludselig sprænger en stor bombe inde på et julemarked i Indre by.

Signe bliver frontmand for jagten på gerningsmændene, men sporene ender hurtigt blind. Et tip gør at sagen bliver trukket ud i den vildeste efterforskning i lang tid.

TV 2-journalist Janni Pedersen og Kim Faber fra Politiken debuterede i 2019 med Vinterland. Bogen er en stærk og medrivende kriminalroman om terror, ondskab og magtesløshed i et Danmark. Med litterær præcision og fokus på virkelige problemer bringer romanen det nutidige Danmark i flammer.

Du kan finde denne spændingsroman på BooksBeat lige her og mærk hvordan kuldegysningerne rejser sig.

De bedste fantasybøger

Hold på hat og briller for nu er der fart på. BookBeat har de bedste bøger inden for fantasy-genren, og du finder nogle af de bedste lige her.

Føler du for, at hoppe ind i Harry Potters fortryllende univers, eller er du mere til at kæmpe mod ogrer og snakke elvisk, så lyt med når Frodo og hans venner tager på eventyr i Ringens Herre-trilogien.

Hvis du gerne vil vide mere om bøgerne, før du begynder på et vidunder af en fantasyromanserie, kan du læse op på bøgernes handling her:

Artikel om Harry Potter

Artikel om Ringenes Herre

Artikel om Game of thrones

Du finder alle bøgerne som lydbøger på BookBeat lige her.

De bedste romantiske romaner

Mig før dig – Jojo Myers

Denne skønne internationale bestseller rammer hele følelsesregisteret. Den er sjov, sørgelig og propfyldt med kærlig og livsbekræftende energi.

Lou Clark ved meget. Ikke fordi hun er meget klog, men hun ved ting. Hun ved, præcis hvor mange skridt der er fra lokalbussen og hjem. Hun ved, hun elsker sig arbejde på caféen The Buttered Bun og så ved hun, at hun nok ikke elsker sin kæreste Patrick lige så meget, som hun nok burde gøre.

Til trods for at Lou ved meget, så ved hun ikke, at hun om lidt mister sit job, og at tiden gør, at det er svært skaffe sig et nyt.

Lou mangler job og Will Traynor har ikke lyst til at leve mere. Han ved også meget, han ved at livet er småt og glædesløst, specielt efter at han blev lam i hele kroppen. En anden ting han ved, er præcis hvordan han vil gøre en ende på hans elendighed.

Ligesom Lou er der også en ting, Will ikke ved. Han ved ikke, at Lou om lidt vil bryde ind i hans liv og gøre hans liv meget mere farverigt.

Ingen af dem ved, at de vil forandre hinandens liv for altid.

Lyt til denne kærlige roman om Will og Lous lige her som lydbog på BookBeat.

De syv søstre – Lucinda Riley

I denne internationale bestseller udfolder forfatteren Lucinda Rileys sit forfattertalent som aldrig før. Det første bind i serien, er baseret på legenden om stjernebilledet De syv søstre. Serien har taget verden med storm, og sat Lucinda Rileys navn på listen over bestsellerforfattere.

Det er året 2007. Maia D’Apliese og hendes fem søstre er blevet hentet hjem til Atlantis, en stor, flot villa ved Genèvesøen bredder. Søstrenes far, mangemillionæren Pa salt, er død.

Søstrene finder ud af, at deres far har efterladt pigerne ledetråde, for at lede dem til deres sande ophav. Maia finder sig selv en ledetråd, som fører hende om på den anden side af jorden, til en forfalden villa i Rio De Janeiro i Brasilien.

Året er 1927. Det er Rios storhedstid og Izabel Bonifacios far har store forhåbninger om, at sin smukke datter gifter sig ind i aristokratiet. Arkitekten Heitor da Silva Costa arbejder på en stor og berømt Kristusstatur og planlægger samtidig en rejse til Paris.

Den smukke og unge Izabela længtes efter at få set verden, hun får sin far overtalt og rejser med Silva Costa til Paris. Blandt Montparnasses livlige cafèer og smukke parisiske arkitektur møder hun den unge skulptør Laurent Brouilly. Mødet ændre hendes liv for altid.

Find ud af sammehængen mellem søstrene og Izabela ved at lytte til første bind i serien om De syv søstre lige her på BookBeat

De bedste ungdomsromaner

After – Anna Todd

Tessa er den søde, pæne og ambitiøse pige. Hun har en dejlig og loyal kæreste som er derhjemme. Tessa skal starte på college. Her får hun en rebelsk roomie, som så småt får Tessa til at slappe lidt af.

På college møder hun Hardin. Hardin er en mørkhåret dreng, han har en britisk accent og arme fyldte med tatoveringer. Han er det komplet modsatte af, hvad Tessa normalt vil falde for. Han er flabet og upålidelig og normalt hader Tessa Hardins type.

Men det ender med, at Hardin vender op og ned hele Tessas verden. Hun bliver tiltrukket af Hardin mystiske fortid og hårde ydre. Nu står Tessa med fødderne plantet mellem to lejre. Den perfekte kæreste derhjemme og den mystiske rebelske Hardin på skolen.

Forfatteren bag After-serien er stjerneskuddet Anna Todd. Hendes fan-fiction-serie After om Tessa og Hardin er blevet et verdenshit blandt den yngre generation.

Du kan lytte med i livet og forelskelsen mellem to atypiske unge, lige her som lydbog på BookBeat.

Mortal engines – Philip Reeve

Hele verden er ikke, som vi kender den. Efter en stor krig, har de større byer fået hjul og er derfor blevet mobile. Dette for ikke at være fanget af jordens naturkatastrofer.

London-by har længe gemt sig væk fra de større, hurtigere og mere hungrende byer. Men tiden er nu kommet til, at London selv må komme frem fra skyggerne og finde svagere byer at jage og fortære.

Under en voldsom jagt efter en mindre by, bliver den unge Tom Nastworthy kastet ud foran Londons kæmpe stålgevir. Pigen Hester Shaw, ung, temperamentfuldt og ar på krop og sjæl, er i en noget værre situation og sammen, må de kæmpe om at komme tilbage til byen.

Det bliver en hæsblæsende rejse og Tom må erkende, at det ikke er ligefrem nemt at skelne en ven fra en fjende.

Hop med på byer med hjul og rejs gennem en forandret verden sammen med Hester og Tom. Du kan lytte til første bog i bogserien Mortal engines lige her på BookBeat.

Lyt med

BookBeat byder på et helt enorm udvalg af fede bøger i alle genre. Bliv blæst omkuld af den hæsblæsende fantasyverden, efterforsk mord med diverse kriminalbetjente eller bliv forelsket efter et lyt til en romantiske roman.

BookBeat har det hele. Med den smarte søgefunktion kan du lede efter lige den bog, du føler for.

Hvis ikke du helt ved, hvilken bog du skal springe med hovedet ned i, kan du under kategorier blive inspireret, til at finde lige præcis den bog, du kunne have lyst til at lytte til.

Det er ganske gratis at oprette sig, for de første 14 dage er helt uden omkostninger – herefter koster et abonnement 79,- pr/md.

Du kan oprette dig lige her og ellers, rigtig god lyttelyst til dig.

Christina

Forfatter for streamingsiden.dk og økonomi, it og kommunikation bachelorstuderende. Jeg er stor fan af at læse, lytte og se, og bruger de fleste af de timer, hvor jeg ikke er til fysiske, sociale eller faglige aktiviteter, på enten at følge med i en ny fed serie eller lytte til/læse en spændende bog. Med en uddannelse i it og kommunikation erhverver jeg mig et hav af kompetencer, som er ”up to date” med de sociale medier og diverse streamingtjenester.

Seneste artikler