Bedste Lydbøger 2019

bøger og hovedtelefoner lydbøger

Lydbøger bliver stadig mere og mere populære. De danske oplæsninger bliver også flere. Så nu er det nemt og bekvemt for dig, at få lyttet til den bog, du har haft hensigter om at læse. Med streaming af lydbøger er det blevet nemmere end nogensinde at komme igennem de mange timer, det tager at læse en bog på den traditionelle vis. Er du blevet træt af de podcast du normalt lytter til? Har du svært ved at finde noget godt nyt musik? -Så kunne lydbøger meget vel være løsningen for dig.

Det kan være svært at finde ny inspiration til hvilken lydbog man skal gå i gang med. Ligesom med film og serier er udbuddet af underholdning ved at blive så stort, at mange har svært ved at beslutte sig.

Derfor har vi lavet denne top 10 liste over de bedste lydbøger, så du kan få god underholdning i dine høretelefoner.

De mest populære lydbøger

Bruger du lang tid på at lede after den næste lydbog, du skal gå i gang med? Her kan du finde en liste over de bedste lydbøger, der er skrevet og indtalt gennem de seneste par år.

Papmaché-reglen – Hella Joof

papmachereglen hella joof lydbog

Den kendte skuespiller, instruktør og foredragsholder Hella Joof, har ikke kun succes som instruktør. Hun har også vundet mange fans med sine litterære evner. Som forfatter har hun også vundet mange fans ved bøgerne Båven og gud, Hellas ABC og Dage med mildhed, modgang og miraklerskrevet.

Papmaché-reglen er en bog, der handler om de regler, der gælder i livet. Regler man kan leve efter hvis man ønsker et godt liv, med glæde og lykke.

Et par af regler er blandt andet at man ikke skal lyve, medmindre der er en uskyldig løgn, der kan være med til at du undgår at såre andre mennesker.

Man skal heller ikke være en hykler. Kig indad inden du brokker dig for meget over hvordan andre mennesker gør ting.

Sæt pris på de gode ting i livet. Også de helt små ting i hverdagen. Livet er jo meget godt, så det gælder om at få mest muligt ud af det.

Du kan lytte gratis til Papmaché-reglen lydbog her

Forfatter: Hella Joof

Varighed: 2 timer 54 minutter

Udgivelsesår: 2017

På Mofibo, Saxo, Bookmate, Audioble og alle de mange andre tjenster, kan nu nemt og hurtigt hente hele bøger ned på din smartphone, og lytte når det passer dig. Eksempelvis når du er i fitness, på flyveturen eller anden offentlig transport

Bedemandens datter – Sara Blædel

bedemandens datter sara blædel lydbog

Bedemandens datter er en fortælling om den viljestærke Ilka, der bliver sat til at drive en bedemands forretning i et lokalsamfund i USA. Herigennem bliver hun bekendt med lokalsamfundets indbyggere, deres magtkampe og mange indbyrdes intriger.

Med denne bog skifter Sara Blædel altså fokus, i forhold til sine tidligere krimi-romaner med Louise Rick i hovedrollen. Bedemandens datter er første bog i en planlagt triologi.

Du kan lytte gratis til Bedemandens datter lydbog her

Forfatter: Sara Blædel

Varighed: 8 timer

Udgivelsesår: 2016

Krokodillevogteren – Katrine Engberg

krokodillevogteren katrine engberg lydbog

Denne debut-krimi af Katrine Engberg har fået meget ros og er en stærkt debutudgivelse. Med et rigtig godt plot, spændende persongalleri og velskrevet tekst bliver man som læser hurtigt inddraget i den spændende fortælling.

Historien med det meget veltænkte plot, foregår i det københavnske bybillede. Hvor Det Kongelige Teater får en central rolle i fortællingen.

Fun fact: Krokodillevogteren er fuglen, der renser krokodillens tænder, når den ligger med åben mund på bredden.

Du kan finde Krokodillevogteren som lydbog her

Forfatter: Katrine Engberg

Varighed: 8 timer 53 minutter

Udgivelsesår: 2016

Det gyldne bur – Camilla Läckberg

det gyldne bur camilla läckberg lydbog

Camilla Läckberg er tilbage med en ny fortælling fra det svenske. I denne historie følger vi den moderne mor, Faye, der udadtil lever det perfekte liv. Men under overfladen, er alt ikke så perfekt i den lille familie.

Det gyldne bur virker som en rigtig lovende start på Läckbergs nye bogserie om Faye, der trækker tråde tilbage til hendes tidligere univers fra Fjällbacka. Bogen er spændende fra start til slut, og som forfatter formål Läckberg at tryllebinde sine læsere endnu engang.

Du kan lytte gratis til Det gyldne bur lydbog her

Forfatter: Camilla Läckberg

Varighed: 8 timer 44 minutter

Udgivelsesår: 2019

Ser du månen, Daniel – Puk Damsgård

ser du månen,daniel puk damsgård lydbog

Bog er baseret på historien om den danske fotograf Daniel Rye, der blev holdt som gidsel i 398 dage i Syrien af terrororganisation Islamisk Stat. Den prisvindende Puk Damsgård fortæller Daniels historie, med input fra ham selv og familien.

Med denne skildring af gidsel-situationen, går Puk Damsgård både tæt på Islamisk Stat, samtidig med at hun beskriver familiens udfordringer hjemme i Danmark. Hvilket alt i alt skaber en medrivende fortælling om håb, krig og venskab.

Bogen er blevet filmatiseret med stor succes og rangerer lige nu på første pladsen over Kino-brugernes top 100 af bedste film.

Du kan lytte til Ser du månen, Daniel lydbog her

Forfatter: Puk Damsgård

Varighed: 9 timer 3 minutter

Udgivelsesår: 2019

Den danske seriemorder episode 1 – Amagermanden – Sebastian Richelsen

den danske seriemorder episode 1 sebastian richelsen lydbog

Denne danske true-crime serie handler om en række drab begået i København i en periode på bare 9 måneder mellem 1989 og 1990. Kun et af de seks drab er blevet opklaret, drabet på Lene Buchardt. Drabet blev begået af Amagermanden, som Sebastian Richelsen i denne lydbog efterforsker nærmere.

Episode 1 er starten på en serie af 6 episoder, hvor hver episode er tildelt et af drabene fra perioden på 9 måneder.

Du kan lytte gratis til Den danske seriemorder lydbog her.

Forfatter: Sebastian Richelsen

Varighed: 1 timer 30 minutter

Udgivelsesår: 2019

Den, der lever stille – Leonora Christina Skov

den der lever stille leonora christina skov lydbog

I 2019 fik Leonora Christina Skov tildelt den danske litterær pris De Gyldne Laurbær, der hvert år tildeles en nulevende forfatter, som har skrevet et historisk værk. Bland tidligere vindere kan nævnes forfattere som Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Leif Davidsen og Sara Blædel.

Leonora Christina Skov vandt blandt andet De Gyldne Laurbær for hendes værk Den, der lever stille. En personlig fortælling om forfatterens eget liv fra barndommen i Helsinge, gennem ungdommen i København, indtil raseri og livslyst tager over senere i livet.

Den, der lever stille som lydbog er indtalt af Leonora Christina selv, som øger den meget ærlige fortællings indlevelsesevne overfor lytteren.

Forfatter: Leonora Christina Skov

Varighed: 11 timer 43 minutter

Udgivelsesår: 2018

Læs om de bedste lydbøger til børn

Guldfuglen – Marie Louise Toksvig

guldfuglen marie louise toksvig lydbog

Guldfuglen handler om 22-årige Martin Fryd Petersen, der i 2007 melder sig ind i rockerbanden Hells Angels. I sin søgen efter et fællesskab, bliver han medlem af bandens tæskehold, der skal tage kampen op mod invandrebander. Bogen beretter om det hårde bandemiljø i de københavnske gader. En hverdag fyldt med slagsmål, skyderier, vold og straf.

Efter en række år i miljøet, vælger Martin at forlade det hele, og bliver en vigtig brik i politiets arbejde med at fange og dømme en række andre medlemmer. Valget om at vende hele miljøet ender med at koste Martin alt.

Guldfuglen kan streames gratis her, og er indtalt af forfatteren selv.

Forfatter: Marie Louise Toksvig

Varighed: 13 timer 14 minutter

Udgivelsesår: 2015

Afsporet – Michael Katz Krefeld (2013) 10 timer 52 min

afsporet Michael Katz Krefeld lydbog

Michael Katz Krefeld er udnævnt til at være blandt Danmarks bedste krimiforfattere. Med Afsporet formår han endnu engang at fastholde sine læsere og lyttere, med yderst velskrevet spændings-litteratur.

Historien handler om kriminalbetjenten “Ravn”, der er sendt på sygeorlov efter en tragisk episode, hvor han mistede sin kæreste. Da en nær ven tager fat i Ravn for at få hjælp til ar finde en forsvundet piga, bliver kriminalbetjenten hevet ned i den københavnske underverden.

Du kan lytte til Afsporet lydbog gratis her

Forfatter: Michael Katz Krefeld

Varighed: 10 timer 52 minutter

Udgivelsesår: 2013

Grønt støv – Sara Blædel (2011) 8 timer 48 min

grønt støv sara blædel lydbog

Endnu en titel fra Sara Blædel er med på listen og de mest populære lydbøger. Denne krimibog har to kvinder i hovedrollerne, en journalist og en kriminalbetjent.

I historien følger vi kriminalassistenten Louise Rick fra det københavnske politi, der skal opklare to mord, der er begået på næsten samme tid. Uden nogle varme spor at gå efter, skal hun afhøre mistænkte og tale med de pårørende for at komme videre i opklaringen af de mystiske mord.

Bogen handler både om opklaringen af mordene, men i lige så høj grad om samspillet mellem de to hoved personer. Begge emner er skrevet på en meget jordnær måde, der gør det nemt, at skabe et forhold til den kvindelige betjent med hverdags problemer.

Lyt til fortællingen om Louise Rick – Grønt støv lydbog her

Forfatter: Sara Blædel

Varighed: 8 timer 48 minutter

Udgivelsesår: 2011

Med listen burde der være nok underholdning du kan give dig i kast med. Med disse bedste lydbøger er der mange timers kvalitets underholdning, af både krimi, selvbiografi og historier fra den virkelige verden.

Kommenter gerne med anbefalinger til lydbøger, du har nydt godt af.

2 tanker om “Bedste Lydbøger 2019

  1. Pingback:Ken Follett Lydbøger - Historiske Romaner - Streamingsiden

  2. Pingback:Jussi Adler-Olsen - Afdeling Q - Lydbøger - Streamingsiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *