fbpx

A Star is Born – Lady Gaga i sit es hos C More


Er du klar til at se en sprudlende, dygtig, seriøs og talentfuld Lady Gaga udfolde sig i rollen som den diskrete, stille og talentfulde sangerinde Ally? Eller måske er du generelt stor fan af det arbejde, som Bradley Cooper lægger for dagen, når han folder sine vinger ud i de film, hvor han er på rollelisten?

Det kan også sagtens være, at du elsker et følge med i et klassisk og ikonisk romantisk drama. Hvis dette er tilfældet, så vil A Star is Born hos C More næppe skuffe dig. Du får nemlig rig og fri mulighed for at overvære en film, der lever op til alle de højeste standarder.

Kunne du tænke dig at vide endnu mere om den velkomponerede, velovervejede og interessante fortælling? Så kan du lære mere om selve plottet her, mens du naturligvis også får en dybdegående introduktion til de mange talentfulde skuespillere. Det er dem, der har gjort, hvad filmen er blevet til.

Historien om det medrivende og hjerteskærende filmdrama A Star is Born

Du kan hos C More finde den romantiske dramafilm A Star is Born. Filmen stammer fra den amerikanske filmscene, og er i den grad musicalinspireret. Den udkom i 2018, hvilket gør den til en af nutidens store succesfilm. Det er en af de medspillende hovedkarakterer, der også fungerer som producer og instruktør.

Det er en genindspilning, som er baseret på henholdsvis En Stjerne Fødes og Hollywood bag kulisserne. Filmen har modtaget priser for det høje musikalske niveau, som skuespillerne lægger for dagen. Ydermere har den været nomineret til utallige typer af nomineringer rundt omkring i hele verden.

Dette tegner i den grad et billede om, at filmen er nem at relatere sig til. Men er det så grundet den velkomponerede musik, den rå kærlighed eller det ægte portræt af en specifik branche?

Handlingen er et længere uddrag af den originale film, hvor portrætteringen af kærligheden mellem to talentfulde, dygtige og passionerede musikere spiller en afgørende rolle for filmens handling og afslutning.

I A Star is Born møder vi den berømte og legendarisk Jackson Maine, der spiller countrymusik til den helt store guldmedalje. Han lever det hurtige, hektiske og hæsblæsende liv i overhalingsbanen på den største musikscene, hvor han også kæmper en stor kamp med voldsomme og ødelæggende alkoholproblemer.

Det er også ham, der finder frem til stortalentet Ally. Hun er en tjener, der lejlighedsvis benytter sangtalentet på hendes arbejdsplads. Hendes primære måde at bruge sang på er ved at optræde på natklubber og restauranter. Da Jackson opdager hende, er det dog på en drag bar. Det er også her, at de to møder hinanden for første gang.

Jackson hører hende udfolde talentet på den mindre natklub. Her kan Ally gemme sig på den lille scene, men det er tydeligt i Jacksons øre, at dette talent hører til på den store musikscene.

Hans liv tager en drejning på dette tidspunkt, og han beslutter sig for, at han vil sætte alle sejl ind på at udvikle hende til det enorme talent, som hun tydeligvis har stort potentiale for at blive.

Samtidig med at Jackson arbejder hårdt på at få Ally til at træde ud af hendes lukkede skal, så kan det ikke undgås at mærke den spirende kærlighed imellem dem. Den blomstrer, og de er tydeligt ved at falde pladask for hinanden.

Det tager for alvor fart for både parret og missionen med at få Ally til at shine på den helt store scene, da Jackson tager hende med på hans eftertragtede og højt omtalte turné. Det er naturligvis skridtet tættere på at give Ally den helt rette portion af selvtillid og selvværd, så hun kan blive den stjerne, som Jackson mener, at hun har potentiellet til.

Da de er i gang med turneringen, får Ally muligheden for at blive en del af et eftertragtet og populært pladeselskab, der er overbeviste om, at de har bedre forudsætninger for at gøre hende til den store musikstjerne, som hun inderst inde drømmer om.

Men hvem vælger hun? Skal Jackson køre hendes karriere videre, og har han overhovedet overblikket og overskuddet til at give hende platformen til at opnå den ultimative drøm? Eller ville det ikke være bedre med et fast ståsted i form af et pladeselskab, der kan give hende mere stabilitet på rejsen? Og hvad er det egentlig, som hun oprigtig ønsker sig? Kærligheden eller karrieren?

Det resulterer i, at Jackson bliver misundelig og jaloux. Det vil sige, at han selv befinder sig på et tidspunkt i hans karriere, hvor han er på glatis. Han kæmper med at holde sammen på sig selv og hans karriere, da alkohol og narkotika volder ham store problemer på daglig basis.

Ydermere skaber Jacksons tilstand udfordringer for hans forhold til sin storebror og hans effektive turnémanager Bobby. Han er ganske enkelt ved at sætte hele hans karriere på den største prøve. Og hvordan påvirker det mon forholdet med den passionerede Ally?

Læs mere om de passionerede skuespillere fra A Star is Born

I A Star is Born møder man mange talentfulde, passionerede og engagerede skuespillere, der er med til at skabe en film, der rammer plet lige i hjertekuglen. Det er ikke alle, der er lige rutinerede, men sammen løfter de skuespillet til nye højder.

Du møder den mandlige hovedrolle Jackson Maine i filmen. Han bliver spillet af den rutinerede, erfarne og charmerende Bradley Cooper. Bradley Cooper fungerer som sagt også som producer og instruktør af den genindspillede film. Han har skrevet det autentiske og ærlige manuskript med Eric Roth og Will Fetters.

Bradley Cooper er en skuespiller, der for første gang springer ud som sanger i en film, som han også selv har haft meget at gøre med i forhold til historien, plottet og afslutningen. Han har lagt mange kræfter i at skabe et univers, der portrætterer en verden, hvor kærligheden opstår på baggrund af karriere. Det giver et upoleret og ægte billede af den musikbranche, som kan være belastende, hektisk og kaotisk for mennesket bag musikken.

Ved siden af ham støder vi på den kvindelige hovedrolle Ally. Hun spilles af det store amerikanske musiktalent Lady Gaga. Hende kender de fleste fra mange musikoptrædener på egne turneringer, tv-shows og festival-koncerter, men det er de færreste, der kender til hendes betagende og medrivende skuespil-egenskaber.

Hun tordner igennem på skærmen over hele verden med deltagelsen i A Star is Born. Det er en spændende og overraskende oplevelse, når man får lov at se hende udfolde sig som den usikre Ally. Man er netop vandt til at se den grænsesøgende sangerinde, der har været kendt for at iklæde sig alverdens kontroversielle outfits til diverse tv-shows eller på hendes egne turneringer. I filmen er det interessant at følge hende i en anden type rolle, hvor hendes ubeskrivelige talent får lov at stå fuldkommen alene.

Udover de primære to roller nævnt ovenover, så møder vi også andre hovedroller, der spiller en betydningsfuld rolle for filmen. Her er der blandt andet snak om Sam Elliot, der spiller Bobby. Han er både Jacksons bror og turnémanager. Det vil sige, at han har stor betydning for især den mandlige hovedrolle, og det bliver også portrætteret op til flere gange, hvilken rolle han spiller i forhold til musikeren.

Ydermere finder vi den amerikanske satiriker, komiker og skuespiller Dave Chapelle. Han bliver kendt som George Noodles Stone i filmen. Det er noget af et nyt territorie, som Chapelle tager på sig i denne film, men han formår at spille Jacksons ældste ven. De plejede at spille sammen, og Jackson opsøger ham ofte, når det står skidt til. Han har en vis tilkobling til ham grundet deres fortid.

Ligeledes møder vi Andrew Dice Clay som Lorenzo, Anthony Ramos som Ramon, Rafi Gavron som Rez, Bonnie Sommerville som Sally Cummings, Michael Harney som Wolfe og Alec Baldwin som ham selv.

Afsluttende bemærkninger

Glæder du dig til at se Ally og Jackson udfolde deres kærlighed på skærmen? Eller er du mere i humør til at finde en god komediefilm, der kan få dig til at grine højlydt? Måske har du mere brug for at få godt gang i pulsen med en god thriller- eller krimifilm?

Så kan du naturligvis få et sublimt indblik i de mange andre muligheder, som du kan opnå ved at benytte C More. Du kan læse mere om de bedste film på streamingtjenesten lige nu her.

Er du mere på udkig efter en god, spændende og sjov serie, som du kan følge over længere tid? Så kan du udforske seriesortimentet hos C More og Viaplay. Du kan med sikkerhed finde serier, som er lige noget for dig begge steder.

Stine

Til daglig arbejder jeg som skribent på blandt andet streamingsiden.dk. Derudover studerer jeg i øjeblikket på Syddansk Universitet i Odense, hvor jeg er ved at gennemføre en kandidatuddannelse i International Virksomhedskommunikation. I mit arbejde trækker jeg især på den brede vifte af almen viden, som jeg har erhvervet mig i forbindelse med mine forskellige skribentjobs. Dertil spiller erfaringerne fra at være blevet bachelor i Medievidenskab ligeledes en stor rolle, når jeg producerer indhold til mine tekster på hjemmesiden.

Seneste artikler