fbpx

Aftentid og morgengry – Et mesterværk fra Ken Follett som lydbog


Ken Folletts romaner om Kingsbridge er elsket af rigtig mange. Derfor er der godt nyt til jer, for Ken Follett er netop udkommet med den nyeste roman i Kingsbridge universet og den hedder Aftentid og Morgengry

Denne roman er forhistorien til bestselleren Jordens Søjler fra 1989 og beskrevet i vores artikel om Ken Folletts lydbøger lige her. Det er over 30 år siden, at Kingsbridge-serien begyndte og siden 1989 har flere og flere mennesker verden over nydt Ken Follets fantastiske beskrivelser og historier. 

Lyt til denne spændende lydbog helt gratis hos Saxo Premium. De første 30 dage er gratis – herefter 99 kr./md. Du kan høre bogen som lydbog ved at trykke lige her

Om bogen

Aftentid og Morgengry handler om tiden for over 1000 år siden, hvor England befandt sig i midten af middelalderen. Det der fyldte borgerne i England var drømme og håb, men også kærlighed, vold, ære og ambitioner for fremtiden. 

Helt præcist er vi tilbage i år 997, hvor England bliver angrebet fra alle leder og kanter. De er omringet af fjenden og kongen mister mere og mere kontrollen over sit herredømme. Det udnytter de rige og magtfulde mennesker til at udnytte de fattige mennesker og det bliver hverdag, at der flyder blod i gaderne over hele England.

Der hersker kaos og ufred i hele det engelske kongerige. I bogen følger vi tre forskellige personer, der hver især har drømme og håb for fremtiden, som de igennem bogen forsøger at udleve på trods af det kaos der hersker i England.

Den første vi følger er en ung mand, der bygger både. Med ungdommens mod vil han udforske verden og ikke bygge både resten af hans liv. Vi følger også en ung greves datter der kommer fra det normanniske hertugdømme i Italien, som forsøger at erobre England. 

Den sidste hovedperson i Aftentid og Morgengry er en munk, der kan se ind i fremtiden. Han kan se, at det ser dystert ud for England og der er blodsudgydelser overalt i England. Han drømmer naturligvis også om fred og fordragelighed og derfor arbejder han også på at komme til et sted med fred.

De tre hovedpersoners drømme om fremtiden møder midlertidigt hård modstand fra biskoppen, der er hård og nådesløs. Han vil gøre alt i hans enorme magt for at beholde magten og hans store velstand. Biskoppen bruger alle kneb. Både ulovlige og beskidte.

Er England fortabt? Bliver landet overtaget af det normanniske rige? Og finder vores tre hovedpersoner en løsning, så de kan udleve deres drømme uden frygt for at blive slået ihjel? Det kan du læse alt om i Ken Folletts nye bog Aftentid og Morgengry.

Om forfatteren

Ken Follett er født i 1949 i Wales hovedstad Cardiff, men allerede som 10-årig flyttede han med familien til London i England. Han har altid interesseret sig for bøger og i 1978 fik han sit store gennembrud med spiondramaet Nålens Øje

En af de største succeser for Ken Follett er Kingsbridge-serien, hvor Jordens Søjler var det fabelagtige første bog og udkom i 1989. Det blev efterfulgt af Uendelige verden i 2007 og serien fik sin afslutning i 2017 med bogen Den Evige Ild.

Ken Follett har også skrevet andre bøger, hvor man blandt andet også kan læse og lytte til hans bøger i Century-trilogien han udgav fra 2010 til 2014.

Lyt med

Hvis du vil have en fantastisk fortælling om England i middelalderen og have forhistorien fra Jordens Søjler, så lyt til denne lydbog af Ken Follett. Du kan høre lydbogen hos Saxo Premium– helt gratis i 30 dage. Herefter 99 kr./md. Du kan lytte gratis til lydbogen ved at trykke her

Recent Content